Svalöfs Gymnasium

På Svalöfs gymnasiums sker allt lärande med en tydlig förankring i arbetslivet och i elevernas egen verklighet. Vår vision "Lärande på riktigt" genomsyrar hela skolans arbetssätt.

Vi har egna djurstallar, verkstäder och en egen veterinärklinik. Vi har också de maskiner och fordon som krävs för att ge de bästa förutsättningarna till en bra utbildning på våra olika program.

Hos oss utbildas varje år cirka 700 gymnasieelever och vuxenstuderande. Gymnasieskolan erbjuder fem nationella program och fyra introduktionsprogram. Vi har en tydlig struktur och organisation där eleverna arbetar i arbetslag, nära sina lärare.

Skolan har riksrekrytering till Fordons- och transportprogrammet - tävlingsteknik.

I skolans matsal serveras produkter från skolans eget lantbruk som till exempel ägg, mjölk och ibland även kött. Övrig mat tillagas i huvudsak av svenska råvaror, så långt som möjligt närproducerade, i skolans eget kök.

Vi har även ett internat för dig som har långt till skolan. Dubbelrum är standard och du betalar för frukost, kvällsmat och kvällsfika.

Gå gärna in på vår hemsida och läs någon av reportagen från våra utbildningar. Till exempel det här från när eleverna på Naturbruksprogrammet inriktning djurvård fick se hur en narkotika- och vapensökhund jobbar.

Här kan skicka dina frågor till Svalöfs Gymnasium.

• NA
  • BA