Vi ses på Malmömässan i november 2023!

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

Välkommen till Klara Teoretiska Gymnasium Malmö!

På Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö är vår styrka att vi ser våra elever som individer. Det betyder att vi coachar dig att nå dit du vill utifrån dina drömmar och ambitioner. Vi vill att du ska ha stort inflytande över din skola – därför är du omgiven av engagerade lärare som lyssnar och som kommer att kämpa för dig.

Skolan ligger i centrala Malmö i ljusa, moderna lokaler med tillgång till en egen härlig altan. Vi erbjuder dig en bra arbetsmiljö där varje klass har sitt eget hemklassrum för fokus och studiero. Dessutom har vi bekväma studiebås för självstudier.

Helhetssyn
Klara Teoretiska Gymnasium Malmö har en helhetssyn på utbildning, vi vill utveckla våra elever på flera sätt: intellektuellt (med höga kunskapsmål), socialt (med god gemenskap), kulturellt (med upplevelser, inspiration och skapande), fysiskt (med välbefinnande och prestationsförmåga) och mentalt (med ideala prestationstillstånd).

Stark sammanhållning
Klara Teoretiska Gymnasium Malmö är sammanhållningen lika viktig som själva undervisningen. Våra gemensamma aktiviteter, idrotts- och kulturarrangemang, traditioner och skolföreningar bidrar till en unik anda och gemenskap.

Inspirerande miljö
Klara Teoretiska Gymnasium Malmö ligger i innerstaden med närhet till allt. Moderna och inspirerande miljöer och en fin omgivning kännetecknar oss. Skolan har bland annat en egen innergård, skolcafé, bibliotek och ett tyst uppehållsrum för studier. 

Höga kunskapsmål
Motivation, självförtroende och inre balans är avgörande för att lyckas. På Klara Teoretiska Gymnasium Malmö får du lära dig beprövade metoder som används av elitidrottare för att må bättre och prestera ditt bästa i alla sammanhang i livet.

En levande skola
Högtider, fester och traditioner är viktiga händelser i skolans liv som vi gör mesta möjliga av. Elevkår, referensgrupp, idrottsförening, teatergrupp, ambassadörskap, HG-utmaningen – listan är lång på aktiviteter du som elev kan engagera dig i på skolan.

De bästa lärarna
Ingenting är viktigare för en skola än att ha bra lärare. Lärarna på Klara Teoretiska Gymnasium Malmö är engagerade ämnesspecialister och inspirerande pedagoger, som både ställer höga krav och får alla att trivas.

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Klara Teoretiska Gymnasium Malmö.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • EK
  • SA