På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Vi ses på Stockholms gymnasiemässa i Älvsjö 21–23 november!

Praktiska Gymnasiet Märsta

Vi på Praktiska tror på idén om lärande genom att varva teori och praktik. Det man kan lära sig på en arbetsplats lär man sig bäst där, samtidig som man får fördjupad teori och träning i skolan. Därför bygger alla våra utbildningar på mesta möjliga praktik på en arbetsplats. Allra mest praktik får man som lärling, då hälften av studierna görs som APL, arbetsplatsförlagt lärande. Även i våra skolförlagda program ingår mycket praktik – minst 15 veckor.

Vårt mål är att vara Sveriges främsta yrkesutbildare, och vi är idag störst i Sverige inom gymnasial lärlingsutbildning. Men vi blir aldrig bättre som helhet än vi är för var och en av våra elever. Det är du som ska lyckas på Praktiska, det är dig och dina talanger vi vill utveckla och odla! Vi ger dig förutsättningar att lära, öva och pröva dina nya färdigheter i den takt och de sammanhang som passar bäst för dig och ditt sätt att skaffa ny kunskap.

Vårt mål som skola är inte bara att du ska få en utbildning – vi vill att du ska få ett jobb! Helst redan direkt efter examen. Redan 2012 hade 73% av våra studenter inom hela Praktiska jobb redan i juni.

Vi ser fram emot att få lotsa också dig hela vägen till din framtidsdröm – oavsett om det är ett jobb, eget företagande eller fortsatta studier, t ex vid yrkeshögskola.

Att vara lärling ställer krav! På praktikplatsen krävs att du tar ansvar för att komma i tid, kan samarbeta och utför dina uppgifter så att andra arbetskamrater kan göra sitt jobb. Du är en i gänget på jobbet, som de andra räknar med och litar på. På så vis blir din tid på Praktiska både skoltid och arbetsliv. Vår målsättning är att det ska vara din bästa skoltid någonsin!

100 yrkesutgångar att välja emellan
Vi har 13 program, ett 50-tal inriktningar och över 100 yrkesutgångar. Det betyder att du kan bli praktiskt taget vad du vill hos oss! Till exempel: murare, hår- och makeupstylist, målare, personbilsmekaniker, barnskötare, florist, bagare, industrielektriker, receptionist, personlig assistent, trädgårdsanläggare, golvläggare, kock, svetsare, maskinmekaniker, butikssäljare, fastighetsskötare, djurskötare, motorman och mycket mer.

Olika skolor har olika program – på praktiska.se hittar du just din drömutbildning!

Läs vidare på högskola/universitet!
Alla yrkesprogram kan också läsas med utökad studiekurs som ger grundläggande behörighet, för dig som vill fortsätta studera på högskolenivå.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Praktiska Gymnasiet Märsta.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • BF
  • HA
  • BA
  • EE
  • VF
  • IMY
  • IMV