Teknik & Servicegymnasiet

Välkommen till Digitalt öppet hus!
Klicka här för att komma till vårt Digitala öppet hus!

Teknik & Servicegymnasiet är en liten friskola med små klasser, ett stort engagemang och bra anda. Vi är den lilla skolan med det stora hjärtat.

Bara bra anledningar att gå på Teknik & Servicegymnasiet:

• Skolan är exklusiv – vi tar endast in 24 elever på industritekniska programmet, 24 elever på elprogrammet samt 5 elever på hantverksprogrammet - guldsmed.
  • Skolan har små klasser
  • Skolan har hög lärar- och personaltäthet
  • Skolan uppmärksammar och sätter tidigt in stödinsatser
  • Skolan ger alla elever mycket praktik - betald på Industritekniska programmet
  • Skolan ger dig stora möjligheter till jobb efter studenten
  • Skolan ger dig högskolebehörighet, utan att läsa extra
  • Skolan ger dig även möjlighet att läsa ma3 och en7
  • Skolan står för SL-kort även under 6 km
  • Skolan erbjuder hjälp med körkort
  • Skolan erbjuder bra lunch
  • Skolan erbjuder Heta arbeten för dig på Industritekniska programmet
  • Skolan erbjuder Nationella branschprovet för dig på El- och energiprogrammet

Våra program

• Industritekniska programmet med inriktning driftsäkerhet och underhåll.
    Yrkesexamen med möjlighet till högskolebehörighet. Vill du låta ditt intresse bli ditt yrke? Då är service- och underhållstekniker något för dig!

• El- och energiprogrammet med inriktning energiteknik.
    Yrkesexamen med högskolebehörighet. Vill du utbilda dig till morgondagens yrke? Då är energitekniker något för dig!
  • Hantverksprogrammet med inriktning guldsmed.
    Yrkesexamen med möjlighet till högskole­behörighet. Endast 5 platser!

• Introduktionsprogram

På Industritekniska programmet läser du bl.a:

• Praktisk ellära
  • Mekatronik
  • Sammanfogning
  • Svets grund
  • Produktionskunskap
  • Industritekniska processer

Läser du till service- och underhållstekniker kommer skolan att erbjuda dig ett paket för grundläggande högskolebehörighet (engelska 6, svenska 2 och 3) och även matematik 2. Du kommer med andra ord att kunna få en yrkesexamen med grundläggande högskolebehörighet, inom timplanens 2500 poäng.

Du kommer att ha ca 30 veckors praktik under åk 2 och 3. Skolan erbjuder dig praktik på bl.a. MTR, Arriva, Euromaint.

På El- och energiprogrammet läser du bl.a:

• Datorteknik
  • Praktisk ellära
  • Allmän automationsteknik
  • Elkraftteknik
  • Mekatronik
  • Energiteknik
  • Förnybar energi

Du läser även elkraftteknik och får då möjlighet till behörighet BB1, om du efter avslutad gymnasieutbildning har elinstallationsarbete genom två års praktik. Läser du till energitekniker kommer du per automatik läsa in grundläggande högskolebehörighet (engelska 6, svenska 2 och 3) och även matematik 2. Du kommer med andra ord att få en yrkesexamen med grundläggande högskolebehörighet, inom timplanens 2500 poäng. Eleverna som får godkänt betyg i kurserna energiteknik 1 o 2, förnybar energi och praktisk ellära får dessutom även behörighet i fysik1a eller fysik 1b1+1b2.

Skolan kommer under årskurs 2 och årskurs 3 erbjuda dig praktikplats på bl.a. Stockholm Exergi, IKEA, Stockholm Vatten.

På Hantverksprogrammet läser du bl.a:

• Hantverksteknik 1, 2, 3 osv
  • Material och miljö
  • Entreprenörskap
  • Tradition och utveckling

Alla elever på hantverksprogrammet går ut som guldsmed. Här kan man välja om man vill fördjupa sig i sitt yrke och läsa Formgivning i åk 2 och åk 3, eller om man vill välja till grundläggande högskolekompetens (Sv2/Sva2, Sv3/Sva3, En 6) . Du kommer med andra ord att kunna få en yrkesexamen med grundläggande högskolebehörighet, utan att läsa utökat.

Skolan kommer att erbjuda dig 15 veckor APL på företag.

FRAMTID
Vi samarbetar idag med bl.a. MTR Tec, IKEA, Stockholm Exergi, Euromaint, Stockholm Vatten, Arriva, Ericsson, Stockholms Spårvägar, Arla samt guldsmeder i Stockholmregionen.

Ca 80% av eleverna går direkt ut i arbetslivet och resterande 20% pluggar vidare.

Läs mer om skolans värdegrund >> G.Ö.R.A

Sökning och antagning
Antagning sker genom gymnasieantagningen i Stockholm.

Cecilia Sjöström, tel 070-162 21 41
Gunnel Jonasson, tel 070-162 21 39

Här kan skicka dina frågor till Teknik & Servicegymnasiet.

• HV
  • EE