Vi ses på Älvsjömässan 22-24 november! Vi ses i monter C 15:43

Riksgymnasiet för döva och hörselskadade

Riksgymnasiet för döva och hörselskadade erbjuder 16 nationella program och alla introduktionsprogram. För dig som vill göra en idrottssatsning i fotboll/futsal under gymnasietiden finns Riksidrottsgymnasiet (RIG).

Riksgymnasiets utbildningar finns på fyra kommunala skolor i Örebro: Kvinnerstagymnasiet, Rudbecksgymnasiet, Tullängsgymnasiet och Virginska gymnasiet. Våra elever följer samma kursplaner som övriga gymnasieskolan, men går i egna klasser.

Som elev på Riksgymnasiet får du välja om du vill ha din utbildning på teckenspråk eller på talad svenska med stöd av hörselteknik. Vår hörselteknik har bra ljudkvalitet och är enkel att använda för att du ska ha de bästa förutsättningar att höra och följa med i undervisningen.

På Riksgymnasiet har vi små undervisningsgrupper och behöriga lärare med specialkompetens. Hos oss får du goda förutsättningar att nå kunskapsmålen för utbildningen och blir väl förberedd för framtida arbete eller vidare studier

Idrott - RIG
Som RIG-elev kan du söka alla nationella program på Riksgymnasiet. Det innebär att du kan gå i en klass där du är den enda eleven som går på RIG. På Riksgymnasiet samordnar vi mellan de olika programmen för att våra idrottselever ska få träningstider tillsammans. Eleverna på RIG läser 700 poäng i ämnet specialidrott, som anordnas inom ramen för individuellt val, programfördjupning och utökat program. Det finns möjlighet att förlägga utbildningen till fyra år. På RIG kommunicerar vi i förstahand på teckenspråk.

Boende och fritid
På Riksgymnasiet finns ett nära samarbete mellan skola, boende och fritid. För att lyckas i skolan är det viktigt med ett bra boende och en givande fritid. Vi erbjuder boende i veckohem eller elevboende och på vår mötesplats Café 019 kan du umgås och träffa nya kompisar.

Hos oss går elever med:

• dövhet
  • hörselnedsättning
  • generell språkstörning
  • kombinerad syn- och hörselnedsättning

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Riksgymnasiet för döva och hörselskadade.

• BF
  • NA