Mora Gymnasium

Drömmer du om att bli elitidrottare? Bli en hos oss!
Centerforwarden Isak Garfve är en av ishockeyspelarna som pluggar på Mora gymnasium. Han går andra året på ekonomiprogrammet med ishockey som tillval.

På Mora gymnasium kan du kombinera en seriös idrottssatsning med dina gymnasiestudier – och sikta högt.

– Jag vill bli så bra som möjligt! Ända sedan jag var liten har jag drömt om att spela i NHL. Först är målet att ta en ordinarie plats i Mora IKs A-lag, säger Isak Garfve.

De senaste trettio åren har Mora gymnasium fostrat många nationella och internationella idrottsstjärnor. Några av alla SM-, VM-, och OS-medaljörer som startat sina karriärer hos oss är:

• Mattias Ekholm, ishockey, Nashville Predators (NHL)
  • Mikael Wikstrand, ishockey, Bars Kazan (KHL)
  • Lukas Bengtsson, ishockey, SKA Sankt Petersburg (KHL)
  • Tom Nilsson, ishockey, Djurgårdens IF (SHL)
  • Mantas Armalis, ishockey, Skellefteå AIK (SHL)
  • Anna Jönsson Haag, längdskidor
  • Emil Jönsson Haag, längdskidor
  • Calle Halfvarsson, längdskidor
  • Ellinor Berling, innebandy, IKSU (SSL Dam)
  • Therese Karlsson, innebandy, KAIS Mora (SSL Dam)

Din framtid är viktig för oss
Mora gymnasium är en framgångsrik gymnasieskola på många olika områden. Vår vision är att alla elever som startar sin utbildning på Mora gymnasium ska få den hjälp och kunskap de behöver för att nå sin fulla potential i sina studier, framtida arbetsliv och som världsmedborgare.

Atmosfären på Mora gymnasium präglas av en öppenhet. Lärare och elever har ett nära samarbete för att alla ska trivas, och 2015 vann vi Skolornas Fredspris som ett resultat av det värdegrundsarbete som sker på skolan.

För oss är det viktigt att varje elev har en interkulturell förståelse, och känner sig trygg och värdefull. Ledorden på skolan är trygghet, respekt, engagemang och kvalitet.

På Mora gymnasium går cirka 1 000 elever.

Våra program
Du kan kombinera programmen med olika idrotter och två unika profiler: kommunikationsprofilen eller friskvårdsprofilen-PT.

• Barn- och fritidsprogrammet (BF)
  • Bygg- och anläggningsprogrammet (BA)
  • Ekonomiprogrammet (EK)
  • El- och energiprogrammet (EE)
  • Estetiska programmet (ES)
  • Fordons- och transportprogrammet (FT)
  • IB Diploma Programme
  • Naturvetenskapsprogrammet (NA)
  • Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL)
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)
  • Teknikprogrammet (TE)
  • Vård- och omsorgsprogrammet (VO)
  • Introduktionsprogram (IM)

Våra idrottsutbildningar
RIG:
längdskidor, skidorientering, mountainbikeorientering.
NIU: ishockey, innebandy, längdskidor, skidorientering och mountainbikeorientering.
LIU: ishockey, innebandy och fotboll.

Om du vill kombinera studier och idrott kan du söka något av programmen BF, BA, EE, EK, NA, SA och TE.

Skolans goda rykte i idrottsvärlden och höga kvalitet på specialidrottslärare och tränare, gör Mora gymnasium attraktivt för idrottande ungdomar. I Mora finns fantastiska möjligheter till ett aktivt liv med en väl fungerande infrastruktur och bra arenor för träning och tävling.

Här ser vi hela människan: dina studier, din mentala träning, din fysiska träning och ditt näringsintag.

Våra lärlingsutbildningar
Från och med årskurs 1

Hotell- och turismprogrammet

• Inriktning Hotell och konferens
  • Inriktning Turism och resor

Industritekniska programmet

• Inriktning Produkt- och maskinteknik

Från och med årskurs 2

Bygg- och anläggningsprogrammet

• Inriktning Husbyggnad med fördjupning inom golvläggning, mur- och putsverk samt specialyrken
  • Inriktning Plåtslageri

Fordons- och transportprogrammet

• Inriktning Lastbil och mobila maskiner

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

• Inriktning Kök och servering med fördjupning inom servering
  • Inriktning Bageri och konditori

Här kan skicka dina frågor till Mora Gymnasium.

• BF
  • NA