Vi ses den 21-23 november 2023 på Stockholmsmässan i Älvsjö!

Tumba gymnasium

Vi tror på TG´s möjligheter att förändra världen.

Här skulle vi kunna skryta hur mycket som helst. Men det behövs inte, för på TG kommer du upptäcka vem du är, vad du vill, hur mycket du faktiskt vågar och kan. Vad du än vill så har vi rätt väg för dig. Vad vill du?

Vi som jobbar i skolan är engagerade i din framtid och vet att du kan. På TG kommer du att möta behöriga lärare som kan sitt jobb och som vill göra sitt yttersta för att du skall lyckas i skolan. En bra dag är när alla lär sig nya saker – det är därför vi är här. Det är du som elev som har det stora avgörandet i din hand. Vi förväntar oss inte att du skall vara duktigast i allt, tvärt om – vi vet att människor är olika. Det är helt ok att vara olika bra i olika sammanhang. Men en sak förväntar vi oss – att alla gör sitt bästa.

Spetsutbildningar, nationella idrottsutbildningar, kraftfulla yrkesutbildningar, kultur, språk, ekonomi, vetenskap, teknik, musik, media och kärlek.

Kulturskolan, KTH, Södertörns högskola och Stockholms universitet är några av våra samarbetspartners som alla bidrar till en skola med högt kunskapsfokus. Vi är också en av få skolor i Sverige som Skolverket har godkänt att bedriva spetsutbildning inom Finansekonomi (EK), Bild och Form med Animation samt Foto, Film och TV (ES).

Våra yrkesutbildningar har mycket nära branschkontakter och vi arbetar också med verkliga kunder genom hela gymnasietiden i till exempel vår egen restaurang och verkstad.

För dig som tränar på elitnivå erbjuder vi dessutom Nationell idrottsutbildning (NIU) inom handboll oavsett vilket program du går.

På TG kan du välja vem du vill vara. Vissa har en stark bild av vad de vill bli och hur de skall gå till väga för att nå dit medan en del inte alls vet hur de skall välja. Hos oss kan du vara säker på att vad du än väljer på TG så har du valt ett av de bästa program som finns.

Våra program:

Estetiska
Film/TV-produktion, Mediedesign & Fotografi, Animation (spetsutbildningar)

Ekonomiska
Ekonomi, Juridik, Aktier & Finans (samt FINEK spetsutbildning)

Humanistiska
Språk ( Japansk profil)

Naturvetenskapliga programmet
Naturvetenskap

Teknikprogrammet
Design och produktutveckling, Information & medieteknik, Samhällsbyggande och miljö

Samhällsvetenskapliga
Beteendevetenskap, Samhällsvetenskap

El- och energiprogrammet
Elteknik, Dator- och kommunikationsteknik

Fordonsprogrammet
Personbilsteknik

Restaurang & livsmedelsprogrammet
Kök och servering

Introduktionsprogrammet

NIU – Handboll

Aspergerstöd (AST)
Aspbergerstöd – läs mer här >>.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Tumba gymnasium.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

 • niu
 • NA
 • TE
 • EK
 • HU
 • SA
 • ES
 • RL
 • EE
 • FT
 • IMA
 • IMV