Falu Frigymnasium

Falu Frigymnasium är en lärarägd skola med omtalad atmosfär. Här utmanas varje elev på just sin nivå, i små klasser, men med stort stöd från lärare och mentorer. Målet är att nå en kunskap som ger verklig nytta för livet. Undervisningen är direkt förberedande för arbetsliv eller vidare studier på högskola och universitet.

Skolan har sedan många år en internationell profil
FaluFri är även medlem i föreningen Norden och dessutom en av de första skolorna i Sverige att delta i EPSAP, Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram. Ge oss din gymnasietid och vi ger dig världen. Varje program skapar projekt och teman tillsammans med partners runtom i världen. Eleverna har via utbyten, språkresor och studiebesök stora möjligheter att resa.

FaluFri är certifierad FN-skola och det globala perspektivet finns med i all undervisning. Varje år arrangeras ett populärt FN-rollspel där eleverna agerar diplomater och på engelska förhandlar om komplexa frågor.

Sveriges bästa skola
Varje år delar Institutet för Kvalitetsutveckling SIQ ut kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola.

2016 var Falu Fri den enda skolan i Sverige som mottog utmärkelsen, något man är väldigt stolt över. Kvalitetsutmärkelsen är ett bra kvitto på att
den profil och det arbetssätt skolan har fungerar för dess elever.

”Falu Fri gymnasium är med sin starka kvalitetskultur ett lysande föredöme och har gjort sig välförtjänt av Kvalitetsutmärkelsen Bättre skola 2016.”
– Ur domarkommitéens motivering

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Falu Frigymnasium.

• NA
  • VO