Vi ses på Mockfjärdsskolan, Skolvägen 1 i Gagnef, den 22 oktober kl.15-20!

Falu Frigymnasium

Falu Frigymnasium är en personalägd skola med omtalad atmosfär. Här utmanas varje elev på just sin nivå, i små klasser, men med stort stöd från lärare och mentorer. Målet är att nå en kunskap som ger verklig nytta för livet. Undervisningen är direkt förberedande för arbetsliv eller vidare studier på högskola och universitet.

Skolan har sedan många år en internationell profil
På Falufri har vi det internationella perspektivet i fokus och det  har varit vår grundidé sedan starten 2001. Som elev på Falufri möter du globala frågor i såväl klassrummet som på plats i verkligheten.

Vi belyser vikten av samarbete och förståelse på lokal, regional, nationell och global nivå.  Undervisningen ger dig som elev verktyg för att förstå omvärldens utmaningar och medel att påverka din och andras gemensamma framtid. Varje år arrangerar Falufri studiebesök och studieresor till andra länder. Dessutom samarbetar vi  med skolor och organisationer i andra länder i olika djupgående projekt.

I projekten utvecklar du din förmåga att sam­arbeta, samtidigt som du får en förståelse för vår tids allra viktigaste frågor.

FaluFri är certifierad FN-skola och det globala perspektivet finns med i all undervisning. Varje år arrangeras ett populärt FN-rollspel där eleverna
agerar diplomater och på engelska förhandlar om komplexa frågor. FaluFri ingår också i Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram tillsammans med skolor i 26 andra länder. Programmet innebär att vi lyfter frågor som är aktuella i EU och därmed ger alla elever chansen att bli väl ­informerade om vilka beslut som fattas samt hur de kan vara med och påverka.

Sveriges bästa skola
Varje år delar Institutet för Kvalitetsutveckling SIQ ut kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola

2016 var Falu Fri den enda skolan i Sverige som mottog utmärkelsen, något man är väldigt stolt över. Kvalitetsutmärkelsen är ett bra kvitto på att den profil och det arbetssätt skolan har fungerar för dess elever.

”Falu Fri gymnasium är med sin starka kvalitetskultur ett lysande föredöme och har gjort sig välförtjänt av Kvalitetsutmärkelsen Bättre skola 2016.” – Ur domarkommitéens motivering

Här kan skicka dina frågor till Falu Frigymnasium.

• NA
  • VO