Vi ses på Stockholms Gymnasiemässa i Älvsjö 23-25 nov 2017! Välkommen till monter C 13:51

Teknik & Service Gymnasiet

Teknik & Servicegymnasiet är en liten friskola med små klasser, ett stort engagemang och bra anda. Vi är den lilla skolan med det stora hjärtat.

10 bra anledningar att gå på Teknik & Servicegymnasiet:

• Skolan är exklusiv – tar endast in 24 elever på industritekniska programmet och 12 elever på elprogrammet.
  • Skolan låter dig jobba mycket praktiskt på lektionerna
  • Skolan har hög lärar- och personaltäthet
  • Skolan uppmärksammar och sätter tidigt in stödinsatser
  • Skolan har små klasser
  • Skolan ger alla elever mycket praktik
  • Skolan ger dig stora möjligheter till jobb efter studenten
  • Skolan ger dig högskolebehörighet, utan att läsa extra
  • Skolan erbjuder hjälp med körkort
  • Skolan erbjuder bra lunch

VÅRA PROGRAM

• Industritekniska programmet med inriktning driftsäkerhet och underhåll – yrkesexamen med möjlighet till högskolebehörighet. Vill du låta ditt intresse bli ditt yrke? Då är service- och underhållstekniker något för dig!
  • El- och energiprogrammet med inriktning energiteknik – yrkesexamen med högskolebehörighet. Vill du utbilda dig till morgondagens yrke? Då är energitekniker något för dig!

På Industritekniska programmet läser du bl.a:

• Praktisk ellära
  • Mekatronik
  • Sammanfogning
  • Svets grund
  • Svarv

Du kan även välja att läsa elkraftteknik och kan då få möjlighet till behörighet BB1, om du efter avslutad gymnasieutbildning har elinstallationsarbete genom två års praktik. Läser du till service- och underhållstekniker kommer skolan även att erbjuda dig ett paket för grundläggande högskolebehörighet (engelska 6, svenska 2 och 3) och även matematik 2. Du kommer med andra ord att kunna få en yrkesexamen med grundläggande högskolebehörighet, inom timplanens 2500 poäng.

Du kommer att ha ca 30 veckors praktik under åk 2 och 3. Skolan erbjuder dig praktik på bl.a. MTR, Arriva, Euromaint.

På El- och energiprogrammet läser du bl.a:

• Datorteknik
  • Praktisk ellära
  • Mekatronik
  • Energiteknik
  • Förnybar energi

Du läser även elkraftteknik och får då möjlighet till behörighet BB1, om du efter avslutad gymnasieutbildning har elinstallationsarbete genom två års praktik. Läser du till energitekniker kommer du per automatik läsa in grundläggande högskolebehörighet (engelska 6, svenska 2 och 3) och även matematik 2. Du kommer med andra ord att få en yrkesexamen med grundläggande högskolebehörighet, inom timplanens 2500 poäng.

Skolan kommer under årskurs 2 och årskurs 3 erbjuda dig praktikplats på bl.a. Fortum och Stockholm Vatten.

FRAMTID
Vi samarbetar idag med bland annat MTR Tec, Fortum AB, Euromaint, Stockholm Vatten och Arriva.

Ca 80% av eleverna går direkt ut i arbetslivet och resterande 20% pluggar vidare.

Läs mer om skolans värdegrund – G.Ö.R.A. på vår hemsida.

SÖKNING OCH ANTAGNING
Antagning sker genom gymnasieantagningen i Stockholm.

KONTAKTPERSON
Cecilia Sjöström, tel 070-1622141
Urban Nyström, tel 070-1622145

Varuvägen 9