På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Vi ses på Gymnasiesärskolemässan på Fryshuset i Stockholm den kl.12-18 den 9 oktober!
Vi ses på Stockholms gymnasiemässa i Älvsjö 21–23 november!

Stockholms Hotell & Restaurangskola

För många människor är att resa, bo på hotell, turista, äta gott, gå på restaurang, bjuda på fina bakverk, saker som representerar mycket av det goda i livet. Något väldigt positivt laddat. Nu har du chansen att skaffa dig en utbildning inom just de här områdena.

Skolans utbildningar förbereder dig inom en snabbväxande bransch med många olika yrken och stort behov av fler anställda framöver. För våra elever är utbildningen hos oss starten på en spännande resa ut i arbetslivet. För de som verkligen satsar finns det inga gränser för hur långt de kommer att nå. Utbildningarna ger grundläggande yrkeskunskaper vilket innebär att du kan få jobb direkt efter gymnasiet. Du kan också fortsätta att studera inom yrkeshögskolan eller studera vidare på högskolan om du läser in grundläggande högskolebehörighet.

Skolan bjuder på högt i tak och erfarna lärare som hjälper alla elever framåt. Restaurangerna Kajutan, Bryggan och Flitiga Lisa erbjuder matlagning och servering hela vägen från lunch till exklusiva 5-rättersmenyer. Hos oss är det på riktigt!

Hotell och Turism
- Hotell och konferens
- Turism och resor

Har du passion för att hjälpa människor? Är du serviceinriktad och social? Vill du jobba i en fartfylld och internationell miljö? Vill du få möjlighet att göra snabb karriär och kanske arbeta i hela världen?

Då kan Hotell- och turismprogrammet vara något för dig. Hotell- och turismbranschen är världens snabbaste växande bransch med många olika yrken och har ett stort behov av fler anställda framöver enligt branschorganisationen Visita.

Hotell- och turismprogrammet  är ett yrkesprogram. Det ger dig kunskaper att direkt kunna börja arbeta och ha rätt kunskaper med dig. Du kan naturligtvis också bli högskolebehörig. Detta ligger inlagt i programmet. Vill du däremot hellre välja fler yrkeskurser har vi flera roliga och matnyttiga såna kurser att välja bland. Vissa kurser, tex Personlig försäljning ges mestadels på engelska. Det är för att du snabbt ska lära dig de viktigaste orden och begreppen på engelska, som ofta är arbetsspråk i branschen.

För att tillgodose många elevers intresse både för en ekonomisk utbildning eller för en väldigt praktiskt inriktad utbildning startar vi nu upp två nya profiler:

  • Ekonomi och management (turism och resor)
  • Internationell service (hotell och konferens)

I båda profilerna ingår 18 veckors praktik (kallat APL) som ger dig ett snabbspår in till jobb. Vi har fina praktikplatser både i Sverige och utomlands och vi hjälper dig förstås att hitta dina praktikplatser. Praktik utomlands är kostnadsfritt. Praktikplasterna står för uppehälle och skolan för flygresan dit och hem.

Alla elever på profil Ekonomi och management deltar i UF - Ung Företagssamhet.

Restaurang och livsmedelsprogrammet
Restaurang och livsmedelsprogrammet är ett av våra tre program på skolan. Det är ett yrkesprogram och efter examen har du de kunskaper som behövs för att arbeta inom restaurang- och livsmedelsbranschen. Utbildningen ger en Yrkesexamen. Du kan också välja att läsa vidare på Yrkeshögskola, olika restaurangutbildningar i Sverige och utomlands eller läsa in grundläggande högskolebehörighet för vidare studier på högskolan.

- Kök och servering
Mat är det mest universella vi har här i världen och yrkena i restaurang- och livsmedelsbranschen blir mer och mer spännande. Vill du ha en utbildning som kan ta dig till resten av världen så erbjuder dig Restaurang- och livsmedelsprogrammet den bästa grund du kan få. Du kan redan under din utbildningstid hos oss söka APL utomlands och få erfarenhet av att arbeta i ett annat land. De senaste åren har många av skolans elever genomfört 6-9 veckor APL i Spanien, Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Holland.

Skolan lägger stor vikt vid APL (arbetsplatsförlagt lärande, dvs praktik) och har ett nära samarbete med etablerade restauranger och hotell i Stockholm och många av dem har utbildade handledare med kunskap om utbildningsmål och pedagogik. Alla elever på skolan har utökad APL och du har också möjlighet att göra APL utomlands. Skolan har ett mycket bra rykte inom branschen och praktiken (APL) gör våra elever duktiga och eftertraktade efter examen.

Inför årkurs två kan du söka till vår Internationella kockprofil där yrkeskurserna ges på engelska. Då lär du dig snabbt yrkesspråket så att det blir ännu lättare att kunna jobba utomlands efter utbildningen.

Våra elever deltar i nationella och internationella tävlingar och har under årens lopp fått flera fina utmärkelser. Praktiken får du i hos de bästa branschföretagen i Sverige.

Vi lagar all mat från grunden och använder så många ekologiska produkter som möjligt. Skolan är KRAV-certifierad.

- Bageri och konditori
I år blir det nystart! Bageri och konditoriprogrammet flyttar från Enskede Gård in i helt nybyggda bagerier och ett fantastiskt chokladrum på Stockholms hotell och restaurangskola, Redan från år 1 får du börja lära dig producera, kakor, bröd, tårtor och andra bakverk yrkesmässigt. Vi bakar allt från grunden, tänker hantverksmässigt och miljömässigt och använder oss av mycket EKO-produkter. Vår skola är KRAV-certifierad.

Under andra terminen i år ett gör du din första miljöpraktik på ett bageri och under år två och tre bygger vi på med alltmer praktik och avancerade bageritekniker, bakverk och konditorverk.

Du har också möjlighet att göra APL utomlands vilket ger dig ett internationellt perspektiv på ditt yrke, erfarenhet om arbetslivet i ett annat land och utvecklar din förmåga att kommunicera och samverka med människor i ett annat land. Du får också dina kunskaper och erfarenheter dokumenterade i internationellt användbara dokument. Det här läsåret har flera elever varit i Holland och Storbritannien.

Här finns jobben
Restaurangbranschen är i stort behov av personal och det finns gott om jobb att söka direkt efter utbildningen. Många elever får jobb genom sina praktikplatser. Det finns en mängd yrken inom våra branscher och dina utvecklingsmöjligheter är stora. Kanske hotellreceptionist, TV-kock, konditor eller hovmästare?

På alla programmen har du möjlighet till utlandspraktik och högskolebehörighet.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Stockholms Hotell & Restaurangskola.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • HT
  • IMP
  • IMY
  • RL
  • IMS
  • GS