Prins Wilhelmgymnasiet

Prins Wilhelmgymnasiet i Flen har nya, toppmoderna undervisningslokaler och utrymmen som inspirerar till studier. Hos oss får du möjlighet att under tre år fördjupa och förstärka de kunskaper du redan har och lära dig mycket nytt, lära känna nya människor och utvecklas som individ. Vår ambition är att vi tillsammans ska ge dig möjligheter att utveckla din egen sociala förmåga, din arbetsdisciplin och dessutom bidra till ett gott självförtroende. När du slutar gymnasiet ska du vara väl förberedd för fortsatta studier eller arbetsliv.

Vill Du kombinera dina gymnasiestudier med ditt specialintresse?

Prins Wilhelmgymnasiet storsatsar inför hösten 2018 och ger dig möjlighet att på de flesta av våra program välja ett av tre nya individuella val - E-sport, Häst eller Fotboll. Sök nu!

E-sport
E-sport är idag en av världens snabbast växande sporter där Sverige är ett av de största länderna när det gäller utövare och talang.

Under lektionstid varvar du teori och praktik och du arbetar med:

• fysik träning
  • mental träning
  • kost och hälsa

Analys av matcher, gruppdynamik, ledarskap och träningspass för de ledande spelen är också viktiga delar i utbildningen.

Häst
Hos oss på PW utvecklas du på flera plan. Du sätter upp dina egna mål och vi hjälper dig på vägen med att utveckla din ridning och dina hästkunskaper. Under år 3 kan du kombinera din ridutbildning med en spännande frågeställning i gymnasiearbetet.

Du är välkommen oavsett på vilken nivå du rider. Din ridning kommer att utvecklas under din tid hos oss!

Fotboll
Fotboll som intresse behöver inte bara vara att träna och spela fotboll, du kan också bli domare eller tränare. Hos oss har du möjlighet att få utbildning i flera delar.

Du får förutom praktiska och teoretiska kunskaper inom fotboll:

• genomgå en domarutbildning
  • genomgå en tränarutbildning steg 1

Undervisningen bedrivs av instruktör, godkänd av Sörmlands fotbollsförbund.

Våra studieförberedande program

NA
Här erbjuds du stipendier för att få åka på konferenser och forskarskolor. De mest frekventa är Berzeliusdagarna i kemi, Linnédagarna i biologi, Sonja Kovalevskydagarna i matematik, Lise Meitnerdagarna i fysik, Molecular Frontiers Symposium arrangerat av Kungliga Vetenskapsakademin med nobelpristagare på programmet, samt forskarskolan i Karlskoga. Genom att träffa ledande forskare inom naturvetenskap och diskutera de senaste forskningsrönen får våra elever inspiration till framtida studier.

NA/ES - Vill du kombinera ditt musikintresse med studier på Naturprogrammet?
Då erbjuder vi dig en inriktning, så kallad “Särskild variant” där du kombinerar naturvetenskap med ditt musikintresse. Du går Naturprogrammet men får samtidigt undervisning på ditt huvudinstrument och får tillsammans med elever i det estetiska programmet delta i konserter och shower.

ES - Inriktning Musik
Estetiska programmet är precis som Naturprogrammet ett studieförberedande program. Efter avslutade studier har våra tidigare elever gjort karriär så som tonsättare, jurist, polis, barnmorska, florist, showartist på Golden Hits, ja listan kan göras lång! Estetiska programmet med inriktning musik ger dig som har musik som ditt största intresse möjlighet till en bred utbildning där du under dina tre år får ägna dig åt konserter, shower, musikaler samt få utbildning på två instrument. Hos oss arbetar du i nya lokaler med tillgång till I Macs, övningsrum samt en studio.

SA
Vill du vara med och påverka samhället? Lär dig både teoretiskt och praktiskt om en rad samhällsfrågor, ledarskap, kommunikation och psykologi. Upplev flera olika sätt att redovisa dina kunskaper, kom till en skolmiljö där du formas till en person som är redo att ta sig an vidare studier. Hos oss har eleverna också frihet att dra igång egna projekt, anordna föreläsningar eller planera schemabrytande dagar.  Vi har varit duktiga att samarbeta internationellt och vi ser verkligen fram emot våra kontakter ute i Europa.

Gymnasial lärlingsutbildning - arbeta direkt efter studenten eller vidare till högskola.
Som lärlingselev får du en yrkesexamen med goda chanser att få arbete direkt efter utbildningen. Lärlingsutbildningen är uppbyggd så att du läser gymnasiegemensamma ämnen tillsammans med din lärlingsklass på skolan två till tre dagar per vecka. Det innebär att dessa ämnen studeras i vanlig skolmiljö med lärarledda lektioner och studier i skolan. Du läser även teori i de valda karaktärsämnena på skolan. Karaktärskurserna som hör till din inriktning och ditt yrke genomför du under praktiken på arbetsplatsen. Utbildningen ger även grundläggande behörighet för högskolestudier.

Laddar...