På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Nynäshamns Gymnasium

Välkommen till Nynäshamns gymnasium – en gymnasieskola för alla!
På Nynäshamns gymnasium får du förutsättningar att kunna gå ut i arbetslivet direkt eller läsa vidare vid universitet och högskola både i Sverige och internationellt. Vi arbetar för att du ska nå högre än vad du trodde var möjligt – för att bli och göra vad du vill efter gymnasiet. Vi gör det genom att tro på dig.

Med stöd av hjälpsamma lärare kommer du att kunna vara dig själv. Våra lärare möter dig på din nivå och driver framåt. Vi erbjuder dig en lugn och rymlig miljö där du har nära till alla och du kommer att vara med och bidra till vår starka skolkultur med framåtvilja!

Kom och besök oss på Gymnasiemässan och Öppet hus! 
För information om dag och tid, se skolans hemsida.

Nynäshamns gymnasium vänder sig till alla – till dig som vill läsa för att bli behörig till en gymnasieutbildning och till dig som vill läsa till en gymnasieexamen – yrkesinriktad eller högskoleförberedande. 

Studiero på lektionerna – du får studera i en lugn lärmiljö. Undervisningen ges ofta i mindre undervisningsgrupper. Våra lärare har mer tid för att möta elevernas behov av vägledning och struktur.

Lärarna har en tydlig roll i att lära ut – våra lärares kompetens har stor betydelse för framstegen hos våra elever. Vi har skickliga pedagoger som väljer ut vilken kunskap som är viktig och lotsar dig i din kunskapsutveckling.

Motiverade elever – du tillåts att misslyckas, men framförallt ges du förutsättningar att lyckas. Beröm bygger motivation.

God gemenskap och vänlighet – vi är en mindre skola där alla har nära till varandra och du har nära till all personal. Det är lätt att få kontakt och det finns en stor flexibilitet. För oss är det viktigt att du trivs och mår bra.

Anpassningar – våra lärare ser när det är dags att gå in med stöd. Vi tar reda på vilken skolsituation som passar bäst för dig och göra de anpassningar i undervisningen som du behöver för att ta en gymnasieexamen med de kunskaper, förmågor och betyg som du siktar mot.

Digitala hjälpmedel – skolan tillhandahåller en personlig dator och använder digitala hjälpmedel i undervisningen som stöd i lärandet.

Kombinera studier med idrott t.ex. hockey, fotboll eller ridning. Tillsammans med lokala idrottsföreningar tillåts du på de olika programmen att få din idrott på schemat. Nynäs Hockey har ett nära samarbete med Nynäshamns gymnasium och är en del av skolans profil.

Förväntningar på din ansträngning – för att bli bra på något krävs mycket övning och repetition. Vi har förväntningar på att du anstränger dig. Det handlar om att träna dig för den miljö som senare väntar dig på en arbetsplats eller vid universitetet.

Bra och god mat – maten lagas från grunden i köket på skolan och är god och näringsriktig. Vi tycker att det är viktigt att du tycker om maten och äter för att orka koncentrera dig en hel dag.

Rymliga och rena lokaler – skolan ligger i rymliga och rena lokaler. Det finns uppehållsrum, café och ett stort bibliotek.

Naturen runt knuten – skolan ligger med anslutning till stora fotbollsplaner och en modern idrottshall. Vi tar vara på vårt läge nära naturen och vandrar på hösten, åker skridskor tillsammans på vintern och paddlar kanot i Skärgården på våren.

Storstaden inom räckhåll – vi ser vikten av att få kunskaper både i och utanför skolan och med storstaden inom räckhåll får du ofta göra besök i kultur- och näringslivet.

En tro på dig och framåtvilja – oavsett vem du är, är du välkommen till oss och vi har bestämt oss för att hjälpa dig att ta dig vidare i livet dit du vill.

Välkommen till Nynäshamns gymnasium!

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Nynäshamns Gymnasium.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

 • SA
 • NA
 • BA
 • IMV
 • IMY
 • IMA
 • IMS
 • EE
 • ES
 • RL
 • TE
 • EK
 • GS
 • GSI