Prins Wilhelmgymnasiet

Prins Wilhelmgymnasiet i Flen har nya, toppmoderna undervisningslokaler och utrymmen som inspirerar till studier. Hos oss får du möjlighet att under tre år fördjupa och förstärka de kunskaper du redan har och lära dig mycket nytt, lära känna nya människor och utvecklas som individ. Vår ambition är att vi tillsammans ska ge dig möjligheter att utveckla din egen sociala förmåga, din arbetsdisciplin och dessutom bidra till ett gott självförtroende. När du slutar gymnasiet ska du vara väl förberedd för fortsatta studier eller arbetsliv.

Studieförberedande program

NA
Här erbjuds du stipendier för att få åka på konferenser och forskarskolor. De mest frekventa är Berzeliusdagarna i kemi, Linnédagarna i biologi, Sonja Kovalevskydagarna i matematik, Lise Meitnerdagarna i fysik, Molecular Frontiers Symposium arrangerat av Kungliga Vetenskapsakademin med nobelpristagare på programmet, samt forskarskolan i Karlskoga. Genom att träffa ledande forskare inom naturvetenskap och diskutera de senaste forskningsrönen får våra elever inspiration till framtida studier.

NA/ES - Vill du kombinera ditt musikintresse med studier på Naturprogrammet?
Då erbjuder vi dig en inriktning, så kallad “Särskild variant” där du kombinerar naturvetenskap med ditt musikintresse. Du går Naturprogrammet men får samtidigt undervisning på ditt huvudinstrument och får tillsammans med elever i det estetiska programmet delta i konserter och shower.

ES - Inriktning Musik
Estetiska programmet är precis som Naturprogrammet ett studieförberedande program. Efter avslutade studier har våra tidigare elever gjort karriär så som tonsättare, jurist, polis, barnmorska, florist, showartist på Golden Hits, ja listan kan göras lång! Estetiska programmet med inriktning musik ger dig som har musik som ditt största intresse möjlighet till en bred utbildning där du under dina tre år får ägna dig åt konserter, shower, musikaler samt få utbildning på två instrument. Hos oss arbetar du i nya lokaler med tillgång till I Macs, övningsrum samt en studio.

SA
Vill du vara med och påverka samhället? Lär dig både teoretiskt och praktiskt om en rad samhällsfrågor, ledarskap, kommunikation och psykologi. Upplev flera olika sätt att redovisa dina kunskaper, kom till en skolmiljö där du formas till en person som är redo att ta sig an vidare studier. Hos oss har eleverna också frihet att dra igång egna projekt, anordna föreläsningar eller planera schemabrytande dagar.  Vi har varit duktiga att samarbeta internationellt och vi ser verkligen fram emot våra kontakter ute i Europa.

Gymnasial lärlingsutbildning - arbeta direkt efter studenten eller vidare till högskola.
Som lärlingselev får du en yrkesexamen med goda chanser att få arbete direkt efter utbildningen. Lärlingsutbildningen är uppbyggd så att du läser gymnasiegemensamma ämnen tillsammans med din lärlingsklass på skolan två till tre dagar per vecka. Det innebär att dessa ämnen studeras i vanlig skolmiljö med lärarledda lektioner och studier i skolan. Du läser även teori i de valda karaktärsämnena på skolan. Karaktärskurserna som hör till din inriktning och ditt yrke genomför du under praktiken på arbetsplatsen. Utbildningen ger även grundläggande behörighet för högskolestudier.

Då var firandet av Nobeldagen över! Jag hoppas alla elever och lärare hade kul! PS. Vinnande laget Neptunus på första bilden, Grattis!😋 / NA2

Den 29 november var avgångsklasserna på Prins Wilhelm på Saco-mässan i Älvsjö. Deltagarna var nöjda med besöket och deltog på seminarier och minglade bland montrarna och frågade om utbildningar, framtida yrken mm. Även vår studievägledare Jonas Boudabous var nöjd med besöket.🌸🌸 #prinswilhelmgymnasiet #gymnasiet #skola #school #life #hashtag #dagensfoto #Photoofday #följ #instadaily #instagood #instagram #superpost #flen #findag #önskarenfindag #goodday #haveaniceweek #haveagoodday #torsdag  #elever #students #sacomässan #sacomässan2017 #Älvsjö #29november2017 #29november #follow #followus