Vi ses på Stockholms gymnasiemässa i Älvsjö 21–23 november! Vi finns i monter C 04:21

Grillska Gymnasiet Kungsholmen

Skolan ligger i dagsläget i Sundbyberg, men flyttar in i nya, fina lokaler i stan till läsåret 2020/2021. Det innebär att skolan också byter namn från Grillska Gymnasiet Sundbyberg till Grillska Gymnasiet Kungsholmen. Observera att öppet hus och prova på-dagar därför sker i våra nuvarande lokaler i Sundbyberg.

På Grillska Gymnasiet Kungsholmen får skolmaten högsta betyg och 97 % av våra elever rekommenderar skolan till andra. Här går ca 150 elever på två program; Ekonomi, inriktning ekonomi och Restaurang och livsmedel, inriktning kök och servering eller bageri och konditori.

Ett praktiskt ekonomiprogram

Hos oss får du en bred ekonomiutbildning med mycket praktiska inslag. Här får du verkligen arbeta med det du läser och pröva dina kreativa affärsidéer i praktiken. Vi jobbar mycket med socialt entreprenörskap, där samhällsnyttan är lika viktig som de ekonomiska vinsterna.

Goda jobbchanser efter restaurangprogrammet

Läser du RL får du laga och servera maten till gästerna på skolans egen restaurang. Gör praktik på några av Stockholms bästa restauranger och bagerier och bygg ett ovärderligt kontaktnät för framtiden. Efter avslutad utbildning har du stora chanser till jobb inom branschen både i Sverige och utomlands.

Verkliga projekt och aktivt samhällsengagemang

Hos oss får du arbeta i längre sammanhållna pass med verklighetsbaserat lärande och riktiga projekt i samarbete med företag och organisationer. Alla elever har möjlighet att starta ett UF-företag. Här finns ett aktivt arbete med samhällsengagemang för att ge dig möjlighet att påverka och göra skillnad.

Tro på din egen förmåga och nå dina mål

Vi jobbar för att stärka elevernas tro på sig själva och på sin egen förmåga, bland annat genom motivation och hälsa. Tillsammans arbetar vi utifrån skolans värdegrund för att alla ska må bra och nå sina mål.

Grillska Gymnasiet drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse och är en friskola utan vinstsyfte. Det betyder att eventuellt överskott går tillbaka till verksamheten.

Inspireras

Reportage & Nyheter

Här kan skicka dina frågor till Grillska Gymnasiet Kungsholmen.

• RL
  • IMV