Mora Gymnasium

Drömmer du om att bli en elitidrottare? Bli en - hos oss!

På bilden ovan ses Matej Galbavy som går tredje året och trivs väldigt bra. Han säger så här om att gå på skolan:

– Det funkar jättebra för mig att kombinera skola och ishockey. Ledare och lärare är alltid villiga att hjälpa, dom skapar trygghet och hjälper mig att nå mina mål…. som är att få spela i SHL!

Matej fick under fjolåret debutera i A-laget. En upplevelse som han gärna vill ska gå i repris!

Idrottsgymnasiet i Mora har funnits i 30 år och under den tiden har idrottselever studerat och utvecklats till nationella och internationella stjärnor, bl.a: Anna Haag, Emil Jönsson, Calle Halfvarsson (skidor), Ellinor Berling, Therese Karlsson (innebandy) är några av dem. Flera f.d ishockeyelever har lyckats bra internationellt, några av dem är Mattias Ekholm, Lukas Bengtsson, Tom Nilsson, Mantas Armalis m fl. Alla med NHL-kontrakt.

Din framtid är viktig för oss!
Mora gymnasium är en framgångsrik gymnasieskola på många olika områden och vår vision är att alla elever som startar sin utbildning på Mora gymnasium ska få den hjälp och kunskap de behöver får att nå sin fulla potential i sina studier, framtida arbetsliv och som världsmedborgare.

Atmosfären på Mora gymnasium präglas av en öppenhet. Lärare och elever delar ett konstant arbete kring värdegrund och 2015 vann skolan Skolornas Fredspris som ett resultat av det värdegrundsarbete som sker på skolan.

Det är av yttersta vikt för oss att varje elev har en interkulturell förståelse, känner sig trygg och värdefull. Våra ledord på skolan, som är hjärtat av Mora gymnasium, är trygghet, respekt, engagemang och kvalitet.

På Kommunikationsprofilen får du lära dig att våga stå i centrum och våga tro på din egen förmåga.

Skolan har cirka 1000 elever.

Idrottsutbildningar
RIG: Längdskidor, Skidorientering, Mountainbikeorientering
NIU: Ishockey, Innebandy, Mountainbikeorientering, Längdskidor, Skidorientering
LIU: Ishockey, Innebandy, Fotboll

Tack vare gymnasiets goda rykte i idrottsvärlden och höga kvalitet på specialidrottslärare och tränare har utbildningarna stor attraktionskraft för idrottande ungdomar. I Mora finns dessutom en väl fungerande infrastruktur med bra arenor för träning och tävling. Vi satsar på att se hela människan; dina studier, din mentala träning, din fysiska träning, ditt näringsintag.

Du kan söka till följande program om du vill kombinera dina studier med idrott: BA, BF, EE, EK, NA, SA, TE.

Dessutom har vi en populär Friskvårdsprofil som erbjuder kurser inom hälsa, träning och ledarskap 3 ggr/vecka. Detta för elever på BA, BF, EE, EK, NA, SA, TE. I årskurs tre erbjuds du en fördjupning mot en europeisk PT-licens som är den högsta licensen man kan få i Sverige.

På Mora gymnasium finns totalt 11 nationella program samt Introduktionsprogrammen. Gå gärna in på vår hemsida och läs mer om dessa!

Välkommen till oss!

Våra lärlingsutbildningar
Vi har ett flertal lärlingsutbildningar, en del program erbjuds endast som lärlingsutbildning.

Bygg- och anläggningsprogrammet
Husbyggnad med fördjupning inom områdena golvläggning, mur- och putsverk samt specialyrken - även som Lärlingsutbildning
Plåtslageri - endast som lärlingsutbildning

Fordon- och transportprogrammet - endast som lärlingsutbildning
Lastbil och mobila maskiner

Hotell- och turismprogrammet - endast som lärlingsutbildning
Hotell och konferens
Turism och resor

Industritekniska programmet - endast som lärlingsutbildning
Produkt och maskinteknik

Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Kök och servering - även som lärlingsutbildning
Bageri och konditori - endast som lärlingsutbildning

Här kan skicka dina frågor till Mora Gymnasium.

• BF
  • NA