Tumba gymnasium - Xenter

Vi tror på TG´s möjligheter att förändra världen.

Här skulle vi kunna skryta hur mycket som helst. Men det behövs inte, för på TG kommer du upptäcka vem du är, vad du vill, hur mycket du faktiskt vågar och kan. Vad du än vill så har vi rätt väg för dig. Vad vill du?

Vi som jobbar i skolan är engagerade i din framtid och vet att du kan. På TG kommer du att möta behöriga lärare som kan sitt jobb och som vill göra sitt yttersta för att du skall lyckas i skolan. En bra dag är när alla lär sig nya saker - det är därför vi är här. Det är du som elev som har det stora avgörandet i din hand. Vi förväntar oss inte att du skall vara duktigast i allt, tvärt om - vi vet att människor är olika. Det är helt ok att vara olika bra i olika sammanhagn. Men en sak förväntar vi oss - att alla gör sitt bästa.

Spetsutbildningar, nationella idrottsutbildningar, kraftfulla yrkesutbildningar, kultur, språk, ekonomi, vetenskap, teknik, musik, media och kärlek.

Xenter, Kulturskolan, KTH, Södertörns högskola och Stockholms universitet är några av våra samarbetspartners som alla bidrar till en skola med högt kunskapsfokus. Vi är också en av få skolor i Sverige som Skolverket har godkänt att bedriva spetsutbildning inom Finansekonomi (EK), Bild och Form med Animation, Foto, Film och TV samt Radio och Ljuddesign (ES).

Våra yrkesutbildningar har mycket nära branschkontakter och vi arbetar också med verkliga kunder genom hela gymnasietiden i till exempel vår egen restaurang och verkstad. Dessutom erbjuder vi nationell idrottsutbildning (NIU) inom handboll och konståkning oavsett vilket program du går, för dig som tränar på elitnivå. Här kan du läsa mer om vilka idrotter vi erbjuder.

På TG kan du välja vem du vill vara. Vissa har en stark bild av vad de vill bli och hur de skall gå till väga för att nå dit medan en del inte alls vet hur de skall välja. Hos oss kan du vara säker på att vad du än väljer på TG så har du valt ett av de bästa program som finns.

Våra program:

Estetiska
Radio och Ljuddesign, Bild & Animation, Film & TV, Foto (spetsutbildningar), Musik
Vi är Estetisk spetsutbildning inom Bild & form / Animation, Estetik & Media samt driver musikutbildningen i samarbete med Kulturskolan.

Ekonomiska
Ekonomi, Finansekonomi FINEK (spetsutbildning), Juridik

Humanistiska

Naturvetenskapliga
Naturvetenskap

Teknikska
Data, Design och Arkitektur

Samhällsvetenskapliga
Samhälle, Beteende

El & energi
Elteknik

Fordon & transport
Personbil

Restaurang & livsmedel
Kök & servering

Introduktionsprogrammet
Preparandutbildning, Programinriktat individuellt val och Individuellt alternativ

Aspergerstöd (AST)
Aspbergerstöd - kan erbjudas på alla våra program, individanpassat studieupplägg. Läs mer här.

🌈Ni har väl inte missat TGs HBTQ+ klubb?🌈 för alla som vill prata identitet/HBTQ-frågor. Du behöver inte själv vara HBTQ-person för att vara med. Klubben är för alla som söker efter sig själva. Tid: tisdagar kl. 15-17 Plats: grupprummet med röda dörren. Välkommen! Följ även tg_hbtq på insta ❤️🧡💛💚💙💜

Balans och kroppskontroll. #niu #handboll #tumbagymnasium

Kärlek till biblioteket💗

Dagen innan alla hjärtans dag vill vi i biblioteket sprida lite kärlek. Vi vill uppmana alla att ta hand om sig och tipsar om böcker på tema Kärlek. Vi är också väldigt glada för de fina hälsningarna vi fått i vår gästbok❤️ tack! #allahjärtans #tumbagymnasium