LBS Kreativa Gymnasiet Jönköping

Creators welcome!

Här på LBS Kreativa Gymnasiet Jönköping kan du lära dig vara kreativitet inom digitalt skapande av olika slag. Utbildningarna utgår från Teknikprogrammet och Estetiska programmet och de olika profilerna är skräddarsydda utifrån branschens utveckling och behov. Du får en blandning av teoretisk och praktisk utbildning som utmanar ditt kreativa tänkande och samtidigt gör dig behörig till högskolan!

LBS Jönköping ligger centralt, precis vid Resecentrum och Vättern. Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. I Jönköping finns mängder av möjligheter för att integrera utbildningen med såväl medie- som spelbranschen och vi använder oss av den senaste tekniken. Här kommer du att få en aktuell gymnasieutbildning samtidigt som du får jobba med något du brinner för. 

Var kreativ och få högskolebehörighet!

Med lärare och projektarbeten som tränar dig i att använda kreativitet och teknik till att ta fram unika lösningar på moderna utmaningar kan dina idéer bli till verklighet på LBS Kreativa Gymnasiet. Dessutom blir du behörig för högskolan. Vill du ha en inspirerande gymnasietid som förbereder dig för dagens kreativa branscher? Då borde du bli en del av oss på LBS Kreativa Gymnasiet. 

Brinner du för e-sport?
Från och med hösten 2025 är det möjligt att läsa e-sport som NIU (nationell idrottsutbildning) på LBS Jönköping. Det innebär att du får fysisk, mental och praktisk spelträning på hög nivå -under skoltid! Utbildningen är i samspel med Svenska E-sportförbundet (SESF) och en del av din högskoleförberedande gymnasieutbildning. Om du är intresserad av att gå utbildningen söker du till vår skola och det program du vill gå och sedan anssöker du till SESF för NIU e-sport. 

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

Kontakta LBS Kreativa Gymnasiet Jönköping


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till LBS Kreativa Gymnasiet Jönköping. LBS Kreativa Gymnasiet Jönköping hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • niu
  • TE
  • ES

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!