Prins Wilhelmgymnasiet

Prins Wilhelmgymnasiet i Flen har nya, toppmoderna undervisningslokaler och utrymmen som inspirerar till studier. Hos oss får du möjlighet att under tre år fördjupa och förstärka de kunskaper du redan har och lära dig mycket nytt, lära känna nya människor och utvecklas som individ. Vår ambition är att vi tillsammans ska ge dig möjligheter att utveckla din egen sociala förmåga, din arbetsdisciplin och dessutom bidra till ett gott självförtroende. När du slutar gymnasiet ska du vara väl förberedd för fortsatta studier eller arbetsliv.

Studieförberedande program

NA
Här erbjuds du stipendier för att få åka på konferenser och forskarskolor. De mest frekventa är Berzeliusdagarna i kemi, Linnédagarna i biologi, Sonja Kovalevskydagarna i matematik, Lise Meitnerdagarna i fysik, Molecular Frontiers Symposium arrangerat av Kungliga Vetenskapsakademin med nobelpristagare på programmet, samt forskarskolan i Karlskoga. Genom att träffa ledande forskare inom naturvetenskap och diskutera de senaste forskningsrönen får våra elever inspiration till framtida studier.

NA/ES - Vill du kombinera ditt musikintresse med studier på Naturprogrammet?
Då erbjuder vi dig en inriktning, så kallad “Särskild variant” där du kombinerar naturvetenskap med ditt musikintresse. Du går Naturprogrammet men får samtidigt undervisning på ditt huvudinstrument och får tillsammans med elever i det estetiska programmet delta i konserter och shower.

ES - Inriktning Musik
Estetiska programmet är precis som Naturprogrammet ett studieförberedande program. Efter avslutade studier har våra tidigare elever gjort karriär så som tonsättare, jurist, polis, barnmorska, florist, showartist på Golden Hits, ja listan kan göras lång! Estetiska programmet med inriktning musik ger dig som har musik som ditt största intresse möjlighet till en bred utbildning där du under dina tre år får ägna dig åt konserter, shower, musikaler samt få utbildning på två instrument. Hos oss arbetar du i nya lokaler med tillgång till I Macs, övningsrum samt en studio.

SA
Vill du vara med och påverka samhället? Lär dig både teoretiskt och praktiskt om en rad samhällsfrågor, ledarskap, kommunikation och psykologi. Upplev flera olika sätt att redovisa dina kunskaper, kom till en skolmiljö där du formas till en person som är redo att ta sig an vidare studier. Hos oss har eleverna också frihet att dra igång egna projekt, anordna föreläsningar eller planera schemabrytande dagar.  Vi har varit duktiga att samarbeta internationellt och vi ser verkligen fram emot våra kontakter ute i Europa.

Gymnasial lärlingsutbildning - arbeta direkt efter studenten eller vidare till högskola.
Som lärlingselev får du en yrkesexamen med goda chanser att få arbete direkt efter utbildningen. Lärlingsutbildningen är uppbyggd så att du läser gymnasiegemensamma ämnen tillsammans med din lärlingsklass på skolan två till tre dagar per vecka. Det innebär att dessa ämnen studeras i vanlig skolmiljö med lärarledda lektioner och studier i skolan. Du läser även teori i de valda karaktärsämnena på skolan. Karaktärskurserna som hör till din inriktning och ditt yrke genomför du under praktiken på arbetsplatsen. Utbildningen ger även grundläggande behörighet för högskolestudier.

Prins Wilhelms personal ser fram emot att få träffa dig på vårt Öppet Hus på lördag kl 10.30-14.00. Välkomna! #prinswilhelmgymnasiet #öppethus #gymnasieval #skola

I fredags testade de som läser Mental träning på Yoga hos Friskis & Svettis i Skjortan 16.30. Instruktören Jerry Persson ledde in oss i helgen m sköna rörelser och inspirerande musik. Tack! #yoga #mentalträning #friskisochsvettis #prinswilhelmgymnasiet

Lördag 21/10 10.30-14.00 har vi öppet hus på Prins Wilhelmgymnasiet. Välkommen!

Det är så ruggigt väder ute idag. Men när man ser fina bilder från utflykten förra veckan (Stendörren ),så blir man glad. Eleverna tycker det var en härlig utflykt.🌸🌸 #prinswilhelmgymnasiet #gymnasiet #skola #school #life #hashtag #dagensfoto #Photoofday #följ #instadaily #instagood #instagram #superpost #flen #findag #niceday #vatten #elever #stendörrensnaturreservat #utflykt #nature #natur #finabilder #fredag#snarthelg #follow

Det är så  ruggigt väder ute idag. Men när man ser fina bilder från utflykten förra veckan (Stendörren ),så blir man glad.

Eleverna tycker det var en härlig utflykt.🌸🌸

Batoul Alhariri i Na3 var på  Linnédagarna i Örebro 24- 27 september. Linnedagarna är ett arrangemang för elever som läst Biologi 1 i gymnasiet. Det vänder sig till ungdomar med ett särskilt intresse för biologi. Det är ett unikt tillfälle att träffa aktiva forskare i biologi och samtidigt lära känna ungdomar med gemensamt intresse. De fyra Linnedagarna var fyllda med aktiviteter som föreläsningar, exkursioner och laborationer med temat ekologi, naturvård och modern biologisk forskning. Batoul berättar om dagarna med glädje och  hon  tycker  att dessa dagarna var  jätteroliga.🌸🌸 #prinswilhelmgymnasiet #gymnasiet #skola #school #life #hashtag #dagensfoto #Photoofday #följ #instadaily #instagood #instagram #superpost #flen #findag #niceday #linnédagarna #örebro #biologi #follow

Batoul Alhariri i Na3 var på  Linnédagarna i Örebro 24- 27 september.

#örebro #biologi  #follow

Dagens lunch!🌸🌸