På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Välkommen till Sveriges största digitala Gymnasiemässa den 22 - 23 november!

NTI Gymnasiet Stockholm

NTI Gymnasiet i Stockholm, alldeles vid Odenplan, är en väletablerad skola där vi erbjuder undervisning av högsta kvalitet. Alla våra program har pedagoger med spetskompetens inom sina områden – lärare som i många fall har nära samarbeten med olika högskolor och universitet för att utvecklas ytterligare. Vi erbjuder även heltidsmentorer till samtliga klasser.

I vårt makerspace finns den senaste tekniken och där kan du fördjupa dig inom AI, bygga robotar och ta dina kunskaper till nya nivåer. Hos oss finns dessutom möjlighet till spännande internationella möten. Vi har till exempel ett etablerat utbyte med en skola i Japan, dit en grupp elever och personal åker varje år. Du kan också – om du går vårt IT-program – göra en del av din praktik utomlands!

 • NY TEKNIK
  Våra lärare rekar teknikmässor i jakt på den senaste tekniken - Makerspace, AR/VR, 3D-teknik med mera. Vår ambition är att vara bäst på tech i Stockholm! Vi erbjuder även certifieringar inom de olika programmen.
   
 • VÅRT TEAM
  Vi har lärarlegitimerade mentorer som arbetar heltid för att du ska nå din fulla potential. Samtidigt har våra lärare en spetskompetens som ger dig en modern och specialiserad utbildning. Vi är stolta över vårt team!
   
 • ELEVERNA
  Våra elever vill nå långt, är ambitiösa, målinriktade och trygga. Vårt elevråd och våra elevklubbar ser till att vi alltid har med elevernas perspektiv, vilket skapar en bra stämning på skolan.
   
 • NTI GYMNASIEINGENJÖR 
  F.r.o.m läsåret 22/23 erbjuder vi även en ytterligare väg att gå för dig som läst teknikprogrammet – nämligen vår ettåriga påbyggnadsutbildning inom mjukvarudesign, som leder till en gymnasieingenjörsexamen.

Läs mer om oss på vår hemsida!

Våra program:

TE: Informationsteknik – Teknikprogrammet inriktning informations- och medieteknik
Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik ger dig möjlighet att ägna mycket tid till fördjupning inom webb och programmering. Du får en bred behörighet till vidare studier, men faktum är att våra TEINF-elever är så attraktiva på arbetsmarknaden att många får jobb direkt efter avslutade studier. Du har även möjlighet till att bli certifierad inom Microsoft.

Fördjupning: SOFTWARE DEVELOPMENT
På vår spelinriktade fördjupning Software Development lär du dig att designa, bygga och testa datorspel av olika slag. Vi går igenom hela processen och ger både breda och djupa kunskaper inom spelgrafik och animation, programmering och design av spelets gränssnitt. Efter utbildningen är du redo för vidare studier inom detta eller andra områden, eller varför inte att skapa en egen indie-spelstudio?

Fördjupning: ENGINEERING
Denna fördjupning ger dig gedigen träning i teknisk och matematisk problemlösning. Du läser matematik och andra teknikinriktade kurser på en hög nivå, exempelvis Matematik 5 och Matematik specialisering. Kurserna ger dig behö-
righet att komma in på civilingenjörsutbildningar på universitetet. På fördjupningen har du även möjlighet att certifiera dig inom programmering.

ES: Design & Media – Estetiska programmet med inriktning estetik och media
På Estetiska programmet med inriktning estetik och media får du möjlighet att utveckla dina kreativa och tekniska färdigheter. Du handleds genom idéarbete, skissteknik, digitala verktyg och branschrelaterade programvaror. Programmet är högskoleförberedande och passar dig som är nyfiken på livet som speldesigner, illustratör, 2D/3D-grafiker, animatör, fotograf eller grafisk formgivare. Vi arbetar i Mac-miljö med Adobe suiten, som du även kan bli certifierad inom. Som verktyg använder vi också Wacom pro ritplattor och Canon kameror, och du har självklart tillgång till vår fotostudio och ljudstudio.

Fördjupning: MOTION GRAPHICS
Vi arbetar med både klassiska och digitala animationsmetoder i relevant och aktuell programvara. De program
vi använder är bland annat Cinema 4D, After Effects, Animate, Photoshop, Premiere Pro och Illustrator. Här ges du möjlighet att skapa egna berättelser och arbeta med hela processen från bildmanus till animation och ljudläggning.

Fördjupning: VISUAL COMMUNICATIONS
Vi arbetar med foto och grafisk formgivning i Photoshop, Illustrator och InDesign för att skapa visuellt tilltalande produkter för både digitala och tryckta ändamål. Logotyper, studiofotografi, affischer, reklamkampanjer och illustration är exempel på projekt du ges chans att genomföra.

EE: IT & Nätverk – El- och energi-programmet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik
El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik har fullt fokus på webb- och nätverkskurser. Det gör eleverna väl förberedda när de kommer ut på praktik – och mycket attraktiva för nätverksbranschen efter avklarad examen. Du kan även bli certifierad inom Microsoft och Cisco.

Fördjupning: INFRASTRUCTURE
Det finns många anledningar till att välja fördjupningen Infrastructure. Många företag skriker efter nätverkstekniker som behärskar programmering. Vill du bli systemadministratör, nätverkstekniker, IT-arkitekt eller arbeta med IT-support? Då är detta fördjupningen för dig. Här får du arbeta med trådlösa nätverk, routrar, switchar, servrar och arbetsstationer. Du
får en bred utbildning inom IT som förbereder för certifieringar inom Cisco och Microsoft. Du jobbar bland annat med ITIL, Office 365, Python, Microsoft Power Bi, Microsoft Azure och virtualisering av servrar. När du lämnar gymnasiet har praktiken och kurserna gjort dig väl förberedd för att jobba i nätverksbranschen.

Fördjupning: BACK END
Fördjupningen Back end är för dig som vill programmera för webben. Här får du värdefull kunskap i tekniker som används vid utveckling av moderna webbplatser med programmering i fokus. Dina verktyg är HTML5 och CSS3 samt programmeringsspråken Javascript och PHP. Du får även lära dig utveckla webbapplikationer med lagring i MySQL databas. Allt detta gör dig väl förberedd för en framtid som webbutvecklare och för vidare studier på till exempel yrkeshögskoleutbildningar inom IT.

Om NTI Gymnasiet
NTI Gymnasiet är Sveriges ledande gymnasieskola inom tech, science och IT. På våra 29 skolor runt om i landet gör våra elever sig redo för en digital värld i snabb förändring. I höst är kanske du en av oss. Oavsett om du väljer att plugga vidare eller börja arbeta direkt efter examen kommer du att ha nytta av din aktuella kunskap och erfarenhet från att använda den allra senaste tekniken. Du kommer att vara vaken och observant på ny forskning och heta trender. Forma din egen framtid idag, var med och utveckla samhället imorgon.

Vi har 9 skolor i Stockholms län:

NTI Handelsgymnasiet Stockholm

NTI Gymnasiet Nacka

NTI Gymnasiet Stockholm Odenplan

NTI Gymnasiet Sundbyberg

NTI Gymnasiet Södertälje

NTI Gymnasiet Södertörn

NTI Vetenskapsgymnasiet Stockholm Kungsholmen

NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg

NTI Gymnasiet Sollentuna

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till NTI Gymnasiet Stockholm.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

 • TE
 • ES
 • EE