Naturvetenskap
Naturvetenskapsprogrammet

Är de klassiska naturvetenskapliga ämnena intressanta för dig? Vill fördjupa dig i dem och samtidigt få en bred gymnasieutbildning som förbereder dig för högre studier, så är inriktningen naturvetenskap på naturvetenskapsprogrammet den du ska välja.

Du fördjupar dig i biologi, fysik, kemi och matematik. Arbetssätten består av laborationer, fältstudier, experiment och grupparbeten. Samtidigt lär du dig om och får en förståelse för analytiska metoder.

Bredaste behörigheten till högskolan
Du kommer att få kunskaper om cell- och molekylärbiologi, fysiologi, organisk kemi och kemiska jämvikter. Du lär dig även om universums utveckling, metoder för att undersöka universum och upptäcka planeter.

Valet av fördjupningskurser gör att du sen ännu mer kan styra inriktningen mot de ämnen som intresserar dig. Stäm av med den skola du vill söka till, vilka fördjupningskurser de erbjuder.

Yrken som kanske kan intressera dig som går inriktningen naturvetenskap kan vara: biomedicinsk analytiker, läkare, optiker, veterinär, tandläkare eller landskapsarkitekt.

Efter gymnasiet har du den bredaste behörigheten för universitets- och högskoleutbildningar och du har en bra grund  inom naturvetenskapliga och tekniska områden.

Några kurser på inriktningen naturvetenskap

• Biologi 2
  • Fysik 2
  • Kemi 2
  • Matematik 4

En fullständig programplan hittar du här >>

Skolor med inriktning Naturvetenskap inom Naturvetenskapsprogrammet

• Furulundsskolan

De nationella programmen: BF, BA, EK, EE, IN, NA, TE, VO Anpassat gymnasium, Introduktionsprogram

• BA
    • EE
    • IN
    • BF
    • VO
    • AGI
  • JENSEN gymnasium Göteborg

Inom alla program samarbetar vi med universitet och näringsliv

• Tekniska Gymnasiet Lund

Teknik på riktigt. Kunskap för livet.

• EE
  • Malmö Fria Läroverk

Här utgår vi från elevernas intressen och låter dem prägla hela skolan!

• HV
    • BF
  • Väsby Nya Gymnasium

"VNG har stora ljusa lokaler med flera våningar. På varje våningsplan finns bra med studiepl...

• HT
  • ProCivitas Privata Gymnasium Malmö

ProCivitas Privata Gymnasium har som ambition att vara Sveriges bästa gymnasieskola

• Fryshuset Gymnasium

Väx med oss på Fryshusets Gymnasium! Kombinera utbildning med det du älskar!

• ES
    • FS
  • Hässleholms Gymnasium / Hässleholms Tekniska Skola – HTS

Vårt mål är att du ska få mycket goda kunskaper i en trygg och kreativ studiemiljö

• ES
    • FS
  • Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket, SSHL

Hos oss kan du studera på svenska eller engelska. Om du väljer internat blir SSHL ditt andra hem.

• IB
  • Spånga Gymnasium

Om du väljer Spånga Gymnasium väljer du en av Stockholms populäraste ytterstadsskolor

• NB