Estetiska programmet

Spelar eller sjunger du och vill ägna dig åt det på skoltid? Då kan inriktningen musik på Estetiska programmet vara något för dig.

Du som söker till musikinriktningen kommer att bli kallad till att genomföra ett muntligt och skriftligt antagningsprov. Kontakta den gymnasieskola du tänker söka för mer information.

Inriktningen ska ge dig en bred musikutbildning med ensemblespel, musikteori individuella instrument eller sånglektioner och körsång. Du kan fördjupa dig i exempelvis arrangering, musikproduktion och ensembleledning och välja ett extra instrument.

Digitalt musikskapande
Sången är huvudämnet på musikinriktningen. Du får sjunga solo och i kör, i många olika stilar och genrer. Dessutom får du utveckla dina instrumentkunskaper, bland annat i pop- och rockensemble.

På musikinriktningen får du möjlighet att utveckla din musikalitet, hitta ditt egna musikaliska uttryck och spela tillsammans med andra. Du får vara med och sätta upp konserter och föreställningar av olika slag. Du får lära dig grunder i ljudteknik, digitalt musikskapande och mycket annat.

Efter gymnasiet har du en god grund för högskolestudier inom musik. Den kan också leda till vidare studier inom samhällsvetenskapliga och humanistiska högskoleutbildningar.

Yrken som kanske kan intressera dig som går inriktningen musik kan vara: artist, låtskrivare, filmkompositör, producent, musikpedagog, musiker, kantor, studiotekniker, ljudtekniker, lärare, journalist.

Några kurser på inriktningen Musik

• Ensemble med körsång
  • Instrument eller sång
  • Gehörs- och musiklära 1

Fullständig programplan för ES kan du se här >>

Skolor med inriktning Musik inom Estetiska programmet

• Rytmus, Malmö

En kreativ gemenskap

• Fryshuset Gymnasium

Väx med oss på Fryshusets Gymnasium! Kombinera utbildning med det du älskar!

• IMA
    • IMV
    • IMS
    • IMY
  • Kulturama Gymnasium

På Kulturama Gymnasium kan du gå Estetiska programmet och Naturvetenskapsprogrammet

• Törnströmska gymnasiet

Kapten på karibiskt kryssningsfartyg, spelguru eller plastikkirurg?

• BA
    • FT
    • VF
    • SX
    • GSI
  • Nordiska Musikgymnasiet

Nordiska Musikgymnasiet är ett internationellt präglat musikgymnasium

• Rytmus, Göteborg

En kreativ gemenskap

• NTI Gymnasiet Karlstad

Dream IT. Think IT. Study IT.

• Donnergymnasiet

Donnergymnasiet är känt för sina fantastiska lärare

• NTI Gymnasiet Uppsala

Vår skola är perfekt för dig som älskar teknik i alla former och som vill utmanas och utvecklas! ...

• Jämtlands Gymnasium Wargentin

Det är nu det roliga börjar!

• HU
    • HV