På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Vi ses på Stockholms gymnasiemässa i Älvsjö 21–23 november!

Värmdö gymnasium

VÄRMDÖ GYMNASIUM är en av Stockholms populäraste skolor. Skolan, som tillhör Värmdö kommun, ligger centralt vid Gullmarsplan. Verksamheten präglas av engagemang och kreativitet och är inriktad mot bildning, akademiska studier och framtida yrkesliv.

Kunskaper, varierat arbetssätt och personlig utveckling
Undervisningen fokuserar på kunskap. Traditionella lektioner varvas med föreläsningar, rollspel, grupparbeten och studiebesök – varierad pedagogik ger bäst resultat. I vårt veckoschema är tisdagar en flexibel dag som möjliggör variation i form av till exempel ämnesintegrerade projekt, kulturaktiviteter och studiebesök men också koncentrerad tid för ett ämne.

Våra elever kommer från hela Storstockholm - samverkansavtalet gör att alla tas emot på samma villkor. Det innebär att du hos oss möter nya vänner med olika bakgrund och från olika delar av länet. Skolans elevföreningar är aktiva och arbetar för att dina tre år med oss ska bli roliga med många sociala aktiviteter som ökar gemenskapen.

Lunchen är viktig och du ska själv kunna välja vad du vill äta och var. Våra elever får ett matkort som gäller på ett fyrtiotal restauranger på Söder och vid Gullmarsplan med omnejd.

Våra program
Ekonomiprogrammet har två inriktningar: Ekonomi med marknadsföringsprofil och Juridik. Båda utbildningarna ger dig grundkunskaper som efterfrågas inom företag och organisationer.

Estetiska programmet musik utvecklar du ditt musicerande samtidigt som du förbereder dig för fortsatta studier. Förutom sång och instrumentalspel, får du bland annat lära dig musikproduktion, ljudteknik, arrangering och komposition.

Naturvetenskapsprogrammet har två inriktningar: Naturvetenskap med olika profiler respektive Naturvetenskap och samhälle, där globala miljöfrågor, ekonomi och politik står i fokus. Båda inriktningarna ger möjlighet till full naturvetenskaplig behörighet.

Samhällsvetenskapsprogrammet: Inriktningen Beteendevetenskap vänder sig till dig som är intresserad av medmänskliga frågor, vill arbeta undersökande och lära dig mer om hur människor beter sig och varför. Inriktningen Samhällsvetenskap ger dig en djupare inblick i de globala framtidsfrågorna liksom i hur samhället fungerar och kan förändras.

Teknikprogrammet med inriktningen Informations- och medieteknik förbereder för vidare studier genom en bra grund i teknik, programmering och matematik. Inriktningen ger en fördjupning inom webbutveckling.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Värmdö gymnasium.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • SA
  • NA
  • EK
  • ES
  • TE