På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Älvdalens Utbildningscentrum

Jobbchans oavsett var du väljer att bo!

PS. Klicka gärna på filmen som finns i toppbilden - ...eller kolla in våra elever som berättar om utbildningarna här>>

Utbildning inom, jakt, fiske, äventyr, skog, lastbilar, stora maskiner och svets som leder till jobbchans och vidare studier oavsett var du väljer att bo. De flesta av våra elever har blivit erbjudna jobb innan de tagit studenten! Vi har riksintag, alla kan söka och plugga hos oss, hyr rum på vårt internat år ett. Hos oss har du många veckors arbetsplatslärande vi har ett nära samarbete med branschen.

  • Alla elever på yrkesprogrammen har möjlighet att läsa till grundläggande högskolebehörighet
  • Alla våra utbildningar har riksintag

Fiskegymnasiet
Sportfiskeutbildning belägen nära fjällen, passar dig som gillar fiske, vill jobba med fiske, eller om du vill vidareutbilda dig inom vattenvård. Du lär dig bl.a. fjällfiske, flugfiske, spinn- och haspelfiske, isfiske, fiske i strömmande och stilla vatten från fjäll till kust, vattenvård, guidekunskap och biologi. Möjliga arbeten efter gymnasiet är bl.a. fiskeguide, i sportfiskebutik eller driva eget företag. Vi har dessutom ett nära samarbete med sportfiskebranschen.

Jaktgymnasiet
Vill du jobba med fjäll, skog och hundar? Du övar på skyttebanan, i styckningsrummet, på skolans jaktmarker och i skolans skyttesimulator och är med på jakt efter älg, rådjur, vildsvin, bäver m.m. Du undervisas i träd, växter och att fälla träd med motorsåg. Möjliga arbeten efter gymnasiet är t.ex. butiksbiträde, jaktguide, eller driva eget. 

Äventyrsgymnasiet
Äventyr passar dig som gillar fart och fläkt, skidåkning, kajakpaddling och fjällvandring. Våra instruktörer har stora nätverk och hjälper dig att hitta drömpraktikplatsen.  Möjliga arbeten efter gymnasiet är sportbutik, skiduthyrning, skidlärare certifierad av SLAO, fjällvärd, bl.a. forsränningsguide.

Skogsmaskinförare
Passar dig som är noggrann, självständig, flexibel, vill köra skotare och skördare i skogen och vill lära dig allt om modernt skogsbruk och skogsskötsel. Du undervisas i träd, växter och har bl.a. möjlighet att ta körkort för motor- och röjmotorsåg. Övningen sker i simulatorcenter, i skolans maskiner på vår övningsplan och i skog och mark.

Anläggningsmaskinförare
Vill du köra grävmaskin och hjullastare? Du lär dig, GPS-styrning olika marktekniker. Övningen sker i simulatorcenter, i skolans maskiner på vår övningsplan och ute hos samarbetspartners till skolan.

Skogstransporter
Passar dig som är social, är service minded, gillar trafiksäkerhet och vill ta många olika körkort. Övningen sker i simulatorcenter, i skolans maskiner på vår övningsplan och med våra samarbetspartners.

Svetsteknik
Tillverka, reparera och kontrollera, svets passar dig som är kreativ och vill se saker växa fram. Svetsbås och industrilokaler, som på riktigt. Vi uppfyller International Institute of Weldings krav.

Se vår utbildningsfilm här!

Utrustning och kläder
Älvdalens Utbildningscentrum lånar ut en egen Apple-dator under din studietid hos oss (som du kan köpa i trean). Du får en uppsättning utbildningsanpassade arbetskläder oavsett inriktning. Ung Företagsamhet Flugfiskeföretaget Reverse Pikefly vann SM-guld 2018 som årets kreativa företag. Välj om du vill gå direkt till anställning eller starta eget företag efter examen.

Internatboende
Bemannat internatboende, du garanteras möjlighet att hyra rum på vårt internat år ett.

Fritid
Skolan har tillgång till egen klättervägg och eget gym är belägen nära skidstadion ger dig en rik fritid. Fritidsledarna arrangerar olika aktiviteter, skidåkning, fiske och klättring.

Elevhälsoteam & pedagogiskt team
Kurator, skolsköterska och studie- och yrkesvägledare arbetar för att du ska må bra och lyckas.

E-posta eller ring oss för utbildningsbesök eller frågor. Välkommen till oss!

Följ oss på sociala medier!

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

Laddar...

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Älvdalens Utbildningscentrum.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • FT
  • NB
  • BA
  • IN
  • IM