Vi ses på Stockholms Gymnasiemässa i Älvsjö 23-25 nov 2017! Välkommen till monter C 05:17

Lilla Akademiens Musikgymnasium

För dig som älskar musik
Lilla Akademiens Musikgymnasium erbjuder spetsutbildning i musik på det estetiska programmet. Skolans musikutbildning bedrivs på en internationell toppnivå och förser varje elev med unika förutsättningar för att bli en mångsidig musiker. Dessutom är Lilla Akademiens Gymnasium ett bra val för dig som vill kombinera musik med fördjupade studier i t.ex språk och naturvetenskapliga ämnen.

Klassiskt, Jazz, Folkmusik
Den klassiska musiken utgör grunden på Lilla Akademien. Du som vill kan även fördjupa dig inom jazz och folkmusik. Hos oss vill alla se dig och dina möjligheter. Gymnasiet genomsyras av spelglädje, kreativitet och hög konstnärlig ambition.

Boende
Vi har kontakt med flera familjer som hyr ut rum till våra elever och om du behöver hjälp med att hitta boende i Stockholm så hjälper vi dig gärna. Det ger trygghet och stabilitet särskilt under det första gymnasieåret. Spetsutbildningen ger rätt till inackorderingsbidrag från CSN.

”Jag är övertygad om att Lilla Akademien kommer att bli en föregångare för både konstnärlig och akademisk briljans som sätter ett exempel för andra länder. Världen är i stort behov av ett sådant himmelrike där musik spelas för att den är älskad”.
Arvo Pärt, kompositör

Dansundervisning på skolans helgverksamhet för de yngsta. Lilla Piccola akademien har kurser för barn mellan 4 och 5 år då de får dansa, sjunga och arbeta med drama🎼

Hälsning från danssalen; idag har klass 6 arbetat med improvisation✨

En härlig avslutning på veckan för lågstadiet, leksaksdag och utedag med grillning på fritids! Trevlig helg alla🍁

Vinnare av hederspriset i Stockmotion filmfestival, elever ur f.d åk 9 med filmen ”Scenskräck”. Stort grattis🏆

Denna helg kan ni se våra elevers olika konstuttryck på Haninge kulturhus och på Filmhuset☀️ Mycket nöje!

Idag på matten jobbade vi i klass 1 laborativt ute med längd. Sedan fick barnen i uppdrag att bygga på höjden med hjälp av kastanjer, löv och pinnar. Trevlig helg 🍁