Gymnasiedagarna för åk 8 elever den 24-25 apr 2019 i Helsingborg

ProCivitas Privata Gymnasium Helsingborg

Skolan är belägen i centrala Helsingborg, har en modern fräsch interiör som verkligen måste upplevas. Med sina designmöbler, plasma-tv och akvarier så liknar ProCivitas ingen annan skola. Klassrummen, grupprummen och uppehållsrummen är nyrenoverade, ljusa och inger studiero. Datorsalarna är topputrustade.

På ProCivitas går alla typer av elever – en del med ett medvetet mål för sin utbildning, andra går här för att de vill ha en bra bred utbildning som gör att de har stora möjligheter att välja vad de vill syssla med i framtiden. Det som är mest utmärkande för de elever som dras till ProCivitas är en vilja att göra någonting bra av sin gymnasietid och att de vill tillbringa den i en miljö där kvalitet är ett nyckelord.

På en mindre skola – ProCivitas har en policy för hur många elever det får gå som mest per skola – är det lättare att känna gemenskap och undvika utanförskap och mobbning.

ProCivitas har även en alumniförening för dem som tagit studenten på skolan. Detta har redan blivit ett nätverk med olika föreningar på till exempel Handelshögskolan i Stockholm och Lunds universitet. Målsättningen med föreningen är att den skall vara ett nätverk för nytta och nöje under såväl vidare studier som i ett kommande yrkesliv.

Här kan skicka dina frågor till ProCivitas Privata Gymnasium Helsingborg.

• NA
  • EK