På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Drottning Blankas Gymnasieskola Kristianstad

Om DBGY Kristianstad

Vår skola i Kristianstad startades 2010, då som Plusgymnasiet. Sedan en tid tillbaka heter vi Drottning Blankas Gymnasieskola. Vi har studio och ensemblerum för musikproduktion, välutrustad stylistsal och en fotostudio med den senaste utrustningen. Vi samarbetar med ett lokalt gym där elever på barn- och fritidsprogrammet genomför sin inriktning träning och ledarskap.

På skolan är elevhälsan aktiv och väl synlig. Kurator och skolsköterska är tillgängliga för spontana besök men genomför också hälsosamtal och mer planerade möten med elever. Det specialpedagogiska teamet arbetar i klassrum och enskilt för att fånga upp och hjälpa elever med behov av särskilt stöd samt handleder lärare och annan stödpersonal.

Dessutom har vi valt att satsa på ett nytt mentors-koncept som innebär att mentorerna inte har undervisning och därför är tillgängliga i mycket större utsträckning. Varje program/spår har en egen mentor som följer elevens utveckling under alla tre åren. Våra sex mentorers uppdrag är att, förutom stötta och guida eleven genom sina studier, ha en kontinuerlig kontakt med hemmet och genomföra utvecklingssamtal en gång per termin.

Skolans bibliotek används av lärare och elever som får hjälp av vår bibliotekarie.

Välkommen till oss på Drottning Blankas Gymnasieskola!

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Drottning Blankas Gymnasieskola Kristianstad.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • EK
  • SA
  • ES
  • HV
  • HA
  • BF
  • VO