På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Vi ses på Konsert & Kongress i Linköping den 10 nov 2018 kl.9.30-14.00!

Fria Läroverken i Linköping

Fria Läroverken i Linköping erbjuder både högskoleförberedande och yrkesprogram och oavsett program har du alltid möjlighet att läsa in grundläggande behörighet till högskolan. Vårt koncept är uppbyggt kring verkligt lärande, entreprenörskap och innovation.

Du vet vad du gillar. Vi vet vad som krävs.
Här utgår vi från elevernas intressen och låter dem prägla hela skolan. Vi lägger till de bästa pedagogiska metoderna, de mest engagerade lärarna och tydliga strukturer så att du alltid vet vad som gäller. I botten lägger vi en riktig utbildning som ger dig kunskap och möjligheter som räcker hela livet. Och under hela resan fram till din examen utmanar och stöttar vi dig att utvecklas steg för steg, lektion för lektion, dag för dag. Vi har både högskoleförberedande och yrkesprogram som kan kombineras med olika intresseområden. Går du ett yrkesprogram kan du alltid få hjälp med att komplettera med kurser för att få högskolebehörighet.

Vårt koncept
Vårt koncept är uppbyggt kring verkligt lärande, entreprenörskap och innovation. Med verkligt lärande menar vi lärande som är förankrat i verkligheten och som går längre och djupare än vad som kan mätas med formella kunskapstester. Här finns inga håltimmar eller tvära kast mellan olika ämnen. Alla lektioner är längre pass med lärare som hjälper dig och där du kan arbeta färdigt i lugn och ro. Stommen i vårt utbildningskoncept är själva mötet mellan elev och lärare. Därför kan vi utan tvekan garantera att du och alla andra elever blir sedda – varje dag och på varje lektion. På så sätt skapar vi trygghet, stöd och en inspirerande arbetsmiljö.

Vår styrka är entreprenörskap – vi vill att alla våra elever oavsett vilket program de har valt ska bli initiativrika och få en förmåga att göra sina liv spännande och meningsfulla. Därför arbetar vi med entreprenöriellt lärande som är ett pedagogiskt förhållningssätt där kunskap, personlig utveckling, nyfikenhet och handlingskraft är bärande värden. I 3:an erbjuds alla elever ”Karriärstart” för att underlätta nästa steg ut i arbetslivet eller in på högskolan. Alla elever – oavsett program – får också träning i att planera och genomföra olika projekt inom ramen för kursen Entreprenörskap.

Vi fokuserar också på innovation och har som ambition att ligga i framkant av utvecklingen. Vi är snabba med att ta till oss av ny forskning och teknik som kan göra undervisningen och lärandet bättre och mer stimulerande. Eftersom det nya lärandet bygger på digital teknik, kommunikation och gemenskap får du tillgång till moderna verktyg som hela tiden uppdateras. Egen dator är en självklarhet och ett naturligt verktyg i skolarbetet. Våra lärare är inte bara engagerade, duktiga pedagoger och specialister på sitt ämne. De arbetar också aktivt med ny teknik för planering och genomförande av undervisningen.

Idrott
Vi erbjuder tre olika alternativ för dig som vill kombinera gymnasiestudier med idrott.

PROFIL: Du tränar två pass per vecka och läser den teoretiska kursen Träningslära. Utbildningen fokuserar på grundläggande teknisk och taktisk utveckling inom din idrott. Ingen särskild uttagning krävs utan du söker till det program du är intresserad av och väljer idrott som tillval.

ELIT: Du tränar två till tre pass per vecka och läser den teoretiska kursen Träningslära. Utbildningen fokuserar på avancerad teknisk och taktisk utveckling inom din idrott.

NIU: Du tränar två till tre pass per vecka och läser de teoretiska kurserna Tränings- och tävlingslära 1 och 2. Utbildningen fokuserar på avancerad teknisk och taktisk utveckling inom din idrott. Till NIU krävs en separat ansökan som ska ha skickats in senast den 1 december.

  • Handboll
  • Innebandy
  • Ishockey
  • Fotboll

Prova-på
Är du intresserad av Fria Läroverken och vill känna på hur det är att vara elev på vår skola så rekommenderar vi att besöka oss på en prova-på-dag. Då får du vara med på lektioner på det program du är intresserad av och därigenom känna på hur det är att vara elev hos oss.

Du anmäler intresse hos studie- och yrkesvägledaren (SYV) på din skola eller genom att kontakta Helena Lanver, 0736-25 13 75.

Om Fria Läroverken
Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Kalmar, Karlshamn, Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping och Ystad. Läs mer om Fria Läroverken på www.laroverken.se.

Visa mer

Laddar...

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Fria Läroverken i Linköping.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • BF
  • SA
  • TE
  • EK
  • NA