Vi ses på Stockholms Gymnasiemässa i Älvsjö 23-25 nov 2017! Välkommen till monter C 11:51

Hersby Gymnasium

HERSBY GYMNASIUM ligger på Lidingö, omgivet av grönområden och villabebyggelse, sex kilometer från Stockholms city. Hersby gymnasium är en gymnasieskola med drygt 1000 elever. Vi är en skola för dig med höga ambitioner, som vill ha en utbildning med god kvalitet. Hersbys studieresultat är bland de bästa i landet.

Fyra nationella program
Vi erbjuder ekonomiprogrammet och naturvetenskapsprogrammet med samtliga inriktningar samt naturvetenskapsprogrammet, särskild variant musik. Vi har även samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningarna samhällsvetenskap och beteendevetenskap och teknikprogrammet med inriktningen informations- och medieteknik.

Hög kvalitet och stor valfrihet
Stor vikt läggs vid utvecklingsarbete och internationella kontakter. Vi samarbetar med Kungliga Tekniska Högskolan och Stockholms Universitet. Hersby gymnasium erbjuder ett mycket stort utbud av språk, valbara kurser och program-fördjupningar. De språk som erbjuds är franska, italienska, kinesiska, ryska, spanska och tyska.

Internationellt samarbete
Hersbys utbildningar har en internationell profil med delar av kurser förlagda utomlands. Vi deltar också i olika EU-projekt som Erasmus+ och EUP-Europeiska ungdomsparlamentet - och vi har elevutbyten med flera länder. Vi har vänskolor i Frankrike, Kina, Tyskland och Österrike.

Elevinflytande
Hos oss får du möjlighet att utveckla din kreativitet, initiativförmåga och ansvarstagande. Elevernas inflytande över undervisningen är viktig. Du har också goda möjligheter att påverka ditt skolarbete genom elevkår och olika kommittéer.

Gemenskap och trygghet
Alla elever ska möta öppenhet och tolerans. Hersby erbjuder en lugn, trygg och trivsam miljö. Vi har självklart nolltolerans när det gäller mobbning.

Idrott
Idrottsämnet har en stark ställning på skolan. Vi ger eleverna utökad tid i idrott. Dessutom finns det flera frivilliga valbara idrottskurser samt två klasstävlingar i mångkamp, Tors Fiske för pojkar och Frejakampen för flickor. Vi har en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) i friidrott. Du kan välja fotboll och löpning som valbara kurser. Skolan är ett certifierat fotbollsgymnasium av Stockholms Fotbollsförbund. Vi deltar i skolmästerskap i olika sporter.

Musik och Bild
Hersby har musik- och bildundervisning av hög klass som lockar många elever. Det finns valbara musikkurser redan från årskurs 1. Skolans musikliv är outstanding!

IT
Hersby gymnasium är uppdaterat inom IT. Du kommer att få disponera en ”egen” dator. Lärplattform och andra IT-verktyg används numera rutinmässigt i undervisningen.

Samarbete med näringslivet
Skolan har ett gott samarbete med det lokala näringslivet. På ekonomiprogrammet får du som elev coachning från företag när du själv startar företag (UF). Du har också möjlighet att bli diplomerad företagsekonom och diplomerad marknadsekonom.