Prins Wilhelmgymnasiet

Prins Wilhelmgymnasiet i Flen har nya, toppmoderna undervisningslokaler och utrymmen som inspirerar till studier. Hos oss får du möjlighet att under tre år fördjupa och förstärka de kunskaper du redan har och lära dig mycket nytt, lära känna nya människor och utvecklas som individ. Vår ambition är att vi tillsammans ska ge dig möjligheter att utveckla din egen sociala förmåga, din arbetsdisciplin och dessutom bidra till ett gott självförtroende. När du slutar gymnasiet ska du vara väl förberedd för fortsatta studier eller arbetsliv.

Vill Du kombinera dina gymnasiestudier med ditt specialintresse?

Prins Wilhelmgymnasiet ger dig möjlighet att på de flesta av våra program välja ett av tre nya individuella val - E-sport, Häst eller Fotboll. Sök nu!

E-sport
E-sport är idag en av världens snabbast växande sporter där Sverige är ett av de största länderna när det gäller utövare och talang.

Under lektionstid varvar du teori och praktik och du arbetar med:

• fysik träning
  • mental träning
  • kost och hälsa

Analys av matcher, gruppdynamik, ledarskap och träningspass för de ledande spelen är också viktiga delar i utbildningen.

Häst
Hos oss på PW utvecklas du på flera plan. Du sätter upp dina egna mål och vi hjälper dig på vägen med att utveckla din ridning och dina hästkunskaper. Under år 3 kan du kombinera din ridutbildning med en spännande frågeställning i gymnasiearbetet.

Du är välkommen oavsett på vilken nivå du rider. Din ridning kommer att utvecklas under din tid hos oss!

Fotboll
Fotboll som intresse behöver inte bara vara att träna och spela fotboll, du kan också bli domare eller tränare. Hos oss har du möjlighet att få utbildning i flera delar.

Du får förutom praktiska och teoretiska kunskaper inom fotboll:

• genomgå en domarutbildning
  • genomgå en tränarutbildning steg 1

Undervisningen bedrivs av instruktör, godkänd av Sörmlands fotbollsförbund.

Våra studieförberedande program

EK
Har du idéer och drömmar om att driva eget företag? Eller siktar du på att bli advokat? Kanske gillar du siffror och lockas av en framtid som civilekonom? Om du väljer Ekonomiprogrammet får du en bred utbildning där du lär dig om ekonomi, samhället och hur människor samspelar med varandra. Under andra året kan du välja mellan inriktningarna ekonomi och juridik.

NA
Väljer du det Naturvetenskapliga programmet får du räkna med att spendera delar av studietiden i labbrock och skyddsglasögon. Här laborerar vi genom att utföra kreativa experiment och genom att formulera och lösa matematiska problem för att förstå samband i vår livsmiljö. Med matte, fysik, kemi och biologi som huvudämnen får du en bred högskoleförberedande utbildning.

NA/ES - Vill du kombinera ditt musikintresse med studier på Naturprogrammet?
Då erbjuder vi dig en inriktning, så kallad “Särskild variant” där du kombinerar naturvetenskap med ditt musikintresse. Du går Naturprogrammet men får samtidigt undervisning på ditt huvudinstrument och får tillsammans med elever i det estetiska programmet delta i konserter och shower.

ES - Inriktning Musik
Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där det ena inte behöver utesluta det andra – här kan du ägna dig åt ditt intresse för musik och ändå ha möjlighet att söka dig vidare till högskolan efter studenten. Under utbildningen får du uttrycka dig med instrument eller sång, eller både och om du önskar. Vi jobbar med sceniska framträdanden och anordnar tillsammans shower, konserter och föreställningar. Du har ämnen som ensemble med körsång, gehörs- och musiklära, instrument eller sång som ligger till grund för utbildningen.

OBS! Är du intresserad av både musik och naturvetenskap? Läs det Naturvetenskapliga programmet med inriktning musik hos oss!

SA
Oavsett om du vill studera vidare till polis eller förskollärare, organisationskonsult eller företagsledare behöver du kunskaper om hur vi själva fungerar och hur vi fungerar tillsammans med andra. Människan, vår utveckling och vårt samspel i olika sammanhang är fokus inom den här inriktningen. Du ökar din förståelse för hur människor agerar, som individer, som gruppmedlemmar och som medlemmar i en samhällsgemenskap. Ledarskap, lärande och kommunikation är också centrala områden inom inriktningen.

Gymnasial lärlingsutbildning - arbeta direkt efter studenten eller vidare till högskola.
Som lärlingselev får du en yrkesexamen med goda chanser att få arbete direkt efter utbildningen. Lärlingsutbildningen är uppbyggd så att du läser gymnasiegemensamma ämnen tillsammans med din lärlingsklass på skolan två till tre dagar per vecka. Det innebär att dessa ämnen studeras i vanlig skolmiljö med lärarledda lektioner och studier i skolan. Du läser även teori i de valda karaktärsämnena på skolan. Karaktärskurserna som hör till din inriktning och ditt yrke genomför du under praktiken på arbetsplatsen. Utbildningen ger även grundläggande behörighet för högskolestudier.

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Prins Wilhelmgymnasiet.

• NA
  • BA