Vasagymnasiet

På Vasagymnasiet i Arboga har vi ett nära samarbete mellan elever, lärare och skolledning. Skolan har legitimerad, välutbildad och engagerad lärarkår och skolledning samt trivsamma och välutrustade lokaler med bl a moderna läromedel, datorer och annan teknisk utrustning. Vi har ett väl utvecklat samarbete med näringslivet.

Våra program

- Ekonomi
  • El- och energiprogrammet (EE)
    - Dator- och kommunikationsteknik
    Möjlighet till diplom inom Ciscos akademiprogram i samarbete med Mälardalens högskola.
  • Industritekniska programmet (IN)
    - Svetsare/ internationell svetsare
  • Introduktionsprogrammen (IM)
  • Handels- och administration (HA)
    - Handel- och service
  • Hotell- och turismprogrammet (HT)
    - Turism och resor
    - Hotell och konferens
    - Naturvetenskap
    - Naturvetenskap och samhälle
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)
    - Beteendevetenskap
    - Samhällsvetenskap
  • Teknikprogrammet (TE),
    Saab tekniska gymnasium, certifierat inom teknikcollege
    - Design och produktutveckling

Teknikrogrammet erbjuder språkstudier utomlands, betalt sommarjobb och ger även utbildning inom Saab-specifika områden som flygteknik, underhållsteknik, säkerhet, övervakning / spaning samt kommunikation / ledning.

Du som väljer att studera hos oss har möjlighet att åka på spännande utlandsresor. De finns t. ex inom kurser för språk, ekonomi, kultur, hotell och turism samt APL. Vi gör även många studieresor till företag och mässor i Sverige.

Vasagymnasiet har riksidrottsgymnasium för brottning. Du tränar och tävlar under ledning av erfarna tränare. Vi har internat med anställd husmor.

Här kan skicka dina frågor till Vasagymnasiet.

• NA
  • HA