Lunds dans- och musikalgymnasium

Våga satsa på din framtid!
Spetsutbildningar inom dans och musikal

Vi erbjuder riksrekryterande estetiska spetsutbildningar med inriktningarna dans och musikal, samt ett vanligt estetiskt program med dans- eller musikalinriktning. Vi bygger upp en allsidig träning för dig som älskar att stå på scenen och funderar på om du vill ha som yrke att framträda inför publik. Under tre år utvecklar du din talang och ditt konstnärliga skapande. Du får även prova på artistyrket i ett antal stora dans- eller musikalproduktioner.

Utbildningarna är högskoleförberedande och ger en god teoretisk bas att stå på om du skulle komma fram till att artistyrket inte är något för dig. Om du önskar kan du välja till extra teoriämnen som individuellt val. Och du kommer att ha nytta av kreativiteten och kommunikationsträningen härifrån oavsett framtida yrkesval!

Lärarna har alla egna erfarenheter av att stå på scenen och vet vad som krävs för att utvecklas som artist. Många av våra tidigare elever har gått vidare till eftertraktade vidareutbildningar eller jobb på scenen.

Antagningen till skolan baseras på betyg samt poäng från vårt antagningsprov.

Se en kort film om skolan genom att klicka på bilden ovan.
Mer info om skolan finns på vår hemsida www.dansomusikal.se

Inspireras

Reportage & Nyheter

Här kan skicka dina frågor till Lunds dans- och musikalgymnasium.

• ES