På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Vi ses på Stockholms gymnasiemässa i Älvsjö 21–23 november!

Franska Skolans Gymnasium

Välkommen till Franska Skolans Gymnasium!

Vi är en genuin gymnasieskola i centrala Stockholm. Den franska profilen är en del av skolans historia. Vi tar med oss vår historia in i framtiden. Det innebär att alla elever studerar franska från nybörjarnivå och uppåt, all övrig undervisning sker på svenska. Det handlar också om att lära sig om andra kulturer och öppna upp dörren mot omvärlden. Att visa tydlighet, tolerans och ömsesidig respekt är hörnstenarna i vår verksamhet.

Hos oss kan du studera högskoleförberedande på antingen naturvetenskapliga, samhällsvetenskapliga eller humanistiska programmet. Dina lärare är kunniga, kompetenta och engagerade. De utvecklar ständigt undervisningen för att den ska vara varierad och tydligt förbereda dig inför framtiden. Undervisningen är lärarledd och håller hög nivå.

Franska Skolans Gymnasium erbjuder en gedigen förberedelse för vidare studier på universitet, högskola och arbetsliv såväl i Sverige som utomlands. Många av dina kunskaper kommer du kunna omsätta utomlands redan under din gymnasietid eftersom skolan arrangerar intressanta utbytesresor och praktik i Paris

Vi är en friskola som följer den svenska läroplanen och drivs utan vinstintresse. Du som elev står i centrum. Skolan utmärker sig med en mycket
bra studiemiljö, lokalerna är charmiga, läget är centralt och omgivningen med de vackra kvarteren runt Johannes kyrka är speciell. Möjlighet att läsa många parallella språk och en familjär stämning gör att våra elever känner sig trygga och har stora möjligheter att påverka sina studieresultat. Ca 300 elever går på gymnasiet och skolans storlek, i kombination med den blandning av nationaliteter som finns, skapar en personlig, internationell och mycket studiestimulerande miljö.

Läs mer om oss på skolans hemsida och följ oss på Instagram!

Ta del av aktuella händelser, intressanta nyheter och gemenskapen på Franska Skolans Gymnasium, följ franskaskolansgymnasium.

Vi ser fram emot din ansökan!

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Franska Skolans Gymnasium.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • SA
  • NA
  • HU