Vi ses på Stockholms Gymnasiemässa i Älvsjö 23-25 nov 2017! Välkommen till monter C 07:51

Värmdö gymnasium

VÄRMDÖ GYMNASIUM är en av Stockholms populäraste skolor. Skolan, som tillhör Värmdö kommun, ligger centralt vid Gullmarsplan. Verksamheten präglas av variation, delaktighet och trivsel.

Kunskaper, varierat arbetssätt och personlig utveckling
Undervisningen fokuserar på kunskap. Traditionella lektioner varvas med föreläsningar, rollspel, grupparbeten och studiebesök – varierad pedagogik ger bäst resultat. I vårt veckoschema är tisdagar en flexibel dag som möjliggör variation i form av till exempel ämnesintegrerade projekt, kulturaktiviteter och studiebesök men också koncentrerad tid för ett ämne.

Våra elever kommer från hela Storstockholm - samverkansavtalet gör att alla tas emot på samma villkor. Det innebär att du hos oss möter nya vänner med olika bakgrund och från olika delar av länet. Skolans elevföreningar är aktiva och arbetar för att dina tre år med oss ska bli roliga med många sociala aktiviteter som ökar gemenskapen.

Lunchen är viktig och du ska själv kunna välja vad du vill äta och var. Våra elever får ett matkort som gäller på ett fyrtiotal restauranger på Söder och vid Gullmarsplan med omnejd.

Våra program
Ekonomiprogrammet har två inriktningar: Ekonomi med marknadsföringsprofil och Juridik. Båda utbildningarna ger dig grundkunskaper som efterfrågas inom företag och organisationer.

Estetiska programmet musik utvecklar du ditt musicerande samtidigt som du förbereder dig för fortsatta studier. Förutom sång och instrumentalspel, får du bland annat lära dig musikproduktion, ljudteknik, arrangering och komposition.

Naturvetenskapsprogrammet: Inriktningen Naturvetenskap har profiler med fördjupning inom forskning och journalistik, idrott, hälsa och ledarskap samt naturvetenskap. Naturvetenskap och samhälle är en inriktning där globala miljöfrågor, ekonomi och politik står i fokus.

Samhällsvetenskapsprogrammet: Inriktningen Beteendevetenskap vänder sig till dig som är intresserad av medmänskliga frågor, vill arbeta undersökande och lära dig mer om hur människor beter sig och varför. Inriktningen Samhällsvetenskap ger dig en djupare inblick i de globala framtidsfrågorna liksom i hur samhället fungerar och kan förändras.

Teknikprogrammet med inriktningen Informations- och medieteknik förbereder för vidare studier genom en bra grund i teknik, programmering och matematik. Inriktningen ger en fördjupning inom webbutveckling.

Inspireras

Reportage & Nyheter