Vi ses på Stockholms Gymnasiemässa i Älvsjö 23-25 nov 2017!

Nacka Gymnasium

Ditt val för framtiden!
En skola där det hela tiden händer roliga och intressanta saker – det märker du så fort du sätter din fot på Nacka gymnasium.

Många elever och föräldrar beskriver Nacka gymnasium som en ”riktig skola” där utbildningen står i centrum och där lärarna bryr sig om sina elever. Att skolan är det gymnasium i Stockholms län som har flest förstahandssökande tycker vi visar på nöjda elever och 21 utbildningar av hög kvalité. Sveriges kommuner och landstings jämförelser av kommunala gymnasieskolor visar också att Nacka gymnasium är en av Sveriges bästa gymnasieskolor sett till betyg samt hur många elever som tar en gymnasieexamen.

Vårt omfattande internationella kontaktnät tar dig med ut i världen på språkutbyte, EU-projekt och studieresor. På NA och SA Utland läser du en termin vid en engelsk gymnasieskola utan att förlänga din studietid. Ekonomiprogrammet ingår i ett nordiskt projekt där en grupp elever besöker balnd annat Island.

Av våra fyra inriktningar av naturprogrammet är NA Biomedicin är unik inriktning för dig som är intresserad av att studera vidare till läkare eller veterinär efter gymnasiet.

Är du intresserad av IT kan du välja teknikprogrammet – Informations- och medieteknik, elprogrammet – Dator- och kommunikationsteknik eller samhällsvetenskapsprogrammet – Medier, information och kommunikation. På elprogrammet ges du möjlighet till CCNA-certifiering.

Vi har även tre unika estetiska utbildningar, så kallade särskild variant: Teknik och musik är en särskild variant av Teknikprogrammet men med inriktning musik och musikproduktion. Konst och design samt Musikproduktion är särskilda varianter av samhällsvetenskapsprogrammet men med flera estetiska kurser. Vilket program du än väljer kommer du kanske snart själv att upptäcka den stora skolans möjligheter.