Lilla Akademiens Musikgymnasium

För dig som älskar musik
På Lilla Akademien står musiken i fokus med väl genomarbetade idéer om hur en musikutbildning av internationell klass ska bedrivas. Skolan erbjuder spetsutbildning i musik på det estetiska programmet, en utbildning som förser varje elev med unika förutsättningar för att bli en mångsidig musiker.

För dig som vill bli yrkesverksam musiker med världen som arbetsfält är Lilla Akademiens Musikgymnasium ett naturligt val. Det är dessutom ett bra val för dig som vill kombinera musik med fördjupade studier i t ex språk och naturvetenskapliga ämnen.

Utbildningen ger dig möjlighet att utvecklas inom olika musikaliska stilar och genrer. Tillsammans med likasinnade får du tränga in i klassisk musik, folkmusik eller jazz, under ledning av erfarna lärare som också är aktiva musiker. Du kan välja att fördjupa din inom komposition, musikproduktion eller dirigering. Hos oss vill alla se dig och dina möjligheter. Gymnasiet genomsyras av spelglädje, kreativitet och konstnärlighet.

Boende
Vi har kontakt med flera familjer som hyr ut rum till våra elever och om du behöver hjälp med att hitta boende i Stockholm så hjälper vi dig gärna. Det ger trygghet och stabilitet särskilt under det första gymnasieåret. Spetsutbildningen ger rätt till inackorderingsbidrag från CSN.

”Lilla Akademien drivs av eldsjälar som inspirerade mig till att våga drömma, och gav mig de verktyg jag behövde för att göra drömmarna till verklighet.”
Cornelia Beskow, operasångerska och f.d. elev på Lilla Akademien

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Lilla Akademiens Musikgymnasium.

• ES