På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Lilla Akademiens Musikgymnasium


För dig som älskar musik
Lilla Akademiens Musikgymnasium erbjuder spetsutbildning i musik på det estetiska programmet. Skolans musikutbildning bedrivs på en internationell toppnivå och förser varje elev med unika förutsättningar för att bli en mångsidig musiker. Dessutom är Lilla Akademiens Gymnasium ett bra val för dig som vill kombinera musik med fördjupade studier i t.ex språk och naturvetenskapliga ämnen.

Klassiskt, Jazz, Folkmusik
Den klassiska musiken utgör grunden på Lilla Akademien. Du som vill kan även fördjupa dig inom jazz och folkmusik. Hos oss vill alla se dig och dina möjligheter. Gymnasiet genomsyras av spelglädje, kreativitet och hög konstnärlig ambition.

Boende
Vi har kontakt med flera familjer som hyr ut rum till våra elever och om du behöver hjälp med att hitta boende i Stockholm så hjälper vi dig gärna. Det ger trygghet och stabilitet särskilt under det första gymnasieåret. Spetsutbildningen ger rätt till inackorderingsbidrag från CSN.

”Jag är övertygad om att Lilla Akademien kommer att bli en föregångare för både konstnärlig och akademisk briljans som sätter ett exempel för andra länder. Världen är i stort behov av ett sådant himmelrike där musik spelas för att den är älskad”.
Arvo Pärt, kompositör

Visa mer

🌟Tack för en underbar sång och dans föreställning med våra lågstadieelever @lilla_akademien ”Trolltider” i egen tolkning ackompanjerad av den duktiga Trollorkestern från högstadium och gymnasium🎶 Stort tack till alla fantastiska lärare, hjälpsam fritidspersonal, oumbärliga fixare och tålmodiga köksmästare för ett riktigt bra samarbete🌸🌸🌸Blommor till er alla!

I morse var hela lågstadiet på Crocodiamond med Kungliga Filharmonikerna på Konserthuset🎶 Sagan är inspirerad av Peter och vargen, men här är Rita sagans hjälte. Hon jagar superskurken Vargen som stulit den stora diamanten Crocodiamond. Vi önskar alla en trevlig helg🌟

”Troll-orkestern” jobbar ihop sig med den 100 barn stora kören! #trolltider #lillaakademien

Igloo-bygge på gården engagerar många barn❄️

Tack alla elever och lärare för en magisk invigning av Giorgio Palus vernissage på Italienska kulturinstitutet

Stolta och glada över våra fantastiska elever och lärare👍🏻Läs hela artikeln i dagens DN.se! https://www.dn.se/sthlm/musikskolan-lilla-akademien-bast-pa-matte/