Ystad Gymnasium

Centralt i Ystad får du den stora skolans fördelar ihop med den lilla skolans gemenskap. Ystad Gymnasium är en skola med gott om utrymme för olika elever och människor. De många programmen och inriktningarna gör att du, som pluggar hos oss, lätt hittar andra med liknande intressen, men fortfarande har nära till elever från andra program.

Varje program har sina egna lokaler, verkstäder och studios för att du alltid ska lära dig i en så väl anpassad miljö som möjligt. Den teoretiska traditionen är lång här och om du väljer ett högskoleförberedande program får du en stabil studiegrund att stå på. Våra yrkesprogram sker alltid i nära samarbete med företag och verksamheter för att dina yrkeskunskaper ska få så hög kvalitet som möjligt. På yrkesprogrammen kan du alltid välja till högskolebehörighet.

Mer om programmen kan du läsa på www.ystadgymnasium.se

Boka skuggning
Ett bra sätt att uppleva Ystad Gymnasium, se lokalerna och känna på ett program är att skugga. Då får du följa med en klass under en vanlig dag på skolan. Skuggning bokar du via vår hemsida.

Elitträna handboll eller fotboll på skoltid – NIU
Vi erbjuder nationell elitidrottsutbildning i handboll eller fotboll i kombination med att du söker till ett av följande program BF, EK, NA, SA eller TE.

Välkommen till Ystad Gymnasium!
Ystad Gymnasium ligger mitt i centrala Ystad. Här möter gamla traditioner en modern syn på lärande. Skolan är känd för sin speciella atmosfär och den fantastiska blandningen av människor med olika stilar, intressen, drömmar och visioner. Utbudet av program, inriktningar och fördjupningar är stort, vilket gör att du har möjlighet att skapa en unik utbildning. På Ystad Gymnasium är det du som är viktigast och vi strävar alltid efter att du ska nå din fulla potential!

Naturbruksprogrammet är riksrekryterande
Skolverket har beviljat Riksrekrytering till vårt Naturbruksprogram. Det är ett unikt koncept skolan har, där eleverna tillbringar totalt ett av sina tre år ute på Ystad Djurpark. I djurparken blandar eleverna teori och praktik, men de har även APL inom andra verksamheter inriktade på djurskötsel. Samarbetet mellan Ystad Gymnasium och Ystad Djurpark fungerar mycket bra och för eleverna på NB blir det "på riktigt" redan från start!

Hotell- och turismprogrammet som lärling
Är du intresserad av hotellbranschen och vill inrikta dig mot yrken inom service, event, reception och konferens? Då ska du välja hotell- och turismprogrammet. Vi erbjuder Hotell- och turismprogrammet, inriktning Hotell och konferens som lärlingsprogram, det innebär att minst halva utbildningstiden är arbetsplatsförlagd. Programmet ger dig möjlighet att söka dig till yrken som t.ex receptionist eller konferensvärd/värdinna. Eller studera vidare inom Hotellmanagement och event.

Här kan du se filmer från Ystad Gymnasium

Glöm inte att kolla in oss på Instagram>>

Här kan skicka dina frågor till Ystad Gymnasium.

• BF
  • ES