Franska Skolans Gymnasium

Nyckeln till världen börjar med språk, kunskap och din nyfikenhet!

Välkommen till en mindre skola, centralt belägen i Stockholm, med en internationell och interkulturell profil.

Du utvecklar dina kunskaper i mötet med professionella och engagerade lärare i en trygg och lugn studiemiljö. Vi tror på en genomtänkt pedagogik som sätter eleven i centrum.

Våra lektioner är lärarledda där traditionell ­undervisning varvas med varierande arbetsformer, ­studiebesök, föreläsningar, kulturaktiviteter och ämnesövergripande projekt. Många av dina kunskaper kan du omsätta utomlands redan ­under din gymnasietid – under utbytesresor och praktik i Paris. Efter examen från vårt gymnasium är du väl förberedd för vidare studier på univer­sitet, högskola och arbetsliv såväl i Sverige som utomlands. 

Våra traditioner och den franska profilen i kombination med olika inslag under utbildningen bidrar till gemenskap och trivsel. Det franska språket spelar därföre en stor roll och alla elever studerar franska. Är du nybörjare lär vi dig från grunden. Har du läst franska tidigare fortsätter du framåt och du kan läsa upp till steg sju. Den franska profilen handlar också om att lära sig om andra kulturer och öppna dörren mot omvärlden. Att visa tydlighet, tolerans och ömsesidig respekt är hörnstenarna i vår verksamhet. 

Läs gärna mer om oss på skolans hemsida!
Ta del av aktuella händelser, intressanta nyheter och gemenskap. hemsida >>

Visa mer

Kontakta Franska Skolans Gymnasium


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till Franska Skolans Gymnasium. Franska Skolans Gymnasium hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • EK
  • SA

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!