Stiernhööksgymnasiet

Möt din framtid hos oss!

Välkommen till Stiernhööksgymnasiet – Naturbruk-, Lärlings-, Yrkes och Studieförberedande program samlat på en och samma skola!

En bra skola trivs man i. Där har man kul, och känner att man lär sig saker hela tiden. I en bra skola får man både stöd och uppmuntran från lärarna. Så är det hos oss på Stiernhööksgymnasiet i Rättvik! Här är man inte bara en i mängden - utan blir sedd och får vara den man är!

Alltid något att göra
Volleybollturneringar, innebandyturneringar, kyrkbåtsrodd, elevgym, elevbilverkstad, slalombacke, ridvägar, golfbana.... Med vår närhet till naturen och vår placering vid Siljan och närheten till Rättviks centrum är det ingen risk att du får långtråkigt. Här finns möjligheter till aktiviteter för alla årstider.

• Hos oss får du plugga i vacker miljö med stöd av duktiga och engagerade lärare som hjälper dig att lyckas med dina studier!
  • Hos oss får alla ettor en egen laptop att använda under sin studietid! Vi utbildar dig för framtiden!
  • På alla program har du möjlighet att läsa till grundläggande högskolebehörighet, så att du kan plugga vidare mot dina mål!
  • Hos oss har du mycket APL där du skaffar kontakter och erfarenhet i yrkeslivet och därmed öppnar dörrarna till en spännande yrkesframtid!
  • Hos oss får du jobba mycket med Ungt företagande för att du ska få erfarenhet av entreprenörsskap inför ditt yrkesliv.
  • Vi arbetar för aktivt internationellt utbyte på många av våra program!

Vi erbjuder följande program:

• Bygg- och Anläggningsprogrammet
  • Ekonomiprogrammet
  • El- och Energiprogrammet
  • Naturbruksprogrammet – Djur, Häst, Lantbruk, Naturvetenskap
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet

Vi erbjuder följande program inom ramen för lärling:

• Barn och fritidsprogrammet - lärlingsutbildning
  • Fordon och transportprogrammet - lärlingsutbildning
  • Handels och administrationsprogrammet - lärlingsutbildning
  • Vård- och omsorgsprogrammet - lärlingsutbildning

Vi erbjuder följande idrottsutbildningar:
- Nationell Idrottsutbildning – Ridsport
- Nationell Idrottsutbildning – Bandy
- Hockeyprofil

Idrott på schemat – Ridsport, Bandy, Hockey
För dig som elitsatsar på din idrott kan välja mellan NIU – Ridsport, disciplinerna hoppning, dressyr och fälttävlan eller NIU - Bandy med träning i Rättviks bandyarena i samarbete med IFK Rättvik bandy. För dig som spelar mycket ishockey erbjuder vi hockeyprofil i samarbete med Ore hockey.

Alltid något att göra

Internat med sjöutsikt
Till Stiernhööksgymnasiets internat kommer elever från hela landet. Vi har över 50 års erfarenhet av att ha elever boende på skolan och Vi har Din trivsel som vår målsättning!

Internatet har plats för ca 130 elever och du kan som elev välja mellan olika boendealternativ, allt från rum i korridor till att bo i mindre lägenhet. Internatet ligger på skolområdet, med gångvägar till Rättviks centrum, golfbanan samt badstranden vid Siljan. Nästan alla boendena har sjöutsikt!

Kom på Prova-på-dag!

Läs mer om våra program på vår hemsida www.stiernhooksgymnasiet.se!
Där hittar du också de inriktningar våra olika program erbjuder.