Lilla Akademiens Musikgymnasium

För dig som älskar musik
Lilla Akademiens Musikgymnasium erbjuder spetsutbildning i musik på det estetiska programmet. Skolans musikutbildning bedrivs på en internationell toppnivå och förser varje elev med unika förutsättningar för att bli en mångsidig musiker. Dessutom är Lilla Akademiens Gymnasium ett bra val för dig som vill kombinera musik med fördjupade studier i t.ex språk och naturvetenskapliga ämnen.

Klassiskt, Jazz, Folkmusik
Den klassiska musiken utgör grunden på Lilla Akademien. Du som vill kan även fördjupa dig inom jazz och folkmusik. Hos oss vill alla se dig och dina möjligheter. Gymnasiet genomsyras av spelglädje, kreativitet och hög konstnärlig ambition.

Boende
Vi har kontakt med flera familjer som hyr ut rum till våra elever och om du behöver hjälp med att hitta boende i Stockholm så hjälper vi dig gärna. Det ger trygghet och stabilitet särskilt under det första gymnasieåret. Spetsutbildningen ger rätt till inackorderingsbidrag från CSN.

”Jag är övertygad om att Lilla Akademien kommer att bli en föregångare för både konstnärlig och akademisk briljans som sätter ett exempel för andra länder. Världen är i stort behov av ett sådant himmelrike där musik spelas för att den är älskad”.
Arvo Pärt, kompositör

Hälsningar från bildsalen: Hösten är här och elever från förskoleklass och årskurs 1 har arbetat med färglära. Varför inte prova göra en gemensam färgcirkel med löv!

På självaste internationella Läskunnighetsdagen. Klass 2 kom på 6:e plats av 2000 klasser. Såhär glada var de! Trevlig helg 🌞

Bilder från verksamheten; I förskoleklassen arbetade barnen i par med addition och i rummet bredvid arbetade klass 1 med lässtrategier. Kunskap är kul!

Afternoon teaparty A la 80-tal!

Handslöjd med Alex och klass 3 ute på skolgården.

Idag hade vi besök av elever och lärare från en dans och språkskola i Kina som ville se vår undervisning i de estetiska ämnena. Tack alla lärare och elever för att ni tog hand om dem så väl!🇨🇳🇸🇪

Idag hade vi besök av elever och lärare från en dans och  språkskola i Kina som ville se vår undervisning i de estetiska ämnena. Tack alla lärare och elever för att ni tog hand om dem så väl!🇨🇳🇸🇪