Kitas gymnasium

Kitas Gymnasium består av tre små skolor, mitt i centrala Göteborg, med bara 250 elever per skola. Det gör att varje elev får en lugn och trygg studiemiljö med nära kontakt med sina lärare. Skolorna är små men tillsammans är vi Göteborgs största friskola. Det gör att vi kan ge den lilla skolans fördelar och samtidigt den stora skolans valmöjligheter.

Vi erbjuder en kreativ studiemiljö för dig som vill ha möjlighet att satsa, både på studier och specialintressen. Hos oss finns många idrottare men även de som vill fördjupa sig i något ämne. Skoldagen består av vanliga lektioner men är koncentrerad mot förmiddagen med korta raster och utan onödiga håltimmar. Eftermiddagen är fri för individuella aktiviteter som träning eller studier.

Våra elever har höga ambitioner med sina studier och vi ställer krav på dem att ansvara för sina studier och disponera sin tid. I gengäld erbjuder vi stor frihet och många möjligheter till personlig utveckling.

Vi tror på helheten
Vårt mål är att skapa en harmonisk helhet med balans mellan teori och praktik. Därför har vi medvetet valt att lägga våra resurser på bra läromedel, fräscha trivsamma lokaler och en omfattande modern utrustning. För oss är det viktigt att ge möjlighet till bredd, fördjupning och specialisering. Skolorna har en högteknologisk utrustning i bland annat kemi och fysik. Här får alla elever själva testa och arbeta med olika instrument och experiment. Alla elever lär sig också att använda olika dataprogram, både allmänna och mer avancerade, kopplade till sin utbildning.

Lärare med både kunskap och engagemang
Skolans grundidé är enkel, vi erbjuder en undervisning med hög kvalitet. För att åstadkomma det satsar vi mycket på att ge varje elev en trygg och stimulerande studiemiljö. Vi ställer krav på eleverna – men också på oss själva. Hos oss finns både unga lärare med nya undervisningsidéer och äldre lärare med lång erfarenhet. Gemensamt för alla lärare är att de förutom djupa kunskaper i sina ämnen har ett brinnande intresse för att undervisa. Dörren till lärarrummet står alltid öppen och under eftermiddagarna finns det möjlighet att träffa lärarna för att få handledning. Allt detta bidrar till att skapa den speciella atmosfär som blivit Kitas kännetecken.

Alla våra utbildningar är utformade för att förbereda för studier på högskola eller universitet och ger inte bara en grundläggande behörighet. Vi garanterar även att du får den särskilda behörighet som krävs för vidare studier inom ditt ämnesområde. Därför har vi förstärkt vissa ämnen som krävs om du t ex vill läsa till civilingenjör eller civilekonom. Dessutom samarbetar vi med flera högskolor och universitet för att du ska vara så väl förberedd som möjligt för att gå vidare i dina studier efter gymnasiet.

Här utbildas framtidens bästa frisörer!
Kitas Frisör är en liten friskola med 60 elever som erbjuder en kreativ och inspirerande miljö. Utbildningen är yrkesförberedande, håller hög kvalitet och är till för dig som har höga ambitioner att bli en duktig frisör. Samtidigt kan du också läsa in högskolebehörighet för att ha fler möjligheter efter gymnasiet. Eleverna på frisörgymnasiet håller till i nya fräscha lokaler på trendiga Magasinsgatan, mitt i centrala Göteborg.

Visa mer

Kontakta Kitas gymnasium


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till Kitas gymnasium. Kitas gymnasium hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • TE
  • EK
  • HU
  • SA
  • HV
  • FS

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!