LBS Kreativa Gymnasiet Trollhättan

Creators welcome!

LBS Trollhättan är skolan för dig som vill ha en inspirerande, kul och utvecklande gymnasietid i en kreativ miljö. Hos oss är alla utbildningar högskoleförberedande och ger dig ett riktigt försprång till dagens kreativa branscher och företag. Du behöver inga förkunskaper när du pluggar hos oss, bara ett brinnande intresse - vi lär dig resten! 

 

LBS Trollhättan ligger i Schwans villa. Sammanhållningen bland eleverna märks tydligt när det görs film, fotograferas, produceras musik och utvecklas spel. Att vi finns i Trollhättan är definitivt ingen slump. Trollhättan är en stad som utvecklas och självklart vill LBS vara en del av det.

Var kreativ och få högskolebehörighet!

Med lärare och projektarbeten som tränar dig i att använda kreativitet och teknik till att ta fram unika lösningar på moderna utmaningar kan dina idéer bli till verklighet på LBS Kreativa Gymnasiet. Dessutom blir du behörig för högskolan. Vill du ha en inspirerande gymnasietid som förbereder dig för dagens kreativa branscher? Då borde du bli en del av oss på LBS Kreativa Gymnasiet. 

Brinner du för e-sport?

Från och med hösten 2025 är det möjligt att läsa e-sport som individuellt val (valbar kurs) på LBS Trollhättan. Det innebär att du kan välja e-sport oavsett vilket program och profil du går och att du får fysisk, mental och praktisk spelträning -under skoltid!

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

Kontakta LBS Kreativa Gymnasiet Trollhättan


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till LBS Kreativa Gymnasiet Trollhättan. LBS Kreativa Gymnasiet Trollhättan hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • TE
  • ES

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!