Stockholms Transport och Fordonstekniska Gymnasium (STFG)

STFG är först i Stockholm med att bli MBC-certifierad Motorbranschcollege

Tycker du om att meka med motorer? Är du intresserad av fordon och transporter? Vill du i framtiden arbeta med reparation och service? Om du dessutom vill gå en nyskapande utbildning med engagerade lärare, då är vi rätt för dig.

På Stockholms transport- och fordonstekniska gymnasium, STFG, erbjuder vi fyra inriktningar samt två introduktionsprogram och ett gymnasiesärprogram.

STFG har ett väl utvecklat praktik-, utbildnings- och utrustningssamarbete med många företag och branschorganisationer.

Exempel på samarbetspartners:

• Din Bil Sverige AB
  • Hedin Bil
  • Lagerstedts bil
  • Scania
  • Volvo Trucks
  • Motorbranschens yrkesnämnd
  • Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd

Skolan har byggts ut med verkstäder och en stor körgård för att kunna möta framtidens efterfrågan på yrkesförare och mekaniker inom el- och hybridbilar. Bara inom Scania tror man sig behöva uppemot 5000 nya mekaniker i Sverige de närmaste tre åren.

Efter examen har du mycket goda möjligheter att få jobb.

Satsningen på STFG, som har program för personbils- och lastbilsmekaniker, plåtslagare och yrkesförare på lastbil och buss, öppnar upp för fler att gå utbildningar som redan i dag ger både högskolebehörighet  och yrkesexamen för gymnasieeleverna.

– En del av våra elever väljer givetvis att plugga vidare, men mer än 90% har arbete dagen efter studenten. Våra kunniga och motiverade lärare ger dig en fordonsteknisk, certifierad utbildning i världsklass!

Välkommen till oss!

Här kan skicka dina frågor till Stockholms Transport och Fordonstekniska Gymnasium (STFG).

• FT
  • IMV