På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Viktor Rydberg Gymnasium Sundbyberg

Skolan ligger i hjärtat av centrala Sundbyberg, nära tunnelbanans blå linje, pendeltåg, fjärrtåg & bussar. Den fina byggnaden har genomgått en omfattande renovering. Husets karaktär har bevaras med stora öppna ytor, ett fint ljusinsläpp skapar en trevlig och inspirerande studiemiljö. Stiftelsens gymnasiearbete präglas av ett nära samarbete mellan eleverna, personalen & övriga skolor i Stiftelsen.  

Här kan du studera på Naturvetenskapsprogrammet, inriktning naturvetenskap eller inriktning samhällsvetenskap, Ekonomiprogrammet, inriktning ekonomi eller inriktning juridik, Estetiska programmet inriktning musik (singer/songwriter eller musikproduktion eller inriktning estetik och media. Skolan erbjuder en rad teoretiska och kreativa fördjupningskurser, och du har möjlighet att inom ditt individuella val välja kurser som ger meritpoäng till högskolan.

Att med individen i centrum och utifrån ett helhetsperspektiv förmedla utbildning av hög akademisk och konstnärlig kvalitet, med sikte på framtida studier och arbetsliv i Sverige och utomlands.
– VRG:s verksamhetsidé 

På Viktor Rydberg Gymnasium Sundbyberg samsas teoretiska studier på hög akademisk nivå med rika möjligheter till konstnärligt uttryck.

Skolan har en internationell prägel, med många utländska kontakter och samarbeten. Skolan arbetar i en digital inlärningsmiljö, har kontakter med universitet och högskolor och inbjuder föredragshållare utifrån.

Liksom på de andra VRG-skolorna är en del av undervisningen på engelska, av lärare från England, USA, Kanada och Australien. Förutom engelska kan du läsa spanska, franska och tyska. De lärare som undervisar på engelska har språket som sitt modersmål. En del av undervisningen sker genom rollspel, som genom att det är en upplevelsebaserad inlärning, är ett roligt sätt att se till att få kunskap om och insikt i olika ekonomi– och samhällsfrågor.

Varje termin bryts den ordinarie undervisningen för sammanhållna projektarbeten. Tidigare elever som gått vidare till universitet och högskola vittnar om hur väl förberedda för sina vidare studier de blivit under sin tid på VRG. Bland kurserna under det individuella valet kan du utveckla din konstnärlighet, genom att välja kurser i exempelvis bild eller musik. Särskilt för VRG Sundbyberg är att alla elever läser tillvalskursen Entreprenörskap. 

Viktor Rydberg Gymnasium har riksintag. Skolorna drivs av en icke-vinstdrivande stiftelse.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Viktor Rydberg Gymnasium Sundbyberg.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • EK
  • NA
  • ES