Vi ses på Älvsjömässan 22-24 november! Vi ses i monter C 09:01

Rudbeck

HOS OSS FINNS MÖJLIGHETERNA!
På Rudbeck studerar drygt 2000 elever och vi har över 200 anställda. Detta bidrar till en fantastisk mångfald som vi är mycket stolta över!

Inget annat gymnasium i Sverige kommer i närheten av det utbud som Rudbeck erbjuder dig. När du går på Rudbeck får du en individuell studieplan och ett individuellt schema som är gjort utifrån dina val. Vi har ett unikt stort utbud av kurser som du kan välja bland. Du har stora möjligheter att själv påverka din utbildningsväg.

MÅNGA PROGRAM ATT VÄLJA PÅ
Vi har ett stort utbud av program - sex högskoleförberedande program, ett yrkesprogram och introduktionsprogram.

För dig som gillar musik så har vi särskild variant musik på både Naturvetenskapsogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Läser du särskild variant musik får du ägna flera timmar i veckan till musiken, då din programfördjupning består av musikkurser. Vill du läsa ännu mer musik finns det möjlighet att även välja musikkurser i ditt individuella val.

Om du satsar på friidrott eller löpning så kan Löpargymnasiet vara något för dig. Vi erbjuder två olika varianter av idrottsutbildningar - riksidrottsgymnasium (RIG) och nationell idrottsutbildning (NIU). RIG vänder sig till ungdomar från hela landet som satsar på medel- och långdistanslöpning. NIU riktar sig friidrottare (alla grenar) och orienterare främst inom Stockholms län.

NYHET!
Tränar du orientering på hög nivå? Är du ambitiös och målinriktad? Vill du kombinera gymnasiestudier med träning på skoltid? Då kanske Orienteringsgymnasiet är något för dig!

Vi har glädjen att meddela att vi i augusti 2019 startar en Nationell idrottsutbildning (NIU) i orientering. Antal platser är 10 stycken.

Du läser 700 poäng specialidrott och där ingår orienteringsträning samt teori om bland annat anatomi, fysiologi och kost. Specialidrotten ligger schemalagd på tre dagar i veckan. Undervisningen sker till viss del tillsammans med eleverna på vårt Löpargymnasium. Vi ser stora mervärden för dig som orienterare att kunna träna löpning med Sveriges största löpartalanger med de allra bästa tränarna.

Fina träningsmöjligheter
Det finns en härligt utmanande orienteringsterräng i närheten av Sollentuna, till exempel Järvafältet och Törnskogen. Kommunens nya friidrottshall håller toppklass, här har tränarna sin bas och det är härifrån som träningen utgår. Sollentuna Sim & Sporthall ligger alldeles intill skolan och ger bra möjlighet till alternativ träning som vattenlöpning och simning.

Gymnasiestudier på Rudbeck
Rudbeck är Sollentuna kommuns gymnasieskola och här studerar 2000 elever. Vi har ett högt söktryck och de senaste åren har skolan varit en av Stockholms Läns mest populära gymnasieskolor.

Du läser kurserna enligt programplanen för ditt program. Du som går på Orienteringsgymnasiet kan läsa på:

• Ekonomiprogrammet
  • Humanistiska programmet
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Teknikprogrammet

Utöver dessa utbildningar finns AST-enheten för dig som är behörig till ditt program samt har en färdigutredd diagnos inom Autismspektrat. På AST-enheten får du extra stöd och lugn och ro. Inom AST-enheten har du möjlighet att studera på Naturvetenskapsprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammet.

STORT UTBUD AV KURSER
Hos oss finns ett unikt stort utbud av kurser. På Rudbeck finns inget förutbestämt fördjupningspaket. Du kan fritt välja bland de kurser som erbjuds som programfördjupning inom ditt program. Läsåret 2017/18 kan eleverna på t.ex. Naturvetenskapsprogrammet välja sin programfördjupning bland 67 kurser. Utbudet av kurser till det individuella valet är samma oavsett program. Läsåret 2017/18 har eleverna möjlighet att välja individuellt val bland 133 kurser. Vårt utbud av kurser kan variera något från år till år.

Vårt system och stora utbud av kurser innebär att du som elev har stora möjligheter att själva påverka din utbildningsväg. Går du t.ex. på Teknikprogrammet och är språkintresserad så är det fullt möjligt att läsa språkkurser. Kanske är du naturvetare och intresserad av film- och TV-produktion. Då har du stora möjlighet att välja kurser inom det ämnet.

MENTORSGRUPPER
Vi har inte traditionella klasser. Istället har vi mentorsgrupper, som består av ca 16 elever. Under ditt första år läser du det mesta tillsammans med din mentorsgrupp. I årskurs 2 och 3 läser du tillsammans med de som har gjort liknande val som du. Då träffar du elever från andra program och andra årskurser. Detta skapar ett fantastiskt stort kontaktnät och du kommer att få uppleva många spännande möten.

iPAD TILL ALLA
När du börjar på Rudbeck får du låna en personlig iPad. Den moderna informations- och kommunikationstekniken blir en naturlig del i undervisningen.

TRYGGHET OCH STÖD
För oss är det viktigt att du känner dig trygg och mår bra. Vi försöker alltid se till hela din livssituation. Vi har många stödjande resurser som hjälper dig under din tid här på Rudbeck.

Vi ses!

Här kan skicka dina frågor till Rudbeck.

• NA
  • HU