Internationella Hotell- och Restaurangskolan, IHR

Internationella Hotell- och Restaurangskolan, IHR

Tullgårdsgatan 12
116 68 Stockholm

Välkommen till IHR, Internationella Hotell- och restaurangskolan! Vi utbildar framtidens hållbara kockar, eventmanagers, konditorer, hotellreceptionister, bagare och servitörer. Hos oss får du jobba mycket praktiskt och känna pulsen i köket, bageriet eller i hotellobbyn. 

Våra program är yrkesprogram, det betyder att du får en yrkesexamen och kan börja jobba direkt efter gymnasiet. Förutom en yrkesexamen får du också grundläggande högskolebehörighet och möjlighet att studera vidare på universitet och högskola.

De flesta av våra elever blir kockar, kallskänkor, servitörer/servitriser eller arbetar inom turistnäringen, på hotell eller med event. De har oftast caféer, hotell, restauranger, cateringfirmor eller båtar som sina arbetsplatser. Eftersom hotell- och restaurangyrket ser ganska lika ut, oavsett land, ligger världen för dina fötter med stora möjligheter att få jobb eller praktik utomlands. 

Campus Södermalm
Vår skola finns i  Campus Södermalm, som är ett nytt och modernt gymnasiecampus med stora ytor och bra studiemiljö. I lokalerna har vi de bästa förutsättningarna för dig att testa dina färdigheter och utvecklas i ett nytt kök och restaurang, nytt bageri och nya hotellmiljöer. 

Du kan läsa mer om vår skola och våra program på vår hemsida.

Program på detta gymnasium
Inriktningar & profiler
Hotell och turism
PROGRAMGEMENSAMMA ÄMNEN - 900p:
Besöksnäringen, Nivå 1, 100p
Entreprenörskap, Nivå 1, 100p
Hållbar turism, Nivå 1, 100p
Logi och värdskap, Nivå 1, 100p + Nivå 2, 100p
Möten och event, Nivå 1, 100p + Nivå 2, 100p
Resor och destinationer, Nivå 1, 100p + Nivå 2, 100p
Nationell inriktning
Bageri och konditori
Programgemensamma ämnen 400 p
Livsmedels- och näringskunskap Nivå 1, 100
Måltid och bransch
Nivå 1 200
Nivå 2 100

INRIKTNING: Bageri och konditori 300 p
Bageri Nivå 1, 100
Choklad och konfektyr Nivå 1, 100
Konditori Nivå 1, 100
Nationell inriktning
Kök och servering
Profiler inom inriktningen:
  • Servering
Programgemensamma ämnen 400 p
Livsmedels- och näringskunskap Nivå 1, 100
Måltid och bransch
Nivå 1 200
Nivå 2 100

INRIKTNING: Kök och servering 300 p
Mat och dryck i kombination Nivå 1, 100
Matlagning Nivå 1, 100
Servering Nivå 1, 100
Nationell inriktning
Kök och servering
Profiler inom inriktningen:
  • Kök
Programgemensamma ämnen 400 p
Livsmedels- och näringskunskap Nivå 1, 100
Måltid och bransch
Nivå 1 200
Nivå 2 100

INRIKTNING: Kök och servering 300 p
Mat och dryck i kombination Nivå 1, 100
Matlagning Nivå 1, 100
Servering Nivå 1, 100
Nationell inriktning

Events

tor 24/4
Öppet hus
Kl 17:00 - 19:00

Välkommen på Öppet hus! Mer info hittar du på skolans hemsida.

Karta

Visa större karta

Har du upptäckt något som inte stämmer?

Hittar du fel i skolpresentationen gällande program, kontaktuppgifter, länkar eller liknande så får du gärna meddela oss.

Stort tack för att du hjälper till!

Detta behöver justeras

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

Jag godkänner härmed att GymnasieGuiden.se hanterar mina personuppgifter enligt gällande Integritetspolicy
Dina uppgifter skickas vidare till utb.anordnaren och hanteras sedan av dem.