Vi ses på Stockholms gymnasiemässa i Älvsjö 21–23 november! Vi finns i monter C 03:31

Nacka Gymnasium

En skola där det hela tiden händer roliga och intressanta saker – det märker du så fort du sätter din fot på Nacka gymnasium

Många elever och föräldrar beskriver Nacka gymnasium som en ”riktig skola”där utbildningen står i centrum och där lärarna bryr sig om sina
elever. Att skolan är ett av de gymnasier i Stockholms län som har flest förstahandssökande tycker vi visar på nöjda elever och 18 utbildningar av hög kvalité. Sveriges kommuner och landstings jämförelser av kommunala gymnasieskolor visar också att Nacka gymnasium är en av Sveriges bästa gymnasieskolor sett till betyg samt hur många elever som tar en gymnasieexamen.

Vårt omfattande internationella kontaktnät tar dig med ut i världen på språk­utbyte, EU-projekt och studieresor. På NA och SA Utland läser du en termin vid en engelsk gymnasieskola utan att förlänga din studietid. På inriktningen Internationell Ekonomi lär du dig hur ekonomi och handel fungerar i ett internationellt perspektiv. Under utbildningen kommer du även att genomföra fältstudier i en europeisk storstad.

På skolan finns en stor bredd av program och inriktningar inom Ekonomi, Naturvetenskap, Samhällskunskap och Teknik som alla förbereder dig väl för fortsatta studier.

Är du intresserad av ett arbete med teknisk inriktning så är El- och Energiprogrammet det rätta. Inriktningen dator och kommunikationsteknik är
en praktisk utbildning som har omfattande teoretiska inslag, inriktningen Elteknik ger en bred kompetens och tekniska kunskaper inom ellära.

Vi har även två unika estetiska utbildningar, så kallade särskild variant. Teknik och musik är en särskild variant av Teknikprogrammet men med
inriktning musik och musikproduktion. Konst och design  är en särskild variant av samhällsvetenskapsprogrammet men med flera estetiska kurser. Vilket program du än väljer kommer du kanske snart själv att upptäcka den stora skolans möjligheter.

Här kan skicka dina frågor till Nacka Gymnasium.

• NA
  • BA