Vi ses den 21-23 november 2023 på Stockholmsmässan i Älvsjö!

Rudbeck

Hos oss finns möjligheterna!

På Rudbeck studerar drygt 2300 elever och vi har över 250 anställda. Detta bidrar till en fantastisk mångfald som vi är mycket stolta över!

Inget annat gymnasium i Sverige kommer i närheten av det utbud som Rudbeck erbjuder dig. När du går på Rudbeck får du en individuell studieplan och ett individuellt schema som är gjort utifrån dina val. Vi har ett unikt stort utbud av kurser som du kan välja bland. Du har stora möjligheter att själv påverka din utbildningsväg.

Många program att välja på
Vi har ett stort utbud av program – sex högskoleförberedande program, ett yrkesprogram och introduktionsprogram.

Särskild variant musik
För dig som gillar musik så har vi särskild variant musik på både Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Läser du särskild variant musik får du ägna flera timmar i veckan till musiken, då din programfördjupning består av musikkurser. Vill du läsa ännu mer musik finns det möjlighet att även välja musikkurser i ditt individuella val. 

RIG och NIU
Om du satsar på friidrott så kan Riksfriidrottsgymnasiet vara något för dig. Vi erbjuder två olika varianter av idrottsutbildningar – riksidrottsgymnasium (RIG) och nationell idrottsutbildning (NIU). RIG vänder sig till ungdomar från hela landet och NIU riktar sig friidrottare främst inom Stockholms län. Vi erbjuder samtliga grenar inom friidrotten.

Om du tränar orientering på hög nivå och vill kombinera gymnasiestudier med träning på skoltid så är Orienteringsgymnasiet ett mycket bra alternativ för dig. På orienteringsgymnasiet erbjuder vi 10 NIU-platser per årskurs. När du går på Riksidrottsgymnasiet och Orienteringsgymnasiet läser du 700 poäng specialidrott och där ingår idrottsträningen samt teori om bland annat anatomi, fysiologi och kost. Specialidrotten ligger schemalagd på tre dagar i veckan (måndagar, onsdagar och torsdagar). RIG och NIU kan kombineras med följande program på Rudbeck:

 • Ekonomiprogrammet
 • Humanistiska programmet
 • Naturvetenskapsprogrammet
 • Samhällsvetenskapsprogrammet
 • Teknikprogrammet

AST-enheten
Utöver dessa utbildningar finns AST-enheten för dig som är behörig till ditt program samt har en färdigutredd diagnos inom Autismspektrat. På AST-enheten får du extra stöd och lugn och ro. Inom AST-enheten har du möjlighet att studera på Naturvetenskapsprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammet.

Stort utbud av kurser
Hos oss finns ett unikt stort utbud av kurser. På Rudbeck finns inget förutbestämt fördjupningspaket. Du kan fritt välja bland de kurser som erbjuds som programfördjupning inom ditt program. Utbudet av kurser till det individuella valet är samma oavsett program.

Vårt system och stora utbud av kurser innebär att du som elev har stora möjligheter att själva påverka din utbildningsväg. Går du t.ex. på Teknikprogrammet och är språkintresserad så är det fullt möjligt att läsa språkkurser. Kanske är du naturvetare och intresserad av film- och TV-produktion. Då har du stora möjlighet att välja kurser inom det ämnet. 

Mentorsgrupper
Vi har inte traditionella klasser. Istället har vi mentorsgrupper, som består av max 16 elever. Under ditt första år läser du det mesta tillsammans med din mentorsgrupp. I årskurs 2 och 3 läser du tillsammans med de som har gjort liknande val som du. Då träffar du elever från andra program och andra årskurser. Detta skapar ett fantastiskt stort kontaktnät och du kommer att få uppleva många spännande möten.

iPad till alla
När du börjar på Rudbeck får du låna en personlig iPad. Den moderna informations- och kommunikationstekniken blir en naturlig del i undervisningen.

Trygghet och stöd
För oss är det viktigt att du känner dig trygg och mår bra. Vi försöker alltid se till hela din livssituation. Vi har många stödjande resurser som hjälper dig under din tid här på Rudbeck.

Vi ses!

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Rudbeck.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

 • rig
 • niu
 • NA
 • TE
 • EK
 • HU
 • SA
 • ES
 • EE
 • IMA
 • IMV
 • IMS