På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Internationella Hotell- och Restaurangskolan, IHR

Vår utbildning ger dig inte bara starten till en karriär inom hotell- och restaurangnäringen. Det är också en plattform för en mängd andra yrken. Hotell- och restaurangbranschen expanderar kraftigt och erbjuder stora karriärmöjligheter såväl nationellt som internationellt.

Restaurang- och livsmedels-, och Hotell- och turismprogrammen är yrkesprogram. Det betyder att du får en yrkesexamen och kan börja jobba direkt efter gymnasiet. De flesta av våra elever blir kockar, kallskänkor, servitörer/servitriser eller baristor och har caféer, hotell, restauranger, cateringfirmor eller båtar som sina arbetsplatser.

Eftersom restaurangyrken är ganska lika, oavsett land, ligger världen för dina fötter. Med ett Cambridge First Certificate, ett språkcertifikat som visar att du behärskar engelska, är du ett steg närmare att jobba utomlands. Internationella Hotell- och Restaurangskolan förbereder dig inför examensprovet och betalar halva provavgiften.

Om IHR - tre restaurang- och hotellutbildningar mitt på Kungsholmen
Internationella Hotell- och Restaurangskolan startade 2007 på Kungsholmen, ett stenkast från grönlummiga Rålambshovsparken. Än idag är vi den enda restaurangskolan på gymnasienivå i Stockholms innerstaden.

Här finns Restaurang- och livsmedelsprogrammet med två profiler på inriktningen Kök och servering. 2016 startade vi även Hotell- och turismprogrammet med inriktningen hotell och konferens.

IHR flyttar till Campus Södermalm 2022
Inför läsårsstart 2022 flyttar vi till Campus Södermalm! Ett nytt och modernt skolcampus med större ytor och bättre studiemiljö för våra befintliga och nya elever. Vi kommer att få en ny restaurang, nytt bageri och andra ytor som större bibliotek, skolcafeteria och egen idrottshall.

Vi tillhör AcadeMedia, som är Sveriges största utbildningsföretag.

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Internationella Hotell- och Restaurangskolan, IHR.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • HT
  • RL