På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Vi ses på Uppsalas gymnasiemässa den 14 nov kl. 9-19 på Fyrishov (Hall C & D)!

Yrkesgymnasiet Uppsala


Yrkesgymnasiet Uppsala har helt nyrenoverade lokaler och dessa präglas av ljus och fin atmosfär med inbjudande lärosalar. På vår skola jobbar vi tillsammans, både personal och elever. Vi inbjuder till en varm gemenskap, där alla får möjligheten att utvecklas och nå sin fulla potential. YG Uppsala ligger ca 10 minuters gångväg från tågstation vilket gör det lätt att pendla från hela länet.

Vi vill göra dig anställningsbar
Yrkesgymnasiet är rätt val för dig som vill lära dig ett yrke från grunden i en studieform där du jobbar mycket praktiskt. Minst 50% av din utbildningstid är ute på en arbetsplats tillsammans med en erfaren handledare. Vi söker dig som vill bli framtidens yrkesman eller yrkeskvinna.  

APL under utbildningen
Vi tror att eleverna lär sig bättre genom att arbeta ämnesövergripande och verklighetsbaserat. Genom att halva utbildningen sker i form av praktik (APL = Arbetsplatsförlagt Lärande) på en plats i verkligheten, får du ett värdefullt kontaktnät som kan generera inte bara extrajobb utan även anställning efter utbildningens slut. Därför tycker vi att det är viktigt att ha bra och kvalitativa APL-platser. Vi samarbetar med såväl branschförbunden som med företag inom det lokala och regionala näringslivet. Vi söker efter framgångsrika och välskötta företag som är i behov av just dig. 

Få 1000 kr extra i månaden som lärling
Som lärling har du möjlighet att få 1000 kronor extra per månad under den tid du är på din lärlingsplats. Kravet för att du ska kunna få detta lärlingsbidrag är att du går en lärlingsutbildning på gymnasiet där du under delar av din utbildning är på en arbetsplats.

Yrkesgymnasiet i samhället
På Yrkesgymnasiet vill vi att våra elever ska vara förebilder. Därför får de inte bara en värdefull utbildning inom sina yrken, de får även göra gott för samhället och miljön. Vi på Yrkesgymnasiet vill ge vad vi kan av hjärta och kunskap, därför får våra elever delta i projekt som gynnar samhället. 

Visa mer

Vår fina elev Moa har visat fram fötterna och redan fått börja jobba extra på sin APL-plats.👌💚 Vi besökte Moa på Studioline i Östervåla och passade på att ställde några frågor! Kika in vår hemsida och läs hela artikeln.⭐ http://yrkesgymnasiet.se/har-finns-vi/uppsala/

Vår fina elev Moa har visat fram fötterna och redan fått börja jobba extra på sin APL-plats.👌💚 Vi besökte Moa på Studioline i Östervåla och passade på att ställde några frågor!
Kika in vår hemsida och läs hela artikeln.⭐
http://yrkesgymnasiet.se/har-finns-vi/uppsala/

Endast elever på skolan: Välkommen in på halloweenfirande på Yrkesgymnasiet. Kl 12.30 – 15.00 27/10 Elever i åk 2 och 3 skriv till era yrkeslärare om ni kommer in till skolan på dagen eller är på APL. Obligatorisk utklädnad För mer info kolla progress eller prata med Mitra eller Emilie. #halloween #yguppsala

Endast elever på skolan:  Välkommen in på halloweenfirande på Yrkesgymnasiet. Kl 12.30 – 15.00 27/10
Elever i åk 2 och 3 skriv till era yrkeslärare om ni kommer in till skolan på dagen eller är på APL. 
Obligatorisk utklädnad
För mer info kolla progress eller prata med Mitra eller Emilie. #halloween #yguppsala

Vi var där👍, förra veckan fick alla elever på YG Uppsala chansen att gratis gå på äventyraren Aron Anderssons föreläsning! Möjligheter med Aron Andersson och & Boris René ⭐️⭐️⭐️ #yrkesgymnasiet #yg

Vi var där👍, förra veckan fick alla elever på YG Uppsala chansen att gratis gå på äventyraren Aron Anderssons föreläsning!
Möjligheter med Aron Andersson och & Boris René ⭐️⭐️⭐️ #yrkesgymnasiet #yg

Idag säger Moa och Alva Hej✋️till alla nior på Alsike skola! #yguppsala #yg #skolbesök

Idag säger Moa och Alva Hej✋️till alla nior på Alsike skola! 
#yguppsala #yg #skolbesök

Idag var det svets på schemat för VVS eleverna i åk 3. Bra jobbat killar!👌 #yguppsal #yg #yrkesgymnasiet

Idag var det svets på schemat för VVS eleverna i åk 3. 
Bra jobbat killar!👌
#yguppsal #yg #yrkesgymnasiet

En sneak peek från vår fotografering till nya YG magasinet med våran Mitra💚....spännande och otroligt roligt!😍💚👌 #yguppsala #yrkesgymnasiet #yg #ygmagasinet

En sneak peek från vår fotografering till nya YG magasinet med våran Mitra💚....spännande och otroligt roligt!😍💚👌
#yguppsala #yrkesgymnasiet #yg #ygmagasinet