På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Bruksgymnasiet

Bruksgymnasiet – en plats att mötas!

Vårt mål är att ge dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas med dina studier, utveckla dig själv och förbereda dig inför framtiden.

Med ett stort utbud av program och kurser, hög lärartäthet och samarbete med näringsliv och högskola får du en modern utbildning med hög kvalitet.

För oss är det naturligt att alla elever har tillgång till en bärbar dator att använda, både i och utanför skolan.

Du som läser på Bruksgymnasiet har möjlighet att välja extra kurser utifrån dina intressen och maximera meritpoängen. Du kan även läsa estetiska kurser och idrott och hälsa specialisering på alla program.

Vi är entreprenöriella
Flera av våra program arbetar med verklighetsnära projekt och i samarbete med Ung Företagsamhet (UF) har du möjlighet att driva eget företag som en del av gymnasiestudierna. Vi har även tillgång till spännande och utvecklande praktikplatser.

Gillar du att resa?
Är du intresserad av världen? Vår skola har ett stort kontaktnät i Europa och varje år reser elever iväg till olika länder som en del i utbildningen. Skolan står för alla kostnader för resor och boende.

Skickliga, engagerade lärare och ett starkt elevhälsoteam hjälper dig att nå dina mål – varje dag!

Läs mer
Vår skoltidning

Resebloggar: Ossett calling & Bruksgymansiet Paris

Visa mer

Brux❤️❤️❤️

Titanic museum i Belfast. Visste ni att hon byggdes här?

Tack för att ni delar med er @brukstillkapstaden 😃 Vi följer er resa, som verkligen kommer att bidra till vår skolas utveckling och ge oss perspektiv, kunskap och förståelse 🙏🏻

Skolans engelsklärare är i Belfast på fortbildning. De har bl.a. fått en guidad tur av West Belfast om konflikterna mellan protestanter och katoliker som har pågått i flera decennier (konflikterna, inte guidade turen😉)

Är ni nyfikna på vad elever från Bruksgymnasiet gör i Kapstaden? Läs mer på @brukstillkapstaden

På lördag är det äntligen dags för avresa till Kapstaden. Som ni har kämpat! Vi ser verkligen fram emot att följa er resa och ta del av era kunskaper, erfarenheter och utveckling #Repost @brukstillkapstaden with @get_repost ・・・ Hej på er! Vi kommer under vår resa att besöka ett barnhem som ligger i Noordhoek, en ort lite söder om Kapstaden. Vi har inför detta haft en insamling av skolmaterial som kritor, papper och pyssel under veckan. Men vi har även haft en pengainsamling till barnhemmet. Då vattnet i princip är slut i Kapstaden så är barnen på barnhemmet i stort behov av hygienartiklar, något som vi kände var viktigt att bidra med. Hittills har vi fått ihop nästan 4000kr och vi vill verkligen tacka alla som bidragit! Vi kan lova att pengarna kommer att användas väl och göra skillnad för barnen❤️ PS. Detta var den bästa bilden jag (S) fick på Edith under ca 5minuters posande på stora torget. Hon är så ivrig över att åka så hon inte kan stå still, därav blir hon suddig.