Älvdalens Utbildningscentrum

Utbildning på riktigt, upplevelser för livet!

Älvdalens Utbildningscentrum har riksintag, oavsett var du kommer ifrån är du välkommen att studera hos oss.
Här väljer du mellan inriktningarna, Äventyrsguide, Sportfiske, Jakt och viltvårdare, Skogsmaskinförare, Skogs- och miljötransporter och Anläggningsmaskinförare. Du har du möjligheten att läsa till högskolebehörighet.

Älvdalens Utbildningscentrum erbjuder undervisning med egen simulatorpark och har egna övningsområden för maskinförarutbildningarna. För dig som väljer Äventyr/Jakt/Fiske kommer du att spendera mycket tid på fjället och på insjöar.

Internatboende
Skolan har internatboende med ”all inclusive”, dvs kostabonnemang där frukost, lunch, middag och kvällsfika ingår. Du kan välja om man vill bo tillsammans med en kompis eller ha enkelrum.

Fritid
Fritidsklubbar, Motorklubben, Äventyrsklubben och Jakt- och fiskeklubben, ordnar olika aktiviteter för att du som elev ska ha en rik fritid. Fritidsledarna som arbetar på internatet arrangerar aktiviteter som t.ex. innebandyturneringar, fotboll, shopping i Mora, simulatorer och fiske. Utöver det vi har också en egen klättervägg och eget gym. Skolan ligger nära till sporthall, ishall, skidstadion och simhall med 50-metersbassäng.

Simulatorpark, maskiner & utrustning
Vi har en maskinpark med lastbilar, skördare, skotare, grävmaskiner, minibussar, skotrar, industrilokaler, samt utrustning som kajaker, canadensare, MTB-cyklar, tält, skidor, motorsågar och fjällpulkor.

Entreprenörskap & Ung företagsamhet
Hos oss jobbar alla program med UF, Ung Företagsamhet, där man får testa att driva ett eget företag under ett läsår. Vi jobbar målmedvetet med entreprenörskap och utsågs till årets UF-skola i Dalarna både 2014 och 2015. 2016 vann UF-företaget Timberstore UF ett SM-guld och två SM-silver.

Elevhälsoteam & pedagogiskt team
På skolan finns ett elevhälsoteam bestående av kurator, skolsköterska, specialpedagogisk resurs och studie- och yrkesvägledare som arbetar för att eleverna ska må bra och nå goda studieresultat. Det pedagogiska teamet är en stödfunktion bestående av lärare, specialpedagogisk resurs och resurspersoner som tillsammans med eleven hittar den bästa lösningen för extra anpassningar och särskilt stöd.

Våra program med profilfördjupningar och utgångar
Naturbruksprogrammet

Fordons- och transportprogrammet