Vi ses den 21-23 november 2023 på Stockholmsmässan i Älvsjö!

Östra Gymnasiet

Östra gymnasiet är en kommunal gymnasieskola med 870 studiemotiverade elever i Huddinge Kommun - endast 20 minuter från Stockholm city, 17 från Södra station, ca 12 från Älvsjö/Årstaberg och 10 minuter från Västerhaninge. 

Skolan stod klar hösten 2005 och har öppna och ljusa lokaler, med många gemensamma utrymmen som inspirerar till möten. En härlig och trygg miljö som skapar möjligheter till utveckling och lärande. Vi hjälper varje elev till bästa möjliga resultat!

På Östra får du en gedigen gymnasieutbildning med många möjligheter och innovativa idéer. Vi har fyra högskoleförberedande program (Ekonomi, Naturvetenskap, Samhällsvetenskap och Teknik) och ett yrkesprogram (El- och energi). 

Spännande programfördjupningar 
Några exempel på programfördjupningar vi erbjuder är marketing & management, social business, matematik, juridikpaket, kriminalteknik och KTH-paket.

På El- och energiprogrammet finns fördjupningen eventteknik, en spännande breddningskurs inom ljud-, ljus- och bildproduktion. Östra har all utrustning som behövs och du får under utbildningen vara med om ”skarpa projekt” (använda dina kunskaper i verkligheten). 

Musikintresserad – välj estet
Vill du utvecklas inom musik, men samtidigt gå ett brett teoretiskt program? Välj estetisk variant med inriktning musik på Ekonomi, Naturvetenskap, Samhällsvetenskap eller Teknik. 

En skola där alla känner alla
På Östra gymnasiet samarbetar, hjälper och stöttar alla varandra (elever, lärare och övrig personal). Helt enkelt en skola som karaktäriseras av en familjär stämning där "alla känner alla". Det är också en trygg plats att vistas på, då vi har ett inpasseringssystem så att inga utomstående kommer in. Plus att vi har både elevhälsa och trygghetsteam.

Prova på Östra du också!
Du är varmt välkommen att prova på Östra gymnasiet som Elev för en dag eller kom på ett Öppet hus. Mer fakta om Elev för en dag, datum för Öppet hus och info om våra utbildningar på vår webb.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Östra Gymnasiet.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • TE
  • EK
  • SA
  • EE
  • IMS
  • AGI
  • AGN