LUCAZ LÄSER APP- OCH WEBB

Lucaz är elevambassadör och går i 3an på LBS Kreativa Gymnasiet. Han läser App- och webbutveckling på Teknikprogrammet. Här berättar han varför han valde LBS, vad han tycker om lärarna och gemenskapen.

Varför valde du LBS?

– Främsta anledningen var att inriktningen jag valde och tillhörande kurser lät intressanta och verkade matcha mina intressen. Dessutom uppfattade jag skolan som mycket mysig och gemenskaplig samt att lärarna upplevdes som trevliga och kompetenta.

Varför tycker du man ska välja LBS?

– Föredrar man en liten skola med stark gemenskap, mycket aktiviteter, mysiga lokaler och intressanta kurser är LBS ett perfekt alternativ. Dessutom resulterar de små klasserna i den bästa möjligheten att bli sedd och tilldelad den hjälp man behöver samt en chans att påverka kursupplägget.

Vad får du lära dig på din profil?

– Under de 3 åren på inriktningen App- och webbutveckling läser man kurser som Webbutveckling 1 och 2, Webbserverprogrammering, Programmering 1 och 2, Gränssnittsdesign samt Dator- och nätverksteknik. Man får alltså grundläggande kunskap i alla delar av att konstruera en hemsida, från att designa användargränssnittet till att programmera back-end servern med alla dess funktionalitet. Utöver detta medföljer självklart en hel del Matematik, Fysik och Kemi.

Hur är gemenskapen på skolan?

– Gemenskapen är fantastisk och för många en avgörande anledning till varför de väljer LBS. Den överskrider både klasserna och årskursernas gränser. Det är möjligtvis ett resultat av de många aktiviteter och tävlingar som både skolan och elever arrangerar.

Vad är det bästa med skolan?

– Utan tvekan gemenskapen och våra underhållande aktiviteter.

Vem passar utbildningen?

– Den passar dig som, med förkunskaper eller ej, är intresserad teknologin bakom webben och dess otaliga hemsidor med ett öga för Matematik, Fysik och Kemi.

Vad har du för framtidsplaner?

– Planen tillsvidare är att efter examen studera vidare som Civilingenjör i Datateknik på Chalmers tekniska högskola.

Hur är lärarna på skolan?

– Lärarna är alla trevliga och stannar gärna för ett kort samtal i korridorerna. Med varierande utbildningsmetoder är de alltid öppna för kritik och förbättringar för att tillsammans ge oss elever den bästa möjliga utbildningen.

Vad är ditt bästa tips till en niondeklassare som ska börja på gymnasiet?

– För guds skull kom på öppet hus! Vi elevambassadörer ta mer än gärna emot er. Utöver det är skuggning ett briljant tillfälle att få en uppfattning av skolans dagliga verksamhet, något som de öppna husen inte förser på samma vis.