Lunds dans- och musikalgymnasium

Våga satsa på din framtid! 
Spetsutbildningar inom dans och musikal

Vi utbildar framtidens artister!
Satsa på våra unika utbildningar med elever från Sverige och från de nordiska grannländerna! Du bygger upp din grundteknik, utvecklar ditt konstnärliga skapande och får din högskolebehörighet. Vi arbetar med en stor genrebredd och du får dansa allt ifrån streetdance till klassisk balett och sjunga såväl pop och rock som opera. Du deltar även i flera större scenuppsättningar och tar del av skolans internationella prägel. Vi brinner för din utveckling!

Spetsutbildningarna och det vanligt estetiska programmet med dans- eller musikalinriktning är högskoleförberedande och ger en god teoretisk bas att stå på om du skulle komma fram till att artistyrket inte är något för dig. Om du önskar kan du välja till höga teorikurser i Naturkunskap, Matematik och Engelska som individuellt val. Och du kommer att ha nytta av kreativiteten och kommunikationsträningen härifrån oavsett framtida yrkesval!

Lärarna har alla egna erfarenheter av att stå på scenen och vet vad som krävs för att utvecklas som artist. Många av våra tidigare elever har gått vidare till eftertraktade vidareutbildningar eller jobb på scenen.

Antagningen till skolan baseras på betyg samt poäng från vårt antagningsprov.

Se en kort film om skolan genom att klicka här eller på bilden ovan. 
Mer info om skolan finns på vår hemsida
www.dansomusikal.se

Följ oss i sociala medier: 
YouTube:  @ldmg_official
Instagram:  @ldmg_official
TikTok: @ldmg_official
Facebook: www.facebook.com/dansomusikal

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

Kontakta Lunds dans- och musikalgymnasium


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till Lunds dans- och musikalgymnasium. Lunds dans- och musikalgymnasium hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • ES

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!