Vi ses på Bombardier Arena ( Entré C ) i Västerås kl.8.30-20.00 den 8 nov 2017!

Ösby Västmanlands Naturbruksgymnasium

På Ösby, utanför Sala, knyter vi teoriundervisningen till praktisk handling. Om man gjort saker med sina händer får man ökad förståelse för hur saker fungerar. Vi jobbar också mycket med infärgning, d.v.s. att våra kärn- och karaktärsämneslärare jobbar tillsammans och har t.ex. en mattelektion i skogen.
 Du får studera på en skola som driver ett levande lantbruk med växtodling och nya maskiner. Här finns mjölkkor i en modern lagård, ett stall med hästar samt en liten grupp med suggor.. Vi har också sällskapsdjur, reptiler, fåglar samt en liten park med b.la lamor, åsnor och getter.
Vi deltar aktivt i skötseln av Sala kommuns skogar, alltid med nya maskiner.
Har du häst eller hund finns det möjlighet för dig att ha dem med på skolan.

På Ösbys Bygg- och anläggningsprogram finns inriktningarna; husbyggare och målare. Eleverna blir väl förberedda för att vara anställningsbara efter skolan.

Högskoleförberedande studier
Du kan välja att bredda din utbildning med kurser som ger behörighet till många högskoleutbildningar.

APL – Arbetsplatsförlagt lärande
Vi har en väl fungerande APL verksamhet inom våra olika branscher så du får goda möjligheter att prova på just de yrke du vill arbeta med. För Naturbruksprogrammet finns även möjlighet till APL utomlands.

Internat
Har du en bit att åka, kan du bo på vårt mysiga internat. Våra fritidsledare hjälper till att fixa aktiviteter och finns tillhands om det behövs.

Gymnasiesärskolan
Nationella programmet och Individuella programmet erbjuder 4-åriga utbildningar som förbereder eleverna både för yrkeslivet, boende och fritid.

Naturbruksprogrammet - kan kompletteras med NA-profil

• Lantbruk
  • Skog
  • Djur (häst eller djurvård)