Falu Frigymnasium

Falu Frigymnasium är en lärarägd skola med omtalad atmosfär. Här utmanas varje elev på just sin nivå, i små klasser, men med stort stöd från lärare och mentorer. Målet är att nå en kunskap som ger verklig nytta för livet. Undervisningen är direkt förberedande för arbetsliv eller vidare studier på högskola och universitet.

2016 tilldelades Falu Frigymnasium som enda skola i Sverige kvalitetsutmärkelsen "Bättre skola". Ett kvitto på att vi håller kvalitet i absolut toppklass! Det är en självklarhet för oss att alltid jobba med hög kvalité och under läsåret 2015-16 granskades vår skola av Skolinspektionen. Vid deras granskning fick vi bekräftat att vårt arbete ger mycket gott resultat och vi är ledande på många områden. Det känns härligt att få denna bekräftelse och vi är extra stolta över att vi ligger i topp när det gäller trygghet och studiero!

Skolan har sedan många år en internationell profil
Varje program skapar projekt och teman tillsammans med partners runtom i världen. Eleverna har via utbyten, språkresor och studiebesök stora möjligheter att resa.

FaluFri är certifierad FN-skola och det globala perspektivet finns med i all undervisning. Varje år arrangeras ett populärt FN-rollspel där eleverna agerar diplomater och på engelska förhandlar om komplexa frågor.

Från och med läsåret 17 / 18 erbjuder skolan Ekonomiprogrammet med inriktningarna Juridik och Ekonomi samt Teknikvetenskap som ny inriktning på Teknikprogrammet.

Besöksdagar
Vi tar gärna emot de som vill besöka oss under en vanlig skoldag, läs mer här. Ring vår syv Anna Billström: 023-77 78 52.

Välkommen att bli en del av vår trevlig skola!

Besöksdag på Falu Fri - matteworkshop med SA1b

Ordets makt-Fredens hus ✨med Antonio Basala 👍

Tack elevrådet för en fin avslutning. Nu är det äntligen jullov! God Jul ♥️ #falufri

Ambulans på besök #undersköterska #vårdochomsorgsprogrammet #räddningsgymnasiet #räddningsmedicin #uska #viharkulpåvo