På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Vallentuna gymnasium


På vår skola är vi måna om att alla ska trivas och må bra, för då kan du koncentrera dig på dina studier och nå riktigt goda resultat.

På vår skola trivs man – och lyckas!
När du börjar hos oss kommer du att märka av den positiva stämningen. Du kommer att tillhöra en klass och ett arbetslag, och du får en mentor som hjälper dig att planera och följa upp dina studier. 9 av 10 elever som har examen från våra yrkesprogram har arbete eller studerar två år efter gymnasiet. Vi har nära samarbete med olika företag och våra elever har bra tillgång till praktikplatser. Våra lärare är kunniga och engagerade. Vi utnyttjar närheten till Stockholm och åker ofta iväg på studiebesök och kulturupplevelser.

Temaläsning och pedagogiskt nytänkande
Vi temaläser de flesta kurserna. Det betyder att du läser få ämnen samtidigt vilket ger möjlighet till en helhetssyn och fördjupning. Du disponerar en egen bärbar dator under gymnasietiden vilket möjliggör ett ännu mer kreativt arbetssätt. Exempelvis kan man blogga, skapa korta filmer eller jobba med fotoredigering.

Idrottsprofil- en möjlighet att satsa på både utbildning och idrott
Idrottsprofilen är för dig som vill kombinera utbildning med idrott. Vi erbjuder dig två tränings- och teoripass i veckan på skoltid inom ramen för ditt individuella val. Vi erbjuder bl.a fotboll, hockey och ridning. Du får möjlighet att utveckla din talang med hjälp av professionella tränare från våra samarbetsklubbar. Ishockeyelever kan läsa 400 poäng med tränare från Djurgården Hockey. Alla elever som läser idrottsprofil får tillgång till högklassig gymträning. Alla elever som läser idrottsprofil får ett dagkort på Sports Club i Vallentuna.

Vallentuna i världen
Hos oss får du möjlighet att skapa nätverk med ungdomar från andra länder.
Några exempel:

  • Samarbete med en skola i Almeria i Spanien.
  • Engelska 7-elever åker till Dublin för att vässa engelskan.
  • Handelselever gör praktik i Spanien.
  • Samhälls- och ekonomielever gör en resa inom EU för att på plats uppleva historia och samhällsliv.

Tvärvetenskapligt arbetssätt
Dina lärare samarbetar och skapar teman, det kan handla om allt från ungdomskulturer för beteendevetare till hållbart byggande för byggelever. Vi gör ofta studiebesök och utnyttjar närheten till Stockholm. Alla elever får en egen bärbar dator under gymnasietiden vilket möjliggör ett kreativt arbetssätt.

Arbetssätt
Undervisningen bedrivs av lärare med god kunskap om Aspergers syndrom. Du får tillgång till en egen avskiljd arbetsplats i klassrummet och dator. Om du väljer att gå i vår Aspergerklass kommer du att ha lärare som ser dina möjligheter och förstår dina svårigheter. Du får studera i en liten grupp med en anpassad arbetsmiljö och med en noga planerad och strukturerad undervisning. Du blir behandlad med förståelse och respekt och får en bra gymnasieutbildning.

Framtid
Tillvaron är ständigt föränderlig och därför måste vi självfallet tillägna oss nya kunskaper. Kunskap erövras bit för bit inom olika områden under hela livet. Vi vill att varje elev bär med sig goda kunskaper och goda verktyg – social kompetens, kommunikativ förmåga samt kunskap om sitt eget lärande för att kunna skapa sin egen framtid.

Besök vår hemsida www.vallentunagymnasium.se

Visa mer

Hej allihopa idag kommer vi att filma Instagram live video från Butler University. Vi kommer att framföra våra tal och representera Sverige och Vallentuna gymnasium. Ni kan lyssna på våra tal och se oss mellan 22:30 och 00:00 🦅🦅🦅❤️

Butler tour ❤️🦅

🍴🥘😍

Happy family together❤️🇺🇸🇸🇪

Hello 👋🏻 from USA 🇺🇸 we are happy to send you our Swedish “Hej!” from the other side of the world 🌎!

At the gate in Stockholm! We are finally on our way!!!✈️✈️✈️🇺🇸🇺🇸🇺🇸 SEB 16 Dan, Ghena och Angelica på väg till USA #butler