På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

NTI Gymnasiet Stockholm

NTI Gymnasiet Stockholm erbjuder undervisning av högsta kvalitet. Alla program har personal med spetskompetens inom sina områden – lärare som i många fall har nära samarbeten med olika högskolor och universitet för att utvecklas ytterligare. Hos oss finns dessutom möjlighet till spännande internationella möten.

Vi har ett etablerat utbyte med en skola i Japan, dit en grupp elever och personal varje år. Du kan också läsa ett år på ett skandinaviskt gymnasium i Europa. Eller – om du går vårt IT-program – göra din praktik utomlands!

LÄGET
Vi är lokaliserade i Sabbatsbergsområdet. Ett perfekt läge mellan Odenplan och T-centralen.

VÅRA LOKALER
Skolan ligger på Craafords väg i trivsamma, tillgängliga och välutrustade lokaler.

GEMENSKAP
Vi har heltidsmentorer och våra elever tycker att trygg lärmiljö och god gemenskap är utmärkande för skolan.

VÅRA PROGRAM:

NTI TEKNIK - Teknikprogrammet inriktning informations- och medieteknik
Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik ger dig möjlighet att ägna mycket tid till fördjupning inom webb och programmering. Du får en bred behörighet till vidare studier, men faktum är att våra TEINF-elever är så attraktiva på arbetsmarknaden att många får jobb direkt efter avslutade studier. Du har även möjlighet till att bli certifierad inom Microsoft.

Fördjupning: SOFTWARE DEVELOPMENT
På vår spelinriktade fördjupning Software Development lär du dig att designa, bygga och testa datorspel av olika slag. Vi går igenom hela processen och ger både breda och djupa kunskaper inom spelgrafik och animation, programmering och design av spelets gränssnitt. Efter utbildningen är du redo för vidare studier inom detta eller andra områden, eller varför inte att skapa en egen indie-spelstudio?

Fördjupning: ENGINEERING
Gedigen träning i teknisk och matematisk problemlösning. Du läser matematik och andra teknikinriktade kurser upp till en hög nivå, exempelvis Matematik 5 och Matematik specialisering. Du får även möjlighet till certifiering i programmering. Samtidigt innebär kurserna här att du får behörighet att komma in på civilingenjörsutbildningar på universitetet.

NTI DESIGN - Estetiska programmet med inriktning estetik och media
På Estetiska programmet med inriktning estetik och media får du möjlighet att utveckla dina kreativa och tekniska färdigheter. Du handleds genom idéarbete, skissteknik, digitala verktyg och branschrelaterade programvaror. Programmet är högskoleförberedande och passar dig som är nyfiken på livet som speldesigner, illustratör, 2D/3D-grafiker, animatör, fotograf eller formgivare. Vi arbetar i mac-miljö med Adobe suiten, Wacom pro ritplattor och Canon kameror. Du har också tillgång till vår fotostudio och ljudstudio. Du kan även bli certifierad inom Adobe.

Fördjupning: MOTION GRAPHICS
Vi arbetar med både klassiska och digitala animationsmetoder i relevant och aktuell programvara. Här ges du möjlighet att skapa egna berättelser och arbeta med hela processen från bildmanus till animation och ljudläggning.

Fördjupning: VISUAL COMMUNICATIONS
Vi arbetar med foto och grafisk formgivning i Photoshop, Illustrator, och InDesign för att skapa visuellt tilltalande produkter för både digitala och tryckta ändamål. Logotyper, studiofotografi, affischer, reklamkampanjer och illustration är exempel på projekt du ges chans att genomföra.

NTI IT - El- och energi-programmet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik
El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik har fullt fokus på webb- och nätverkskurser. Det gör eleverna väl förberedda när de kommer ut på praktik – och mycket attraktiva för webb- eller nätverksbranschen efter avklarad examen. Du kan även bli certifierad inom Microsoft och Cisco.  

Fördjupning: INFRASTRUCTURE
Tänk framåt. Många företag skriker efter nätverkstekniker som behärskar programmering. Vill du bli systemadministratör, nätverkstekniker, IT-arkitekt eller arbeta med IT-support? Då är detta fördjupningen för dig. Här får du arbeta med trådlösa nätverk, routrar, switchar, servrar och arbetsstationer. Du får en bred utbildning inom IT som förbereder för certifieringar från Cisco och Microsoft. Du jobbar bland annat med ITIL, Office 365, Python och virtualisering av servrar. När du lämnar gymnasiet har praktiken och kurserna gjort dig väl förberedd för att jobba i nätverksbranschen.

Fördjupning: BACK END
Fördjupningen Back End är för dig som vill jobba som webbutvecklare. Du får lära dig att praktiskt bygga moderna webbsidor och att programmera för webben. Du får även lära dig utveckla webbapplikationer med lagring i MYSQL-databas. Dina verktyg är HTML5 och CSS3 samt programmeringsspråken Javascript och PHP. Fördjupningen Back End ger dig möjligheten att läsa alla skolverkets webbkurser. Allt detta gör dig förberedd för ett arbete direkt efter studenten, eller vidare studier på t.ex. Yrkeshögskoleutbildningar inom IT.

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till NTI Gymnasiet Stockholm.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • TE
  • ES
  • EE