Nynäshamns Gymnasium

Vart vill du? Vad ska man välja för utbildning?
Vad ska jag göra om tio år?

Frågan du förmodligen ställer dig är, vart vill du?
Att veta vart man vill när man väljer gymnasium är kanske inte alltid så enkelt. Men under resans gång kommer du att gå från klarhet till klarhet. Förhoppningsvis är det vi som kommer att hjälpa dig under din resa och tillsammans med andra människor och händelser bidrar vi till att forma din framtid på ett positivt sätt. Vi har bestämt oss för att vi ska hjälpa dig att ta dig dit du vill.

Våga vara egen
Oavsett vem du är, oavsett din personlighet, är du välkommen till oss. Våga vara egen, vi är det.

Klart du kan
Det finns ingenting som begränsar dig mer än ditt eget tänkande, du kan bli vad du vill. Vi har upplevt elever som har gjort makalösa prestationer. Kanske är du en av dem som vi kommer att titta tillbaka på och undra, hur detta var möjligt. Vi vill ge dig möjlighet att utmana dig själv och skapa en egen framåtvilja.

Vi tror på dig!
Vilken skola passar mig bäst? Hur nära ligger skolan där jag bor? Det är frågor som varje tonåring ställer sig när det är dags för valet till gymnasiet.

Att studera på Nynäshamns gymnasium är en spännande resa. Ett engagerat elevråd och elevambassadörer som brinner för att utveckla vår skola är vad du får uppleva när du kommer till oss. Vi anser att om man får ansvar och inflytande så skapas delaktighet. Vi tror att just du kommer att bidra med det. Kort och gott, vi tror på dig!

På Nynäshamns gymnasium finns möjligheten att kombinera studier med idrott t.ex. hockey, fotboll eller ridning. Tillsammans med lokala idrottsföreningar tillåts du, på de olika programmen, att få din idrott på schemat. Hockey är mycket populärt då Nynäs Hockey har ett mycket nära samarbete med Nynäshamns Gymnasium.

Vi arbetar hårt för att du ska kunna förbereda dig inför framtidens utmaningar. Vi erbjuder bra studievägledning, bibliotek, café och behöriga lärare. Vill du plugga extra har vi en kvällsskola som är mycket populär. Behöver du mer hjälp erbjuder vi dig fler lektioner och handledning.

Vår ambition är att du efter avslutad utbildning på Nynäshamns Gymnasium, ska ha fått goda förutsättningar att möta framtidens utmaningar.

Välkommen till Nynäshamns gymnasium!