Hagströmska gymnasiet Falun

Välkommen till oss på Hagströmska Falun. Vårt hjärta bankar för sporten, den kärleken löper som en röd tråd genom allt. Vi finns här för att hjälpa dig får en balans i livet och att utmana dig själv att nå längre både akademiskt, personligt och sportsligt. Vi vet hur viktigt det är att skola, träning och fritid samspelar för att du ska må bra. Därför blir Hagströmska mer än en skola, mer än lärare, klasskompisar och tränare, vi är ett lag och en enda stor familj.

Träning
Vi tar din satsning på allvar. Här finns tränarna, utrustningen och stöttningen runt omkring. Allt som krävs för att du ska nå din fulla potential. Falun är en fantastisk idrottsstad med oändliga möjligheter och våra elever kan du hitta lite överallt, exempelvis i skidspåret i simhallen, på motorcrossbanan i skogen eller i vår unika inomhusvelodrom för cykel. 

Skola
Hos oss kan du kombinera samtliga av våra program, både yrkes och högskoleförberedande, med din idrottsinriktning. Det finns inget som säger att man inte både kan elitsatsa och få en konkurrenskraftig gymnasieutbildning samtidigt.  

Pluggstugor
Varje vecka finns möjlighet att få lärarledd läxhjälp på skolan. Pluggstugan vänder sig till alla elever, oavsett vilken betygsnivå du siktar på.

NIU / LIU
NIU står för nationellt godkänd idrottsutbildning. Idrottssatsningen är godkänd av både såväl skolverket som riksidrottsförbundet. Idrotter som inte är NIU är LIU, lokal idrottsutbildning.

Våra idrotter

Alpint - NIU

Bandy - NIU

Cykel - NIU

Längdskidor - NIU

Simning - NIU

Triathlon - NIU

E-sport - LIU

Fotboll - LIU

Gym - LIU

Innebandy - LIU

Individuell idrott - LIU

Ishockey - LIU/LIP

Tennis - LIU

Golf - LIU

Basket - LIU

Mer information om vår skola hittar du på vår webbsida. 

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Hagströmska gymnasiet Falun .

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • niu
  • NA
  • TE
  • EK
  • SA
  • BA
  • FT
  • IN
  • BF