ProCivitas Privata Gymnasium Helsingborg

Vi utbildar framtidens entreprenörer och samhällsbyggare 

ProCivitas ambition är att ge dig den bästa gymnasieutbildningen du kan få i Sverige. Denna vision delas av både elever och personal och tillsammans har vi en högt ställd målsättning som delas av både elever och personal, tillsammans har vi skapat en skola som genererat stora framgångar under åren. 

För oss är det viktigt att ProCivitas är Din skola, där Du trivs och utvecklas under Dina tre år. Tillsammans skapar vi en skolan där allas insatser är lika viktiga. ProCivitas har under de senaste åren bidragit att fylla välkända universitet som Princeton,Harvard, Oxford, Cass, KTH, Chalmers, Handels, Stanford och många fler. Ett starkt kvitto på att vår utbildning håller hög kvalitet i alla led!

En skola utöver det vanliga 
För att möta framtidens krav är det, förutom att få en kvalitativ utbildning, viktigt att behärska en rad olika förmågor och färdigheter. Hos oss kommer du att ställas inför situationer och uppgifter som innebär att du får utmana dig själv. 

Utlandsresor
På ProCivitas erbjuds alla elever att åka utomlands på studieresa minst en gång under sina tre år hos oss!  Det internationella utbytet är en viktig del för att du skall växa som individ. Oavsett om det är en resa till Tanzania, USA, Spanien, London eller Berlin är det en erfarenhet du kommer att bära med dig resten av livet.

Mentorskapet 
Genom ProCivitas mentorsprogram erbjuds du en unik möjlighet att få en inblick i arbetslivet. Ditt intresse för bransch och utbildning anpassas till valet av din mentor oavsett vilket program du läser. Mentorn, en representant för en mindre eller större arbetsplats, fungerar under din gymnasietid som ditt personliga bollplank.

Mentorskapet kan hjälpa dig att se dina egna styrkor, få en tydligare framtidsbild, vidgade perspektiv och ett utökat kontaktnät. Våra mentorer kommer från en rad olika branscher och företag. Mentorsprogrammet är strukturerat med tydliga mål och syftar till personlig och professionell utveckling.

Ung företagsamhet 
ProCivitas har som skola en stark position på den entreprenöriella kartan. Sedan våren 2005 har ProCivitas elever tagit hem mer än 100 stycken guldmedaljer, i maj 2017 utsågs ProCivitas i Helsingborg till Sveriges bästa UF-skola vid SM i Ungt entreprenörskap. På ProCivitas arbetar vi med en tydlig metodik där din individuella utveckling, din kreativitet och ett entreprenöriellt förhållningssätt sätts i centrum.

Kombinationen av mentorskapet, utlandsresor, bra mat med egen kock och en stark gemenskap samt våra fantastiskt engagerade lärare och elever är det som gör ProCivitas till en skola utöver det vanliga.

Varmt välkommen till tre fantastiska år på på ProCivitas!

Läs mer på skolans hemsida.

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till ProCivitas Privata Gymnasium Helsingborg.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • EK
  • SA