Vi ses på Älvsjömässan 22-24 november! Vi ses i monter C 15:32

Öknaskolan

Är du intresserad av djur, natur, odling och teknik? Vill du både plugga teori och arbeta praktiskt? Då kan naturbruksprogrammet på Öknaskolan vara något för dig!

Du kan välja mellan inriktningarna Lantbruk, Djur, Trädgård, Häst och Jakt och viltvård. Hos oss kan du även läsa fördjupningsområdet naturvetenskap för att få särskild behörighet till vidarestudier på högskolenivå.

Att läsa naturbruksprogrammet innebär att du får en yrkesexamen och allmän behörighet till att läsa vidare. Om du väljer naturvetenskap  står många dörrar öppna till framtiden. Beroende på vilken inriktning du väljer kan du t.ex. jobba direkt efter gymnasiet som lantbrukare, djurskötare, hästskötare, viltvårdare, maskinförare, park- och markanläggare m.m. Vill du läsa vidare finns yrken som lantmästare, jägmästare, veterinär, agronom, hippolog, djursjukvårdare, landskapsarkitekt, lärare m.m.

Vår gymnasiesärskolan erbjuder en 4-årig naturbruksutbildning för dig som behöver mer stöd i din utbildning. Du som saknar behörighet till gymnasiet kan också söka till oss via Yrkesintroduktion.

På Öknaskolan läser ca 250 elever varav 140 bor på skolans internat. Skolmaten lagas i vår Restaurang Ekologen. Skolan ligger 2 mil norr om Nyköping och 8 mil söder om Stockholm.

Öknaskolan ligger i natursköna Sörmland och vi har 650 ha betes- och åkermark, 65 mjölkkor, 180 dikor och ett 30-tal får. Vi har tillgång till över 4000 ha egna jaktmarker med 6 klövviltarter. I Djurhuset finns reptiler, kaniner, marsvin och fåglar. Skolan har egna hästar, stall, och ridhus. Du som bor på skolans internat har i mån av plats möjlighet att hyra stallplats och/eller ta med egen hund.

Hälsa gärna på oss vid våra Öppet Hus eller andra evenemang som vi har varje år; Kosläpp i maj och Julmarknad i december. För besök vid andra tidpunkter, kontakta vår studievägledare Kirsi Östberg, 0155-26 48 02.

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Öknaskolan.

• NB
  • IM