Vi ses på Stockholms gymnasiemässa i Älvsjö 21–23 november!

Väsby Nya Gymnasium

"Väsby nya gymnasium är ett jättebra val av skola – vi har engagerade elever, fantastiska lokaler och bra program. Det finns nästan ingenting att bli besviken över."
 – Lotta, elev på SA-programmet

Väsby nya gymnasium (VNG) ligger i huset Messingen. En spännande byggnad i hjärtat av Upplands Väsby. Lokalerna är moderna, ljusa och rymliga med många sköna plugghörnor. Sporthall, gym och restaurang som dagligen serverar tre rätter finns också i huset. Tåg- och busstationen ligger utanför dörren.

VNG är den personliga gymnasieskolan. Här finns ca 700 elever och 50 behöriga, engagerade och kompetenta lärare.
Vi har sex program med olika inriktningar som rustar dig inför framtidens arbetsmarknad. Genom samarbeten med universitet, högskolor, företag och idrottsföreningar får du som elev en tydlig koppling till världen utanför skolan.

Om du är elitsatsande i simning kan du välja att gå på NIU (Nationell idrottsutbildning) hos oss. Genom denna utbildning kan du kombinera en högskoleförberedande utbildning på något av dessa program: (EK, NA, SA, TK) samtidigt som du satsar på din idrott. Skolan samarbetar med VSS (Väsby Simsällskap).

NYHET!
Hösten 2019 blir det möjligt att studera LIU-fotboll (LIU = Lokal idrottsutbildning) och LIU-Innebandy på något av skolans teoretiska program, samtidigt som du satsar på din idrottskarriär.

Skolan har sedan tidigare en elitinriktad simutbildning.

Framöver startas följande utbildningar:
Start läsår 2019/2020
Fotboll med lokalt intag - LIU-fotboll arrangeras i samarbete med BSK, Bollstanäs Sportklubb och LIU-Innebandy arrangeras i samarbete med Rotebro IS IBK

Start läsår 2020/2021
Ishockey med lokalt intag (LIU)
och
Triathlon med nationell elitinriktning (NIU).

Det runt omkring är också viktigt
För att du som elev ska ha de bästa förutsättningarna att lyckas med dina studier är det viktigt att du kan få det stöd du önskar. På VNG finns därför elevhälsan, vårt team med skolsköterska, kurator, specialpedagoger och studie- och yrkesvägledare.

Varmt välkommen att utvecklas tillsammans med oss i nybyggda, funktionella lokaler som verkligen stimulerar dig i ditt lärande.

Här kan skicka dina frågor till Väsby Nya Gymnasium.

• NA
  • EK