Naturvetenskap
Naturvetenskapsprogrammet

Är de klassiska naturvetenskapliga ämnena intressanta för dig? Vill fördjupa dig i dem och samtidigt få en bred gymnasieutbildning som förbereder dig för högre studier, så är inriktningen naturvetenskap på naturvetenskapsprogrammet den du ska välja.

Du fördjupar dig i biologi, fysik, kemi och matematik. Arbetssätten består av laborationer, fältstudier, experiment och grupparbeten. Samtidigt lär du dig om och får en förståelse för analytiska metoder.

Bredaste behörigheten till högskolan
Du kommer att få kunskaper om cell- och molekylärbiologi, fysiologi, organisk kemi och kemiska jämvikter. Du lär dig även om universums utveckling, metoder för att undersöka universum och upptäcka planeter.

Valet av fördjupningskurser gör att du sen ännu mer kan styra inriktningen mot de ämnen som intresserar dig. Stäm av med den skola du vill söka till, vilka fördjupningskurser de erbjuder.

Yrken som kanske kan intressera dig som går inriktningen naturvetenskap kan vara: biomedicinsk analytiker, läkare, optiker, veterinär, tandläkare eller landskapsarkitekt.

Efter gymnasiet har du den bredaste behörigheten för universitets- och högskoleutbildningar och du har en bra grund  inom naturvetenskapliga och tekniska områden.

Några kurser på inriktningen naturvetenskap

• Biologi 2
  • Fysik 2
  • Kemi 2
  • Matematik 4

En fullständig programplan hittar du här >>

Skolor med inriktning Naturvetenskap inom Naturvetenskapsprogrammet

• Fryshuset Gymnasium

Väx med oss på Fryshusets Gymnasium! Kombinera utbildning med det du älskar!

• IMY
  • Thoren Business School Sundsvall

Thoren Business School - Affärsgymnasiet för dig som vill mer

• Rudbeck

Inget annat gymnasium kommer i närheten av det som Rudbeck erbjuder dig

• rig
    • HU
  • Tibble gymnasium campus Kista

Bli uppringd av Tibble Campus Kista! Bli uppringd av oss på skolan för att få svar på dina frågo...

• Ehrensvärdska gymnasiet

Kapten på karibiskt kryssningsfartyg, spelguru eller plastikkirurg?

• IB
    • BF
    • VO
  • Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall

För dig som vill vidare. Mycket vidare.

• CyberGymnasiet Malmö

Vi tycker att alla våra elever ska få möjlighet att lära sig så mycket som möjligt

• JENSEN gymnasium Linköping

Hos oss får du en egen lärarcoach som guidar dig till att nå dina mål!

• Brinellgymnasiet

Brinellgymnasiet i Nässjö är kanske den enda skolan i landet med egen järnvägsstation!

• rig
    • BA