Franska Skolans Gymnasium

Välkommen till Franska Skolans Gymnasium!

Vi är en genuin gymnasieskola i centrala Stockholm. Den franska profil en är en del av skolans historia. Vi tar med oss vår historia in i framtiden. Det innebär att alla elever studerar franska från nybörjarnivå och uppåt, all övrig undervisning sker på svenska. Det handlar också om att lära sig om andra kulturer och öppna upp dörren mot omvärlden. Att visa tydlighet, tolerans och ömsesidig respekt är hörnstenarna i vår verksamhet.

Hos oss kan du studera högskoleförberedande på antingen naturvetenskapliga, samhällsvetenskapliga eller humanistiska programmet. Dina lärare är kunniga, kompetenta och engagerade. De utvecklar ständigt undervisningen för att den ska vara varierad och tydligt förbereda dig inför framtiden. Undervisningen är lärarledd och håller hög nivå.

Franska Skolans Gymnasium erbjuder en gedigen förberedelse för vidare studier på universitet, högskola och arbetsliv såväl i Sverige som utomlands. Många av dina kunskaper kommer du kunna omsätta utomlands redan under din gymnasietid därför skolan har valt att arrangerar intressanta möjligheter till utbytesresor och praktik i Paris.

Vi är en friskola som följer den svenska läroplanen och drivs utan vinstintresse. Du som elev står i centrum. Skolan utmärker sig med en mycket bra studiemiljö, lokalerna är charmiga, läget är centralt och omgivningen med de vackra kvarteren runt Johannes kyrka är speciell. Möjlighet att läsa många parallella språk och en familjär stämning gör att våra elever känner sig trygga och har stora möjligheter att påverka sina studieresultat. Ca 300 elever går på gymnasiet och skolans storlek, i kombination med den blandning av nationaliteter som finns, skapar en personlig, internationell och mycket studiestimulerande miljö.

Ta del av aktuella händelser, intressanta nyheter och gemenskapen på Franska Skolans Gymnasium, följ #franskaskolansgymnasium.

Vi ser fram emot din ansökan!

På Alla hjärtans dag pyntade NA2A sitt klassrum så här kärleksfullt. #viärfranskaskolansgymnasium #allahjärtansdag2018❤️ #NA2A

Eleverna i retorikkursen övar på mikrofonteknik. #viärfranskaskolansgymnasium #retorikärkul

Elevpåverkan sker verkligen praktiskt under våra provschemamöten. Vi går igenom samtliga klasser i respektive G1-G3 och optimerar fördelningen av vårterminens prov. De tre mötena gällande vårterminen 2018 är nu avklarade. Bra jobbat och tack till alla engagerade! #viärfranskaskolansgymnasium #provschemamöte #elevpåverkan #arbetsmiljöärviktigt

Emelie från Novahuset besökte idag skolan och pratade om sex och övergrepp i bl.a. HS1. En proffsig föreläsning där hon plockade fram vikten av kunskap om kroppsspråk, gränser och attityder och satte in dem i ett sammanhang där ungdomarna kan använda dem för att skilja på okej-sex och övergrepp. Vidare lyfte hon diskussion om normer, fördomar kring sexuella övergrepp och könsroller/machokulturen. #viärfranskaskolansgymnasium #novahuset