Vi ses på Stockholms gymnasiemässa i Älvsjö 21–23 november! Vi finns i monter C 09:06

Franska Skolans Gymnasium

Vi vill att våra elever ska utvecklas så mycket som möjligt under sin tid på Franska Skolans Gymnasium. Vår välorganiserade verksamhet kännetecknas av engagemang, professionalism och kreativitet och vi är inriktade på bildning och fortsatta akademiska studier.

Våra lektioner är lärarledda och traditionell undervisning varvas med olika arbetsformer, studiebesök, föreläsningar, kulturaktiviteter och ämnesövergripande projekt. Många av dina kunskaper kommer du kunna omsätta utomlands redan under din gymnasietid – under utbytesresor och praktik i Paris. Efter examen från vårt gymnasium är du väl förberedd för vidare studier på universitet, högskola och arbetsliv såväl i Sverige som utomlands.

Våra lärare är skickliga och erbjuder en hög akademisk kvalitet i undervisningen på ett varierat och tydligt sätt. Undervisningen uppmuntrar eleverna att nå längre i deras lärprocesser och våra lärare har ett stort engagemang för varje elev och deras utveckling. Undervisningen sker på svenska enligt svensk läroplan.

Den franska profilen är en del av skolans historia som vi stolt utvecklar vidare. Det franska språket är självklart en viktig del i detta och det innebär att alla elever studerar franska. Är du nybörjare lär vi dig från grunden. Har du läst franska tidigare fortsätter du framåt. Hos oss kan du läsa upp till steg sju i franska.

Den franska profilen handlar också om att lära sig om andra kulturer och öppna upp dörren mot omvärlden. Att visa tydlighet, tolerans och ömsesidig respekt är hörnstenarna i vår verksamhet.

Våra elever kommer från hela Storstockholm. Det innebär att du hos oss möter nya vänner med olika bakgrund och från olika delar av länet. Det går drygt 300 elever här och skolans storlek, i kombination med den blandning av nationaliteter som finns, skapar en personlig, internationell och mycket studiestimulerande miljö.

Skolan har en aktiv elevkår och flera elevföreningar som gemensamt arbetar för att öka gemenskapen med många olika roliga sociala aktiviteter.

Eleverna på Franska Skolans Gymnasium trivs och fokuserar på kunskap och bildning. Vi når längre!

Läs gärna mer om oss på skolans hemsida

Här kan skicka dina frågor till Franska Skolans Gymnasium.

• NA
  • HU