På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Bageri och konditori
Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Gillar du kombinationen att baka och skapa? Då kan inriktningen bageri och konditori på restaurang- och livsmedelsprogrammet vara något för dig.

Inriktningen ska ge dig kunskaper och färdigheter framför allt för arbete inom den hantverksmässiga delen av dessa näringar. Den ska ge de kunskaper som behövs för såväl små- som storskalig verksamhet. 

Moderna och traditionella metoder
Inom inriktningen får du lära dig att med både moderna och traditionella hantverksmetoder  baka allt från matbröd, bullar och godbitar till chokladpraliner, marsipanfigurer och bröllopstårtor.

Du får lära dig att arbeta med olika råvaror och göra spännande konfektyr- och chokladkreationer.

Mycket av arbetet hänger samman även med desserter vilket du också kommer få kunskaper i tillsammans med grundläggande kunskaper om hur du kombinerar det med dryck. Att kunna kombinera choklad, konfektyr, andra konditorivaror och desserter med drycker, är en stor fördel för att göra smakupplevelsen ännu bättre för dina gäster och kunder.

Du får också en grundläggande kunskap om livsmedelsbranschen och om de regler och lagar som gäller där.

Du kommer fördjupa dina kunskaper inom service, ekonomi och entreprenörskap. Allt för att du på bästa sätt ska förbereda dig antingen  att ta en anställning på ett företag efter gymnasiet eller starta ett eget företag.

Efter gymnasiet är du behörig för studier på yrkeshögskola eller till anställning direkt efter gymnasiet.

Exempel på yrken som kanske intresserar dig som väljer inriktningen bageri och konditori kan vara: bagare eller konditor.

Några kurser på inriktningen bageri och konditori

  • Bageri 1
  • Choklad och konfektyr
  • Konditori 1

Programplan för Restaurang- och livsmedelsprogrammet kan du se här >>

Skolor med inriktning Bageri och konditori inom Restaurang- och livsmedelsprogrammet

  • Jämtlands Gymnasium Wargentin

    Det är nu det roliga börjar!

    • niu
    • NA
    • TE
    • EK
    • HU
    • SA
    • ES
    • HV
    • HA
    • HT
    • RL
    • BF
    • VO
    • IMA
    • IMV
    • IMS
    • IMY
    • GSI
    • GS
  • Praktiska Gymnasiet Södertälje

    Vi på Praktiska tror på idén om lärande genom att varva teori och praktik

    • HT
    • RL
    • BA
    • EE
    • FT
    • BF
    • VO
    • NB
    • IMV
    • IMY
  • Tingvallagymnasiet

    Vi ger dig de bästa förutsättningarna för att lyckas i framtiden

    • rig
    • niu
    • EK
    • HA
    • HT
    • RL
    • VO
  • Ystad Fria läroverk

    Du ska känna dig hjärtligt välkommen till vår skola i Ystad

    • EK
    • SA
    • HV
    • HA
    • RL
    • EE
    • IMV
  • Praktiska Gymnasiet Jönköping

    Vi på Praktiska tror på idén om lärande genom att varva teori och praktik

    • RL
    • BA
    • FT
    • IN
    • NB
    • IMV
    • IMY
  • Grillska Gymnasiet Kungsholmen

    En mänskligare skola för ett mänskligare samhälle!

    • EK
    • RL
    • IMV
  • Praktiska Gymnasiet Sundsvall

    Vi på Praktiska tror på idén om lärande genom att varva teori och praktik

    • RL
    • BA
    • EE
    • FT
    • IN
    • VF
    • VO
    • IMV
    • IMY
  • Riksgymnasiet Örebro – För döva och hörselskadade

    Delaktighet – Gemenskap - Kompetens

    • NA
    • TE
    • EK
    • SA
    • ES
    • HV
    • HA
    • HT
    • RL
    • BA
    • EE
    • FT
    • VF
    • BF
    • VO
    • IMA
    • IMV
    • IMS
    • IMY
    • GSI
    • GS
  • af Chapmangymnasiet

    Kapten på karibiskt kryssningsfartyg, spelguru eller plastikkirurg?

    • niu
    • EK
    • SA
    • HV
    • HA
    • HT
    • RL
    • IN
    • BF
    • VO
  • Mora Gymnasium

    Mora ligger i toppskiktet bland landets idrottskommuner!

    • rig
    • niu
    • NA
    • TE
    • EK
    • IB
    • SA
    • ES
    • HT
    • RL
    • BA
    • EE
    • FT
    • IN
    • BF
    • VO
    • IMA
    • IMV
    • IMS
    • IMY
    • GSI
    • GS