Törnströmska gymnasiet

Yrkesstolt – nyfiken och kreativ!

Törnströmska gymnasiet är en av kommunens fyra gymnasieskolor. Skolan ligger mitt i stan och har en hänförande utsikt över östra skärgården. De fem våningsplanen härbärgerar sex program med flera olika inriktningar inriktningar, två program med riksintag samt särgymnasium. Tre program är högskoleförberedande och tre är yrkesprogram. Törnströmska är ett skolhus som sjuder av spännande aktiviteter med teori och praktik i en kreativ blandning.

Programmens olika karaktär ger unika möjligheter till samarbete över programgränserna och möjligheterna är näst intill outtömliga. I huset finns bibliotek, lunchrestaurang och elevcafé samt gott om övriga elevutrymmen. På skolan råder ett öppet och engagerat arbetsklimat och vi trivs med varandra. Vi utvärderar vår verksamhet kontinuerligt och följer på så vis upp våra resultat gentemot mål och styrkokument.

På vår skola arbetar vi aktivt med att värna om de demokratiska värden på vilka vårt samhälle vilar. Detta ställer i sin tur stora krav på dig som har valt att studera hos oss, bl a i termer av att följa de spelregler som finns för att utbildningen skall fungera. Vi förväntar vi oss att varje elev följer sitt schema, kommer i tid, har rätt saker med sig och alltid gör sitt bästa.  Om vi alla lever upp till detta så finns de bästa förutsättningar till en givande och rolig gymnasietid som på bästa sätt förbereder dig på den framtid du själv väljer, oavsett om det gäller arbete eller fortsatta studier.

Törnströmska gymnasiet är en stor och levande skola med yrkesprogram och högskoleförberedande program. När du besöker vår skola får du en härlig upplevelse. Det byggs hus, tapetseras och slås sjömansknopar. Har du tur kan du få se fantastiska animationer i 3D. Du ska heller inte bli förvånad om du i huset hör någon som river loss ett gitarrsolo samtidigt som du ser några som sitter och svettas över ett prov i historia. En bit ifrån oss på Trossö, närmare bestämt på Rosenholm får du möta ljudet av motorer samt kanske möjlighet att prova på att köra någon av alla våra maskiner. Vår skola, den yrkesstolta skolan, sjuder av kreativitet och nyfikenhet.

Hos oss arbetar lärarna i arbetslag. Arbetslaget samarbetar och följer sina elevers studier på nära håll - allt för att din skoltid hos oss ska bli så bra som möjligt. Av våra elever förväntar vi oss engagemang, ansvar och öppenhet. Vi har ett elevhälsoteam på skolan som finns där för dig när du behöver dem - varje elev blir sedd.

Törnströmska gymnasiets ledord samarbete, engagemang, tydlighet och trovärdighet genomsyrar allt arbete vid skolan.

Vill du flytta hit?
Vi har tillsammans med Karlskronahem utarbetat ett populärt boendekoncept för våra studenter som vi kan erbjuda dig, vill du veta mer kontakta Ulrika Oijens e-post: [email protected]

Bli vän med Törnströmska på Facebook!

Detta gäller endast 2:or och 3:or på Törnströmska gymnasiet (Psilanderhuset och på Rosenholm). Ni som går i ettan har en liknande punkt på er poängjakt som ni även skulle kunna göra samma dag. Nu börjar det närma sig Halloween och då tänkte vi i elevkårens evenemangsutskott att det skulle passa bra med en liten tävling under temat "Halloween". Den kommer vara nu på fredag den 20/10 och endast på fredagen. Den vinnande klassen kommer vinna ett finfint pris i cafeterian. Den vinnande klassen av tävlingen kommer att skrivas ut här på instagram, och även i evenemanget på Facebook någon gång under v.43. Ni får klä ut er till vad ni vill, det är bara er kreativitet som stoppar er! Men ni kommer att bli bedömda med poäng mellan 1-10 på kreativiteten. Man kommer få poäng för varje utklädd person i sin klass. Om vi blir riktigt imponerade så kan man få bonuspoäng. REGLER: • Alla bilder ska läggas ut på ett gemensamt instagramkonto för just er klass. Använd #törniween17 och tagga @elevkaren.tornstromska så att vi lätt kan hitta. • Bilderna måste vara tydliga och tagna på skolan samma dag som evenemanget är, det vill säga 20/10. • Under bilden måste ni skriva vilken kategori bilden tillhör, samt vad/vem/vilka ni är utklädda till. Må bästa klass vinna!

Mössprovning med Galio idag!!! Först i stan, eh @swordselevkar @chapmanselevkar😉 och är ni medlemmar i kåren så får ni extra 12% ;D

Medan andra fixar och skriver ut så ligger Hipsterboy_99 i soffan är är fab

ÅRETS KILLERGAME ÄR NU AVSLUTAT! Vinnaren blev Josipa som tog förra årets vinnare Carro när hon satt och solade utanför skolan! #elevkår

Årets poängjakten är nu avslutad! Vinnaren är korad och vi kommer att kontakta klassen inom kort! Stort tack till alla som deltog och vi hoppas ni kommer ha det riktigt kul under studenten!

Elevkårsmöte mellan skolorna idag👌🏼 och en lunchdejt på det🌸🌸🌸 #elevkår