På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Vackstanäsgymnasiet

Internat på landet – nära till stan 
Vackstanäs har funnits sedan år 1915. Skolan ligger vid sjön Vällingen och du kommer hit med buss från Södertälje eller Nykvarns centrum på 15 minuter. För dig som bor långt bort har vi ett internat med 70 platser där utbildad personal håller i en mängd aktiviteter och studiestöd för alla skolans elever varje kväll. Här finns en idrottshall, gym, dansstudio och en egen strand med båtar och kajaker. 

Idrottsprogrammet – Barn- och fritidsprogrammet
Här har du möjlighet att bli behörig till högskolan samtidigt som du studerar idrott under din skoltid. Du blir Personlig tränare men flera elever ser även utbildningen hos oss som en bra grund för att senare studera vidare till polis, brandman, fysioterapeut eller idrottslärare. 

Här är programmet för dig som vill ha mycket idrott på schemat och samtidigt få en bra grund för vidare studier.

Ishockey, Innebandy eller basket
Vi har också nationellt godkänd idrottsutbildning NIU i ishockey, innebandy och basket samt LIU i simning och volleyboll.
Se film här >>

Kock eller bagare/konditor – Restaurang- och livsmedelsprogrammet
En lärlingsutbildning där vi bara anlitar de bästa arbetsplatserna. Om du själv är beredd att kavla upp ärmarna och lära dig att arbeta i den höga takt som branschen kräver så har vi arbetsgivare som är beredda att verkligen ge dig chansen.

Gymnasial Trädgårdsmästare – Odling och trädgård – Naturbruksprogrammet
Du får utbildning i trädgårdens skötsel och design, både för grönsaksodling och blomsterträdgårdar. Du lär dig att hantera de redskap och maskiner som behövs inom trädgårdsnäringen så som röjsåg och fyrhjuling. Ett yrkesprogram där du lär dig att självständigt sköta en trädgård men också kan få grundläggande högskolebehörighet.

Textil Design – Estetiska programmet
Textil design är vår profil inom det estetiska programmet. Programmen ger dig en god estetisk grund med betoning på textil, design, bild och formgivning. Du blir skicklig både praktiskt och teoretiskt – en bra start för framtida studier, oavsett om du ska söka till utbildningar som kräver arbetsprover eller betyg.

Naturguide
På Naturbruksprogrammet med inriktning trädgård erbjuder vi dig som är intresserad av natur, friluftsliv och äventyr, profilen Naturguide. Det innebär att du läser stora delar av det en elev på trädgårdsprogrammet läser, men du får också Naturguidningskurserna. I dessa kurser får du fördjupa kunskaperna i klättring, mountainbike, vandring, paddling mm. Allt för att lära dig leda, organisera och inspirera andra.

Gymnasiesärskola
På Vackstanäsgymnasiet finns också gymnasiesärskola med två inriktningar: Fastighet, anläggning & byggnation och Hotell, restaurang & bageri.
Se film här >>

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Vackstanäsgymnasiet.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • niu
  • ES
  • RL
  • BF
  • NB
  • GS