Vi ses på Stockholms Gymnasiemässa i Älvsjö 23-25 nov 2017! Du hittar oss i monter C07:02

Väsby Nya Gymnasium

"Väsby nya gymnasium är ett jättebra val av skola – vi har engagerade elever, fantastiska lokaler och bra program. Det finns nästan ingenting att bli besviken över."
 – Lotta, elev på SA-programmet

Väsby nya gymnasium (VNG) ligger i huset Messingen. En spännande byggnad i hjärtat av Upplands Väsby. Lokalerna är moderna, ljusa och rymliga med många sköna plugghörnor. Sporthall, gym och restaurang som dagligen serverar tre rätter finns också i huset. Tåg- och busstationen ligger utanför dörren.

VNG är den personliga gymnasieskolan. Här finns 700 elever och 50 behöriga, engagerade och kompetenta lärare. Vi har sex program och från ht 2017 erbjuder vi även NIU inom simning. Genom samarbeten med näringsliv och universitet runt om i Sverige och Europa, får du som elev en tydlig koppling till världen utanför skolan.

NIU är en nationell inrikning med tydlig idrottskaraktär och vi på Väsby nya Gymnasium har valt att rikta in oss på simning genom ett nära samarbete med VSS (Väsby Simsällskap). Den nationella idrottsutbildningen går du samtidigt som du läser ett gymnasieprogram på VNG. (EK, NA, SA, TK)

Det runt omkring är också viktigt
För att du som elev ska ha de bästa förutsättningarna att lyckas med dina studier är det viktigt att du kan få det stöd du önskar. På VNG finns därför elevhälsan, vårt team med skolsköterska, kurator, specialpedagoger och studie- och yrkesvägledare.

Varmt välkommen att utvecklas tillsammans med oss i nybyggda, funktionella lokaler som verkligen stimulerar dig i ditt lärande.

Följ Monirs, Erics, Oskars och Deniz uf-företag @freshfaceuf som de arbetar hårt med 💯🖒💚

We 💚 VNG //SA17A

Finbesök av @alexsafar idag 💚

Trevlig helg önskar vi från EK17A 💚💚