På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Bruksgymnasiet

Bruksgymnasiet – en plats att mötas!

Vårt mål är att ge dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas med dina studier, utveckla dig själv och förbereda dig inför framtiden.

Med ett stort utbud av program och kurser, hög lärartäthet och samarbete med näringsliv och högskola får du en modern utbildning med hög kvalitet.

För oss är det naturligt att alla elever har tillgång till en bärbar dator att använda, både i och utanför skolan.

Du som läser på Bruksgymnasiet har möjlighet att välja extra kurser utifrån dina intressen och maximera meritpoängen. Du kan även läsa estetiska kurser och idrott och hälsa specialisering på alla program.

Vi är entreprenöriella
Flera av våra program arbetar med verklighetsnära projekt och i samarbete med Ung Företagsamhet (UF) har du möjlighet att driva eget företag som en del av gymnasiestudierna. Vi har även tillgång till spännande och utvecklande praktikplatser.

Gillar du att resa?
Är du intresserad av världen? Vår skola har ett stort kontaktnät i Europa och varje år reser elever iväg till olika länder som en del i utbildningen. Skolan står för alla kostnader för resor och boende.

Skickliga, engagerade lärare och ett starkt elevhälsoteam hjälper dig att nå dina mål – varje dag!

Läs mer
Vår skoltidning

Resebloggar: Ossett calling & Bruksgymansiet Paris

Visa mer

Tack alla nior för en mycket trevlig gymnasiedag tillsammans med er. Vi ses nästa höst! Tack Jakob för en härlig föreläsning. #bruksgymnasiet #bästaskolan #bästaeleverna #östhammarskommun Mästerfotograf: Jens Eklund

Tack alla nior för en mycket trevlig gymnasiedag tillsammans med er. Vi ses nästa höst! Tack Jakob för en härlig föreläsning. #bruksgymnasiet #bästaskolan #bästaeleverna #östhammarskommun 
Mästerfotograf: Jens Eklund

Välkomna till #bruksgymnasiet alla åk 9:or! #bästaskolan #bästaeleverna #osthammarskommun

Välkomna till #bruksgymnasiet alla åk 9:or! #bästaskolan #bästaeleverna #osthammarskommun

Nu har Skolinspektionen sammanställt vårens kvalitetsgranskning där de granskade hur yrkesprogram på 34 gymnasieskolor arbetar för att ge eleverna helhet och sammanhang i utbildningen. Resultatet visar att endast fem av 34 skolor ger eleverna på de granskade yrkesprogrammen förutsättningar till helhet och sammanhang i sin utbildning. Vi är så glada och stolta - Bruksgymnasiet var en av dessa fem skolor! Mer finns att läsa på vår hemsida.

Nu har Skolinspektionen sammanställt vårens kvalitetsgranskning där de granskade hur yrkesprogram på 34 gymnasieskolor arbetar för att ge eleverna helhet och sammanhang i utbildningen. 
Resultatet visar att endast fem av 34 skolor ger eleverna på de granskade yrkesprogrammen förutsättningar till helhet och sammanhang i sin utbildning.  Vi är så glada och stolta - Bruksgymnasiet var en av dessa fem skolor!

Mer finns att läsa på vår hemsida.

Det här är Dejan som läser på VO. Visste ni att elever på VO får sommarjobb i kommunen och jobb efter skolan om de vill? Läs mer om Dejan och om programmet på @vo15bruks. #bruksgymnasiet #bästaeleverna #bästaskolan

Det här är Dejan som läser på VO. Visste ni att elever på VO får sommarjobb i kommunen och jobb efter skolan om de vill? Läs mer om Dejan och om programmet på @vo15bruks. #bruksgymnasiet #bästaeleverna #bästaskolan

#Repost @vo15bruks ・・・ Vad vill du bli när du blir stor? "Oklart, vill bli mycket. Barnmorska, sjuksköterska, tandhygienist." Favoritämne? "Psykiatri tror jag." Favoritmat? "Om fika var mat skulle jag säga fika. Annars är det potatisgratäng." Beskriv dig själv med 3ord. "Glad, bestämd, ärlig."

#Repost @vo15bruks ・・・
Vad vill du bli när du blir stor?

@vo15bruks har ett eget konto som det är full fart på. Nu presenteras klassen och det här är Moa. Hennes favoritämne är "Etik och människans livskvalitet". Följ @vo15bruks så får du veta mer! #bästaeleverna #bästaskolan #bruksgymnasiet

@vo15bruks har ett eget konto som det är full fart på. Nu presenteras klassen och det här är Moa. Hennes favoritämne är