På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Vi ses på mässan på Karinslundsskolan, Sundbyvägen 7, i Strängnäs den 1 oktober kl.16.30 - 19.30!
Vi ses på Gymnasiesärskolemässan på Fryshuset i Stockholm den kl.12-18 den 9 oktober!
Vi ses på Stockholms gymnasiemässa i Älvsjö 21–23 november!

Vackstanäsgymnasiet

En vacker skola med internat, på landet men ändå nära staden

Vackstanäs har funnits sedan 1915 och blev gymnasium 1993. Skolan ligger vid sjön Vällingen och du kommer hit med buss från Södertälje eller Nykvarns centrum på 15 minuter. För dig som bor långt bort har vi istället ett internat med 70 platser där utbildad personal håller i en mängd aktiviteter och läxläsning varje kväll. Här finns en fullstor idrottshall, ett gym, bild- och textilateljéer, fotostudio och elljusspår. Alla lokaler är öppna för elever till klockan 22.00 på vardagar och du äter frukost, lunch och middag som lagas i vårt eget restaurangkök.

Idrottsprogrammet - Barn- och fritidsprogrammet
Här har du möjlighet att bli behörig till högskolan samtidigt som du studerar idrott under din skoltid. Du blir Personlig tränare men flera elever ser även utbildningen hos oss som en bra grund för att senare studera vidare till polis, brandman, fysioterapeut (f d sjukgymnast) eller idrottslärare

Här är programmet för dig som vill ha mycket idrott på schemat och samtidigt få en bra grund för vidare studier. Vi har också nationellt godkänd idrottsutbildning NIU i ishockey, innebandy och basket samt LIU i simning och volleyboll.

Kock eller bagare/konditor - Restaurang- och livsmedelsprogrammet
En lärlingsutbildning där vi bara anlitar de bästa arbetsplatserna. Om du själv är beredd att kavla upp ärmarna och lära dig att arbeta i den höga takt som branschen kräver så har vi arbetsgivare som är beredda att verkligen ge dig chansen. Se film här.

Gymnasial Trädgårdsmästare - Odling och trädgård - Naturbruksprogrammet
Du får utbildning i trädgårdens skötsel och design, både för grönsaksodling och blomsterträdgårdar. Du lär dig att hantera de redskap och maskiner som behövs inom trädgårdsnäringen så som röjsåg och fyrhjuling. Ett yrkesprogram där du lär dig att självständigt sköta en trädgård men också kan få grundläggande högskolebehörighet. Se film här.

Textil Design - Estetiska programmet
Textil design är vår profil inom det estetiska programmet. Programmen ger dig en god estetisk grund med betoning på textil, design, bild och formgivning. Du blir skicklig både praktiskt och teoretiskt – en bra start för framtida studier, oavsett om du ska söka till utbildningar som kräver arbetsprover eller betyg. Se film här.

Ishockey, Innebandy eller basket
Vi har nationellt godkänd idrottsutbildning NIU inom ishockey, innebandy och basket. 

Gymnasiesärskola
På Vackstanäsgymnasiet finns också gymnasiesärskola med två inriktningar: Fastighet, anläggning & byggnation och Hotell, restaurang & bageri. Se film här.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Vackstanäsgymnasiet.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • BF
  • NB
  • RL
  • ES
  • GS