På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Ösby Västmanlands Naturbruksgymnasium

På Ösby, utanför Sala, knyter vi teoriundervisningen till praktisk handling. Om man gjort saker med sina händer får man ökad förståelse för hur saker fungerar. Vi jobbar mycket med att våra kärn- och karaktärsämneslärare jobbar tillsammans och exempelvis har en mattelektion i skogen.

Du får studera på en skola som driver ett levande lantbruk med växtodling och nya maskiner. Här finns mjölkkor i en modern ladugård, ett stall med hästar samt en liten grupp med suggor. Vi har också sällskapsdjur, reptiler, fåglar samt en liten park med bland annat lamor, åsnor och getter.

I vår lilla veterinärklinik får eleverna öva ”på riktigt” tillsammans med veterinär. Bredvid hundstallet är nu den fina hundträningshallen klar och vi har bra förutsättningar för träning året runt.

Vi deltar aktivt i skötseln av Sala kommuns skogar, alltid med nya maskiner. Har du häst eller hund finns det möjlighet för dig att ha dem med på skolan.

På Ösbys Bygg- och anläggningsprogram finns inriktningarna husbyggare och målare. Eleverna blir väl förberedda för att vara anställningsbara efter skolan.

Högskoleförberedande studier
Du kan välja att bredda din utbildning med kurser som ger behörighet till många högskoleutbildningar.

APL – Arbetsplatsförlagt lärande
Vi har en väl fungerande APL verksamhet inom våra olika branscher så du får goda möjligheter att prova på just de yrke du vill arbeta med. För Naturbruksprogrammet finns även möjlighet till APL utomlands.

Internat
Har du en bit att åka, kan du bo på vårt mysiga internat. Våra fritidsledare hjälper till att fixa aktiviteter och finns tillhands om det behövs.

Gymnasiesärskolan
Nationella programmet och Individuella programmet erbjuder 4-åriga utbildningar som förbereder eleverna både för yrkeslivet, boende och fritid.

Naturbruksprogrammet - kan kompletteras med högskolespåret

Bygg- och anläggningsprogrammet

Besök även skolans Facebook-sida!

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Ösby Västmanlands Naturbruksgymnasium.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • IMY
  • BA
  • NB
  • GS
  • GSI