Lilla Akademiens Musikgymnasium

För dig som älskar musik
På Lilla Akademien står musiken i fokus. Vi erbjuder spetsutbildning i musik på det Estetiska programmet, en gymnasieutbildning som förser varje elev med unika förutsättningar för att bli en mångsidig musiker.

Vi erbjuder dig:

• 80 min/vecka enskild undervisning på ditt huvudinstrument
  • 40 min/vecka enskild undervisning på ditt biinstrument
  • Klassiskt, folkmusik, jazz, komposition och musikproduktion
  • Blåsorkester, kammarorkester, sinfonietta, storband, stort brass, folkmusik- ensemble, jazzensemble, latinensemble, kammarkör, sångensemble,  gymnasiekör, kammarmusik och olika ensembler för varje instrument
  • Gehör, musikteori, musikanalys, musikhistoria och estetisk kommunikation
  • Valbara kurser och möjlighet till utökade studier i naturvetenskapliga ämnen, moderna språk och humaniora.

Dina framtidsutsikter som elev på Lilla Akademien är goda. Lilla Akademiens elever går vidare till högskolor och universitet världen över och därefter får de jobb som konsertmästare, stämledare, tuttimusiker, solister, popmusiker, musikalartister, jazzmusiker, kompositörer, tonsättare, skribenter, lärare, läkare, forskare, ekonomer, entreprenörer och mycket annat.

Konserter. I snitt arrangerar Lilla Akademien 170 konserter per år, allt från elevkonserter på skolan till konserter på stora musikscener och medverkan på festivaler. Lilla Akademiens elever framträder återkommande på Konserthuset, Berwaldhallen, Musikaliska, Confidencen, olika musikevenemang i SVT och många andra scener.

Våra instrument- och ämneslärare är kompetenta och engagerade. Många instrumentlärare är också yrkesverksamma musiker. Masterclasses med professorer och internationellt verksamma musiker anordnas regelbundet.

Prova på. Du är välkommen att prova på undervisningen och följa en elev under en dag på Lilla Akademien. Du har även möjlighet att få en provlektion på ditt huvudinstrument. Ta gärna kontakt med oss.

Öppet hus. Välkommen på Öppet hus lördag 23 januari 2021, kl. 12:00–16:00. Under dagen får du möta flera av skolans lärare och elever. Du får gå på öppna lektioner och repetitioner och du får tillfälle att tala med skolledning, lärare och elever.

Boende. Om du saknar boende i Stor-Stockholm kan skolan hjälpa till att hitta inackorderingsrum.

Vi hoppas att vi ska vara en skola för dig där du får möjlighet förverkliga dina drömmar inför framtiden. Välkommen att höra av dig om du har frågor eller funderingar inför ditt gymnasieval!

Inspireras

Reportage & Nyheter

Här kan skicka dina frågor till Lilla Akademiens Musikgymnasium.

• ES