Vallentuna gymnasium

På vår skola är vi måna om att alla ska trivas och må bra, för då kan du koncentrera dig på dina studier och nå riktigt goda resultat.

På vår skola trivs man – och lyckas!
När du börjar hos oss kommer du att märka av den positiva stämningen. Du kommer att tillhöra en klass och ett arbetslag, och du får en mentor som hjälper dig att planera och följa upp dina studier. 9 av 10 elever som har examen från våra yrkesprogram har arbete eller studerar två år efter gymnasiet. Vi har nära samarbete med olika företag och våra elever har bra tillgång till praktikplatser. Våra lärare är kunniga och engagerade. Vi utnyttjar närheten till Stockholm och åker ofta iväg på studiebesök och kulturupplevelser.

Temaläsning och pedagogiskt nytänkande
Vi temaläser de flesta kurserna. Det betyder att du läser få ämnen samtidigt vilket ger möjlighet till en helhetssyn och fördjupning. Du disponerar en egen bärbar dator under gymnasietiden vilket möjliggör ett ännu mer kreativt arbetssätt. Exempelvis kan man blogga, skapa korta filmer eller jobba med fotoredigering.

Idrottsprofil- en möjlighet att satsa på både utbildning och idrott
Idrottsprofilen är för dig som vill kombinera utbildning med idrott. Vi erbjuder dig två tränings- och teoripass i veckan på skoltid inom ramen för ditt individuella val. Vi erbjuder bl.a fotboll, hockey och ridning. Du får möjlighet att utveckla din talang med hjälp av professionella tränare från våra samarbetsklubbar. Ishockeyelever kan läsa 400 poäng med tränare från Djurgården Hockey. Alla elever som läser idrottsprofil får tillgång till högklassig gymträning. Alla elever som läser idrottsprofil får ett dagkort på Sports Club i Vallentuna.

Vallentuna i världen
Hos oss får du möjlighet att skapa nätverk med ungdomar från andra länder.
Några exempel:

• Samarbete med en skola i Almeria i Spanien.
  • Engelska 7-elever åker till Dublin för att vässa engelskan.
  • Handelselever gör praktik i Spanien.
  • Samhälls- och ekonomielever gör en resa inom EU för att på plats uppleva historia och samhällsliv.

Tvärvetenskapligt arbetssätt
Dina lärare samarbetar och skapar teman, det kan handla om allt från ungdomskulturer för beteendevetare till hållbart byggande för byggelever. Vi gör ofta studiebesök och utnyttjar närheten till Stockholm. Alla elever får en egen bärbar dator under gymnasietiden vilket möjliggör ett kreativt arbetssätt.

Arbetssätt
Undervisningen bedrivs av lärare med god kunskap om Aspergers syndrom. Du får tillgång till en egen avskiljd arbetsplats i klassrummet och dator. Om du väljer att gå i vår Aspergerklass kommer du att ha lärare som ser dina möjligheter och förstår dina svårigheter. Du får studera i en liten grupp med en anpassad arbetsmiljö och med en noga planerad och strukturerad undervisning. Du blir behandlad med förståelse och respekt och får en bra gymnasieutbildning.

Framtid
Tillvaron är ständigt föränderlig och därför måste vi självfallet tillägna oss nya kunskaper. Kunskap erövras bit för bit inom olika områden under hela livet. Vi vill att varje elev bär med sig goda kunskaper och goda verktyg – social kompetens, kommunikativ förmåga samt kunskap om sitt eget lärande för att kunna skapa sin egen framtid.

Besök vår hemsida www.vallentunagymnasium.se

🥓🍳🍔🌮🥙

Ft16 på äventyr vid naturens hus 🌲🍂🍁🐳

Kul att se att vissa av Gymnasiets elever tar tillfället i akt och går och gymmar på rasten💪

SEB16 besöker Riksbanken idag för en föreläsning! 💸💰

Unik chans för högstadie- och gymnasieelever i Vallentuna kommun! Bokas av din lärare till kultursekreterare Charlotta Burlin. Silvana Imam har de senaste åren tagit Sverige med storm och hennes kompromisslösa texter har fångat en generation. Den 26 oktober bjuder hon, tillsammans med filmregissörerna Olivia Kastebring, Mika Gustafson och Christina Tsiobanelis Vallentunas elever till en visning av filmen ”Silvana- Väck mig när ni vaknat”. I filmen får vi följa Silvana på nära håll från undergroundartist till ikon, en resa som innehåller framgångar, motgångar och, inte minst, kärlek. Filmen är en unik skildring av en artists genombrott och hennes kamp med rollen som förebild och sina egna förväntningar. Eller helt enkelt Silvana Imam bakom den offentliga mediebilden. Efter visningen följer ett samtal om filmen tillsammans med Silvana Imam och två av filmens regissörer. Målet med filmen är att berätta en allmänmänsklig historia om kärlek och kampen att få vara sig själv. Förhoppningen är att filmen ska väcka diskussioner om könsroller, om samkönade relationer och historier som inte berättas. Arrangörer är Kultur Vallentuna och Fritid Vallentuna. #silvanaimam #vallentunateater @vallentuna_gymnasium #väckmignärnivaknat

Unik chans för högstadie- och gymnasieelever i Vallentuna kommun!
Bokas av din lärare till kultursekreterare Charlotta Burlin.
Arrangörer är Kultur Vallentuna och Fritid Vallentuna.
#silvanaimam #vallentunateater @vallentuna_gymnasium #väckmignärnivaknat

😻🍽🍗🍖🍔🥗