Drottning Blankas Gymnasieskola Kristianstad

Om DBGY Kristianstad

Drottning Blankas Gymnasieskola är skolan som är engagerad i sina elever, sitt närområde och världen. Genom personligt engagemang når vi tillsammans med våra elever framgång. Vi satsar på gemenskap – det är viktigt för oss att alla elever blir sedda.

Vi har totalt cirka 550 elever och 50 pedagoger och finns idag på 3600 kvadratmeter uppdelade på fyra våningsplan på Föreningsgatan 1. Vi håller till i historiska lokaler som blivit modernt anpassade för vår verksamhet.

På skolan är elevhälsan aktiv och väl synlig. Kurator och skolsköterska är tillgängliga för spontana besök men genomför också hälsosamtal och mer planerade möten med elever.

Dessutom har vi valt att satsa på ett nytt mentors-koncept som innebär att mentorerna inte har undervisning och därför är tillgängliga i mycket större utsträckning. Varje program/spår har en egen mentor som följer elevens utveckling under alla tre åren. Våra mentorers uppdrag är att, förutom stötta och guida eleven genom sina studier, ha en kontinuerlig kontakt med hemmet och genomföra utvecklingssamtal en gång per termin.

Välkommen till oss på Drottning Blankas Gymnasieskola!

Här kan skicka dina frågor till Drottning Blankas Gymnasieskola Kristianstad.

• EK
  • ES