På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Vi ses på Stockholms gymnasiemässa i Älvsjö 21–23 november!

Odengymnasiet

Söker du en skola i Stockholm där datorn är ett självklart arbetsredskap? Välkommen till Odengymnasiet.

Vi finns på Instrumentvägen 31 i Hägersten och erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet och Hantverksprogrammet inriktning stylist eller frisör. Vårt fokus ligger på att du ska klara av dina studier och nå dina mål. Skolan har familjär stämning och cirka 200 elever.

På Teknikprogrammets inriktning Informations- och medieteknik får du kunskaper inom informations-, kommunikations- och medieteknik. Du läser kurser inom datorteknik, programmering och webbutveckling.

Om du i framtiden vill arbeta inom reklam, marknadskommunikation eller design är Samhällsprogrammets inriktning Medier, information och kommunikation för dig! Du får kunskaper inom sociala medier, journalistik, reklamfilm, poddar och mycket mer därtill.

I skolans lokaler finns frisör- och stylistelevernas egen salong där de tränar sina kunskaper på klasskamrater och riktiga salongskunder.

Vi erbjuder:

Samhällsvetenskapsprogrammetmedier, information och kommunikation
Framtiden tillhör den som kan kommunicera i tal, skrift och bild. Under din utbildning kommer du lära dig om hur olika medier fungerar samt den visuella utformningens betydelse från klassiska typsnitt till dagens lösningar för en snabbare kommunikation. Programmet ger dig en bred plattform för fortsatta studier inom till exempel journalistik, information och reklam.

Teknikprogrammet informations- och medieteknik
Utbildningen för dig som är intresserad av både datorer och naturvetenskap. Du läser allt ifrån webbutveckling, programmering, informations- och medieteknik till naturvetenskapliga ämnen såsom matematik, kemi och fysik. Inom programfördjupningen på Odenplansgymnasiet kan du välja mellan två paket med kurser, Teknik-paketet eller Civilingenjör-paketet. Efter studentexamen kan du välja att läsa vidare på universitet och högskola inom många olika områden.

Hantverksprogrammetfrisör och stylist
I vår salong utbildar vi framtidens frisörer och stylister. Hantverksprogrammet är ett program för sig som vill använda dina händer i ett kreativt yrke och är intresserad av färg och form. Du trivs i sociala sammanhang och tycker om att träffa nya människor.

Frisör
I inriktningen Frisör varvas teori med praktik på ett naturligt sätt. Två dagar i veckan praktiserar du dina kunskaper som frisör i vår salong på Luntmakargatan i Stockholm. Du får värdefulla kunskaper och färdigheter i olika tekniker och behandlingar. Du lär dig hantera verktyg och maskiner på såväl dockor som riktiga kunder. Utbildningen ska också ge dig kunskaper om vilka möjligheter frisöryrket har på den internationella arbetsmarknaden.

Stylist
För dig som har en kreativ och skapande förmåga är Stylist det naturliga valet. Du läser bland annat kurser i make up, stil- och färganalys samt hårstyling. Teori varvas med praktik på ett naturligt sätt. Två dagar i veckan praktiserar du dina kunskaper i salongen på Luntmakargatan. Du utvecklar kunskaper och färdigheter i hantverksprocessen, så som att identifiera behov, välja och hantera verktyg, material och nya tekniker, genomföra och redovisa arbetet samt analysera och utvärdera resultatet.

Introduktionsprogram
Preparandutbildning, Programinriktat individuellt val, Yrkesintroduktion, Individuellt alternativ samt Språkintroduktion. Om du inte har kommit upp i de poäng som krävs för att komma in på de nationella programmen inom samhällsvetenskap, teknik eller hantverk finns det möjlighet att söka till oss via ett introduktionsprogram.

Välkommen till Odengymnasiet – Skolan i nuet med sikte på framtiden!

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Odengymnasiet.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • SA
  • HV
  • IMP
  • IMY
  • TE
  • IMS
  • IMI