Vi ses på Stockholms Gymnasiemässa i Älvsjö 23-25 nov 2017! Välkommen till monter C 09:01

Rudbeck

HOS OSS FINNS MÖJLIGHETERNA!
På Rudbeck studerar nästan 2000 elever och vi har ungefär 200 anställda. Detta bidrar till en fantastisk mångfald som vi är mycket stolta över!

Inget annat gymnasium i Sverige kommer i närheten av det utbud som Rudbeck erbjuder dig. När du går på Rudbeck får du en individuell studieplan och ett individuellt schema som är gjort utifrån dina val. Vi har ett unikt stort utbud av kurser som du kan välja bland. Du har stora möjligheter att själv påverka din utbildningsväg.

MÅNGA PROGRAM ATT VÄLJA PÅ
Vi har ett stort utbud av program - sex högskoleförberedande program, ett yrkesprogram och introduktionsprogram.

För dig som gillar musik så har vi särskild variant musik på både Naturvetenskapsogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Läser du särskild variant musik får du ägna flera timmar i veckan till musiken, då din programfördjupning består av musikkurser. Vill du läsa ännu mer musik finns det möjlighet att även välja musikkurser i ditt individuella val.

Om du satsar på friidrott eller löpning så kan Löpargymnasiet vara något för dig. Vi erbjuder två olika varianter av idrottsutbildningar - riksidrottsgymnasium (RIG) och nationell idrottsutbildning (NIU). RIG vänder sig till ungdomar från hela landet som satsar på medel- och långdistanslöpning. NIU riktar sig friidrottare (alla grenar) främst inom Stockholms län.

Utöver dessa utbildningar finns AST-enheten för dig som är behörig till ditt program samt har en färdigutredd diagnos inom Autismspektrat. På AST-enheten får du extra stöd och lugn och ro. Inom AST-enheten har du möjlighet att studera på Naturvetenskapsprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammet.

STORT UTBUD AV KURSER
Hos oss finns ett unikt stort utbud av kurser. På Rudbeck finns inget förutbestämt fördjupningspaket. Du kan fritt välja bland de kurser som erbjuds som programfördjupning inom ditt program. Läsåret 2016/17 kan eleverna på t.ex. Naturvetenskapsprogrammet välja sin programfördjupning bland 67 kurser. Utbudet av kurser till det individuella valet är samma oavsett program. Läsåret 2016/17 har eleverna möjlighet att välja individuellt val bland 133 kurser. Vårt utbud av kurser kan variera något från år till år.

Vårt system och stora utbud av kurser innebär att du som elev har stora möjligheter att själva påverka din utbildningsväg. Går du t.ex. på Teknikprogrammet och är språkintresserad så är det fullt möjligt att läsa språkkurser. Kanske är du naturvetare och intresserad av film- och TV-produktion. Då har du stora möjlighet att välja kurser inom det ämnet.

MENTORSGRUPPER
Vi har inte traditionella klasser. Istället har vi mentorsgrupper, som består av ca 16 elever. Under ditt första år läser du det mesta tillsammans med din mentorsgrupp. I årskurs 2 och 3 läser du tillsammans med de som har gjort liknande val som du. Då träffar du elever från andra program och andra årskurser. Detta skapar ett fantastiskt stort kontaktnät och du kommer att få uppleva många spännande möten.

iPAD TILL ALLA
När du börjar på Rudbeck får du låna en personlig iPad. Den moderna informations- och kommunikationstekniken blir en naturlig del i undervisningen.

TRYGGHET OCH STÖD
För oss är det viktigt att du känner dig trygg och mår bra. Vi försöker alltid se till hela din livssituation. Vi har många stödjande resurser som hjälper dig under din tid här på Rudbeck.

Vi ses!