Vi ses på Stockholms Gymnasiemässa i Älvsjö 23-25 nov 2017! Välkommen till monter C 08:62

Tumba gymnasium - Xenter

Vi tror på TG´s möjligheter att förändra världen.

Här skulle vi kunna skryta hur mycket som helst. Men det behövs inte, för på TG kommer du upptäcka vem du är, vad du vill, hur mycket du faktiskt vågar och kan. Vad du än vill så har vi rätt väg för dig. Vad vill du?

Vi som jobbar i skolan är engagerade i din framtid och vet att du kan. På TG kommer du att möta behöriga lärare som kan sitt jobb och som vill göra sitt yttersta för att du skall lyckas i skolan. En bra dag är när alla lär sig nya saker - det är därför vi är här. Det är du som elev som har det stora avgörandet i din hand. Vi förväntar oss inte att du skall vara duktigast i allt, tvärt om - vi vet att människor är olika. Det är helt ok att vara olika bra i olika sammanhagn. Men en sak förväntar vi oss - att alla gör sitt bästa.

Spetsutbildningar, nationella idrottsutbildningar, kraftfulla yrkesutbildningar, kultur, språk, ekonomi, vetenskap, teknik, musik, media och kärlek.

Xenter, Kulturskolan, KTH, Södertörns högskola och Stockholms universitet är några av våra samarbetspartners som alla bidrar till en skola med högt kunskapsfokus. Vi är också en av få skolor i Sverige som Skolverket har godkänt att bedriva spetsutbildning inom finansekonomi (EK), bild/animation och foto/film/ljud (ES).

Våra yrkesutbildningar har mycket nära branschkontakter och vi arbetar också med verkliga kunder genom hela gymnasietiden i till exempel vår egen restaurang och verkstad. Dessutom erbjuder vi nationell idrottsutbildning (NIU) inom handboll och konståkning oavsett vilket program du går, för dig som tränar på elitnivå. Här kan du läsa mer om vilka idrotter vi erbjuder.

På TG kan du välja vem du vill vara. Vissa har en stark bild av vad de vill bli och hur de skall gå till väga för att nå dit medan en del inte alls vet hur de skall välja. Hos oss kan du vara säker på att vad du än väljer på TG så har du valt ett av de bästa program som finns.

Våra program:

Estet
Ljud, Bild & Animation, Film & TV, Foto (spetsutbildningar), Musik
Vi är Estetisk spetsutbildning inom Bild & form/Animation, Estetik & Media samt driver musikutbildningen i samarbete med Kulturskolan.

Ekonomi, Finansekonomi FINEK (spetsutbildning), Juridik

Humanistisk

Naturvetenskap

Teknik
Data, Design och Arkitektur

Samhälle
Samhälle, Beteende

El & energi
Elteknik

Fordon & transport
Personbil

Restaurang & livsmedel
Kök & servering

Introduktionsprogrammet
Yrkesintroduktion, SpeedShop, Preparandutbildning, Programinriktat individuellt val, Individuellt alternativ

Aspergerstöd
Aspbergerstöd - kan erbjudas på alla våra program, individanpassat studieupplägg. Läs mer här.

Det märks att det är provtider på TG. De här fina illustrationerna hittade vi i biblioteket. De visar hur det kan se ut/kännas 30, 15 och 5 minuter innan ett matteprov 😂😂😂❤️ #matteprov #tumbagymnasium #tumba #botkyrka

#matteprov #tumbagymnasium #tumba #botkyrka

Här har ni de snabbaste eleverna på Tumba gymnasium tillsammans med skolmaskoten TG och Ulf som arrangerade TG-loppet som ägde rum idag. Kul att vi återinfört den här traditionen. Stort tack till Ulf och Patrik som höll i trådarna och till all personal och alla elever som var funktionärer. Sist men inte minst, till alla som sprang - grymt jobbat! #botkyrka #tgloppet #tumba #tumbagymnasium #löpning #hälsa

Vi gratulerar årets nobelpristagare i litteratur Kazuo Ishiguro! som bland annat skrivit the Remains of the Day - Återstoden av dagen. En bok som TG:s bibliotekarier rekommenderar varmt. #nobelpriset

Först trerätters på elevrestaurangen Novisen, sedan bjöds det på kanelbulle till fikat. Det är inte synd om mig idag. 😋/Lina skolbibliotekarie på TG. #novisen #kanelbullensdag #tumbagymnasium Syntolkning: foto på en portion lammlägg med rotselleripuré.

Syntolkning: foto på en portion lammlägg med rotselleripuré.

Eleverna på Shoo-redaktionen har återigen levererat och årets nummer är nu ute! Denna gång är tidningen fylld med intressanta reportage och intervjuer, spännande noveller och massor av goda vegetariska recept och roliga quiz. Finns att hämta i biblioteket och entréhallen! #shoo #tumbagymnasium #botkyrka Syntolkning: ett foto på det senaste numret av Shoo.

Spexfoto idag! 😂😂😂