Lilla Akademiens Musikgymnasium

För dig som älskar musik
Lilla Akademiens Musikgymnasium erbjuder spetsutbildning i musik på det estetiska programmet. Skolans musikutbildning bedrivs på en internationell toppnivå och förser varje elev med unika förutsättningar för att bli en mångsidig musiker. Dessutom är Lilla Akademiens Gymnasium ett bra val för dig som vill kombinera musik med fördjupade studier i t.ex språk och naturvetenskapliga ämnen.

Klassiskt, Jazz, Folkmusik
Den klassiska musiken utgör grunden på Lilla Akademien. Du som vill kan även fördjupa dig inom jazz och folkmusik. Hos oss vill alla se dig och dina möjligheter. Gymnasiet genomsyras av spelglädje, kreativitet och hög konstnärlig ambition.

Boende
Vi har kontakt med flera familjer som hyr ut rum till våra elever och om du behöver hjälp med att hitta boende i Stockholm så hjälper vi dig gärna. Det ger trygghet och stabilitet särskilt under det första gymnasieåret. Spetsutbildningen ger rätt till inackorderingsbidrag från CSN.

”Jag är övertygad om att Lilla Akademien kommer att bli en föregångare för både konstnärlig och akademisk briljans som sätter ett exempel för andra länder. Världen är i stort behov av ett sådant himmelrike där musik spelas för att den är älskad”.
Arvo Pärt, kompositör

Tack alla elever och lärare för en magisk invigning av Giorgio Palus vernissage på Italienska kulturinstitutet

Stolta och glada över våra fantastiska elever och lärare👍🏻Läs hela artikeln i dagens DN.se! https://www.dn.se/sthlm/musikskolan-lilla-akademien-bast-pa-matte/

Dagens idrottslektion, spinning på Friskis och Svettis💪🏻💪🏻heja alla sjuor och åttor som har cyklat idag!

Flitens lampa lyser över morgonens mattestuga på högstadiet! Varje fredag morgon kl 8.00 kan man komma och räkna med Margareta. Välkomna👍🏻

Välkomna tillbaka till skolan alla elever! Hoppas ni har haft en skön ledighet. Här kommer årets första hälsning från bildsalen 🎨🗿🖍✂️ Årskurs 1 arbetar med abstrakta skulpturer på piedestal. Material: kartong och vattenfärg.

God fortsättning✨Vi har några platser kvar till våra helgkurser för fyra och femåringar. Lilla Piccola Akademien startar helgen 13-14/1, tipsa gärna era vänner och bekanta som har barn 🎶 Mer info finns på hemsidan!