Du utbildar dig för arbete inom hotell, restaurang och bageri
Du får prova på arbetsuppgifter som kan förekomma inom hotell, reception, servering och matlagning. Du övar på att samarbeta och att arbeta självständigt. Efter avslutad utbildning ska du kunna planera, genomföra och avsluta dina arbetsuppgifter på ett bra sätt.
Passar dig som...
... vill gå en utbildning som förbereder dig för arbete inom hotell- och restaurangbranschen. Du får bland annat kunskap om arbete i restaurang, kök och hotell. Viktiga delar är bland annat kundservice, hantering av olika livsmedel och hygien.
Saker du får lära dig
Du övar på kundbemötande och service. Du lär dig om matlagning, hantering av livsmedel och färskvaror samt hygien och rengöring i kök och serveringsutrymmen. Servering och dukning är andra delar. Dessutom lär du dig att hantera köksutrustning så som ugnar och stekbord.
Exempel på programgemensamma ämnen
Bageri- och konditorikunskap
Service och bemötande
Livsmedels- och näringskunskap
Gymnasiereformen Gy25
Var god läs en förklarande sammanfattning om Gy-25 på gymnasieguiden.se/reportage/reformen-gy25
och se även information på skolverkets hemsida.