Vi ses på Stockholms Gymnasiemässa i Älvsjö 23-25 nov 2017! Välkommen till monter C 12:39

Viktor Rydberg Gymnasium Jarlaplan

VRG Jarlaplan har ett centralt läge vid Jarlaplan och är idag den enda av stiftelsens skolor som erbjuder Estetiska Programmet. VRG Jarlaplan är inrymt i en byggnad som invigdes 1931, då byggd för borgarskolan. Anläggningen består av två stora byggnader med tempelgavlar och monumentala entréer. Ett mäktigt portvalv leder till Ellen Keys park. Här får du stort utrymme att ägna dig åt konstnärlig utveckling samtidigt som du blir väl förberedd för vidare akademiska studier. På VRG Jarlaplan läser eleverna från våra tre olika program alla teoretiska ämnen tillsammans i blandade grupper, vilket bidrar till ett kreativt och positivt klimat bland elever och lärare.

Att med individen i centrum och utifrån ett helhetsperspektiv förmedla utbildning av hög akademisk och konstnärlig kvalitet, med sikte på framtida studier och arbetsliv i Sverige och utomlands.
– VRG:s verksamhetsidé

På Viktor Rydberg Gymnasium Jarlaplan samsas teoretiska studier på hög akademisk nivå med rika möjligheter till konstnärligt uttryck.
Du som väljer Samhällsvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet eller Estetiska programmet kan delta i någon av VRG:s musikaler. Du som väljer Estetiska programmet kan läsa högre kurser i exempelvis matematik eller språk.

På VRG Jarlaplan får du en högklassig undervisning i de teoretiska ämnena, samtidigt som kan du utveckla din kreativitet i form av t ex bild, foto, sång, musik, drama eller dans.

Skolan har en internationell prägel, med många utländska kontakter och samarbeten. Skolan arbetar i en digital inlärningsmiljö, har kontakter med universitet och högskolor och inbjuder föredragshållare utifrån. Undervisningen är på svenska eller engelska, beroende på vilken lärare som leder kursen. De lärare som undervisar på engelska har språket som sitt modersmål. En del av undervisningen sker genom rollspel, som genom att det är en upplevelsebaserad inlärning, är ett roligt sätt att se till att få kunskap om och insikt i olika ekonomi– och samhällsfrågor.

Varje termin bryts den ordinarie undervisningen för sammanhållna projektarbeten. Tidigare elever som gått vidare till universitet och högskola vittnar om hur väl förberedda för sina vidare studier de blivit under sin tid på VRG. Bland kurserna under det individuella valet kan du både utveckla din konstnärlighet, fördjupa dig i mer teoretiska kurser eller att ägna dig åt mer idrott.

På VRG Jarlaplan läser eleverna från Samhällsprogrammet, Ekonomiprogammet och Estetiska programmet alla teoretiska ämnen tillsammans i blandade grupper. Det har skapat ett mycket kreativt och positivt klimat bland elever såväl som lärare.

Viktor Rydberg Gymnasium har riksintag. Skolorna drivs av en stiftelse.

VRG Jarlaplan deltog i årets Prideparad. Tack till VRG:s lika för initiativ och arrangemang! HAPPY Pride!

Lärarna har intagit teatersalen under de sista arbetsdagarna innan sommarledigheten. Projekt, samarbeten och höjdpunkter sammanfattas.

Jarlaplans studentlunch hade fint besök av en av VR:s grundare Louise Ankarcrona. Utöver det bjöds god mat, proffsig servering och fin underhållning. Tack åk 17 för tre fina år med er!

Dukat och klart inför studentlunchen. Serveringspersonalen har gjort ett strålande jobb!

Så många fina framträdanden på VRG Jarlaplans avslutning idag! Tack alla som bidrog.

Måndag 12/6 sista skoldagen. Mentorsmöte klassvis kl 15.00 därefter avslutning i Engelbrektskyrkan kl 16.00. Välkomna! (Salar till mentorsmötet kommer upp under dagen.)